Ordo Piździelis
Moderator: Misiek Bielsko
- minizbowid
-
Re: Ordo Piździelis
jestes jedynym typem rozmowcy u ktorego nie potrafie wyczuc ironii i sarkazmu. Rozum podpowiada jedno, ale serduszko mowi ze Roman wlasnie z kogos drze...
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Można oba na raz...
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
I sztuką jest dobrze umieć, zwłaszcza w rozmowie na poczekaniu, podziwiam 

Coś mnie się wydaje że po LR zapragnąłeś zakupić Toyotę i już szukasz serwisanta. Czy dla bezrobotnego chcesz rabaty załatwic ?PiRoman pisze: ↑sob lut 05, 2022 9:24 amNie do końca. Czytuję i w sporej części się zgadzam. Mało to, szanuję za wszechstronne zainteresowania i własne zdanie wynikające z własnych przemyśleń. No i za indywidualizm, nie szuka autorytetów wśród niskich, tych którzy imponują większości. Analizuje a nie przyjmuje gotowe i przekazuje dalej jako jedyną możliwą prawdę. Zazdroszczę luzu i podziwiam chęć do dyskusji pomimo dyskredytowania przez rozmówców i częstych chwytów poniżej pasa. Jak to Mariuszu powiedziałeś nie dawno, każdy z nas jest nieco inny. I to dobrze, moim zdaniem też.
- Misiek Cypr
-
To się uczminizbowid pisze: ↑sob lut 05, 2022 9:28 amjestes jedynym typem rozmowcy u ktorego nie potrafie wyczuc ironii i sarkazmu. Rozum podpowiada jedno, ale serduszko mowi ze Roman wlasnie z kogos drze...

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Ja też nie mam nic przeciw zastanawianiu się, jak działa świat, dlaczego coś zachodzi i czy obecna definicja się sprawdza. Luz - tędy idzie postęp.
Rzecz w tym, że to, co Rokfor opisuje, te przemyślenia i dyskusja z definicjami już były. To nie tak, że ktoś raz podzielił świat i już. Wraz z rozwojem bilogii, chemii, matematyki - rozwinęła się metodyka takiego sprawdzania. Mamy sekwencjonowanie całych genomów, które można zestawić i określić, gdzie i jak duże są różnice. Mamy modelowanie matematyczne, statystykę i metodologię doświadczalną, żeby sprawdzać różne rzeczy obiektywnie. Jest jeszcze parę innych narzędzi. Jest wreszcie baza wiedzy z obserwacji, opisana, przedyskutowana z podobnymi obserwacjami innych.
Efekt jest taki, że to co Rokfor omawia jako, że Mu się wydaje, że tak jest i że wg Niego to powinno być w taki sposób traktowane - nie tylko Jemu się wydaje. Ale metodyczne sprawdzenie pokazało, że jednak nie, a pewne rzeczy na pierwszy rzut oka takie, jak opisuje, po analizie zyskały kontekst zmieniający wiele w opisie i nakazujący choćby utworzenie nowej nazwy i uznanie tego za np. odrębny proces.
Natomiast negowanie definicji i zastępowanie ogólnie przyjętych znaczeń własnymi, tak jak Brat napisał, tworzy własny język niezrozumiały dla nikogo, a płynność redefiniowania sprawia że nikomu nie chce się śledzić bieżącego znaczenia danego słowa.
Rzecz w tym, że to, co Rokfor opisuje, te przemyślenia i dyskusja z definicjami już były. To nie tak, że ktoś raz podzielił świat i już. Wraz z rozwojem bilogii, chemii, matematyki - rozwinęła się metodyka takiego sprawdzania. Mamy sekwencjonowanie całych genomów, które można zestawić i określić, gdzie i jak duże są różnice. Mamy modelowanie matematyczne, statystykę i metodologię doświadczalną, żeby sprawdzać różne rzeczy obiektywnie. Jest jeszcze parę innych narzędzi. Jest wreszcie baza wiedzy z obserwacji, opisana, przedyskutowana z podobnymi obserwacjami innych.
Efekt jest taki, że to co Rokfor omawia jako, że Mu się wydaje, że tak jest i że wg Niego to powinno być w taki sposób traktowane - nie tylko Jemu się wydaje. Ale metodyczne sprawdzenie pokazało, że jednak nie, a pewne rzeczy na pierwszy rzut oka takie, jak opisuje, po analizie zyskały kontekst zmieniający wiele w opisie i nakazujący choćby utworzenie nowej nazwy i uznanie tego za np. odrębny proces.
Natomiast negowanie definicji i zastępowanie ogólnie przyjętych znaczeń własnymi, tak jak Brat napisał, tworzy własny język niezrozumiały dla nikogo, a płynność redefiniowania sprawia że nikomu nie chce się śledzić bieżącego znaczenia danego słowa.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

czyli masz Piotrka w ignorowanychminizbowid pisze: ↑sob lut 05, 2022 9:28 amjestes jedynym typem rozmowcy u ktorego nie potrafie wyczuc ironii i sarkazmu. Rozum podpowiada jedno, ale serduszko mowi ze Roman wlasnie z kogos drze...

Roman - bo tak jest. Jesteśmy starzy i cwani, znamy nawzajem swoje poglądy, niektórzy znają też własne. Umiemy rozmawiać mimo wszystko. To fajne.
No toś się pomylił. Od jakiegoś czasu staram się mówić otwartym tekstem albo... nie mówić wcale. Być może dlatego właśnie mało mówię, w obawie że wypadało by później brnąć w bezsensowną dyskusję.minizbowid pisze: ↑sob lut 05, 2022 9:28 amjestes jedynym typem rozmowcy u ktorego nie potrafie wyczuc ironii i sarkazmu. Rozum podpowiada jedno, ale serduszko mowi ze Roman wlasnie z kogos drze...
Od jakiegoś czasu mam w dupie jak jestem postrzegany, a już szczególnie przez, hmmm... ogół? Co nie znaczy, że nie zdarza mi się czasem pierdolić trzy po trzy... Tak samo staram się być spokojny, rozsądny, odpowiedzialny i grzeczny, z różnym skutkiem...
A co do osób z którymi się obcuje tak czy inaczej, warto mieć zawsze dystans. Mam na miejscu wszystkowiedzących Kolegów, którzy na każdy temat mają świetnie opracowaną teorię i chętnie ją głoszą uważając innowierców za durni. A w swoim małym, osobistym światku, np kolekcjonują popsute alfy romeo.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
A gdzie tam, on łyka wszystko jak mój sąsiad TVP1. Obecnie w ignorowanych jestem u sfrustrowanego starca co chciał swoimi mundrościami rozstawiać wszystkich po kątach bo nie kochają Putina i nigdy nie mieszkali obok poligonu. Aaaaa........i jeszcze nie czytują bloga z zachwytem, naszego Dalajlamy wojska polskiego Makarewicza. Reszta mnie kocha.Mroczny pisze: ↑sob lut 05, 2022 10:19 amczyli masz Piotrka w ignorowanychminizbowid pisze: ↑sob lut 05, 2022 9:28 amjestes jedynym typem rozmowcy u ktorego nie potrafie wyczuc ironii i sarkazmu. Rozum podpowiada jedno, ale serduszko mowi ze Roman wlasnie z kogos drze...
![]()
erpe_roman
erpe_roman
Tak patrzę, Piotrek, Romek, kochanie, te dwa pięknie avatary... 

- minizbowid
-
Nie mam nikogo w ignorowanych, u Piotrka jest to bardziej wyczuwalne.Mroczny pisze: ↑sob lut 05, 2022 10:19 amczyli masz Piotrka w ignorowanychminizbowid pisze: ↑sob lut 05, 2022 9:28 amjestes jedynym typem rozmowcy u ktorego nie potrafie wyczuc ironii i sarkazmu. Rozum podpowiada jedno, ale serduszko mowi ze Roman wlasnie z kogos drze...
![]()
I nie, nie łykam jak pelikan. A przynajmniej sie staram

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Romuś niestabilnie reaguje na wyrzuty hormonów. Słabo mu idzie andropauza. Jeszcze parę lat i się jakoś ustabilizuje 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Jestem stabilny. 

erpe_roman
erpe_roman
- Misiek Cypr
-
Ta, stabilny jak napiecie w gniazdku podczas wichury?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Stabilność może być w pozie stojącej lub leżącej. Stabilny stan, zero zmian - nawet jakby chciał 

Zbowid

Fakt że, co prawda jest chujowo ale przynajmniej stabilnie, już daje dużo radości. W moim wieku to zasadniczo jeszcze mi zwisa... 

erpe_roman
erpe_roman
Zwisa to slowo klucz.
Ale nie martw sie, sa na to lekarstwa
Ale nie martw sie, sa na to lekarstwa

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Homeopatycznie? Marchwią? 

erpe_roman
erpe_roman
Mozemy przedyskutowac przy kawie.
W srode.
Warsztat nadal pod tym samym adresem?
W srode.

Warsztat nadal pod tym samym adresem?

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Marchew dobra... tylko trudno ją przymocować
chociaż technika idzie do przodu 

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Dawaj. Tylko się zaanonsuj bo mogę np u barbera być. Czy coś...

erpe_roman
erpe_roman
Wiadoma sprawa. Ja tez jeszcze wyjechany jestem i mam nadzieje wrocic do srody.