Do mnie nie przyjeżdżaj. Mam podobne doświadczenia jak Ty Takayuki.

Tzn nie przyjeżdżaj w celach etnograficznych.
W innych celach czuj się zaproszony. Zaproszenie stałe i otwarte.

Moderator: Misiek Bielsko
Do mnie nie przyjeżdżaj. Mam podobne doświadczenia jak Ty Takayuki.
I w pizdu wyładował...suziXL pisze: ↑śr lip 05, 2023 7:22 pmZapraszam do mnie na wies. Zobaczysz,ze da sie ciut inaczej.Takayuki pisze: ↑śr lip 05, 2023 3:30 pmTak, tu masz rację, zmiana w pokolenie zaszła, że hej!
Tylko to w wiosce to beton od pokoleń co nie widzi potrzeby robić nic
Np po co iść do pracy jak można sąsiada nowego okraść z narzędzi albo paliwa naspuszczać? I będę jeszcze robić, jakiś gupi jesteś?
Z tymi co się da też trzymie sztamę, spoko ludzie![]()
Że dwa domki dalej złodzieje, co zrobić, taki folklor. Niezmienny![]()
Z UK wrocila. Nawet w weekend z moja zona w teatrze byla.goralski pisze: ↑śr lip 05, 2023 7:47 pmI w pizdu wyładował...suziXL pisze: ↑śr lip 05, 2023 7:22 pmZapraszam do mnie na wies. Zobaczysz,ze da sie ciut inaczej.Takayuki pisze: ↑śr lip 05, 2023 3:30 pm
Tak, tu masz rację, zmiana w pokolenie zaszła, że hej!
Tylko to w wiosce to beton od pokoleń co nie widzi potrzeby robić nic
Np po co iść do pracy jak można sąsiada nowego okraść z narzędzi albo paliwa naspuszczać? I będę jeszcze robić, jakiś gupi jesteś?
Z tymi co się da też trzymie sztamę, spoko ludzie![]()
Że dwa domki dalej złodzieje, co zrobić, taki folklor. Niezmienny![]()
![]()
Szwagierka wróciła? Bo list nie dotarł... Do mnie zresztą też nie wrócił...
misman pisze: ↑śr lip 05, 2023 1:43 pmDobry sąsiad to taki, który po prostu cię o nic nie podpierdoli. Nie trzeba z nimi od razu kręcić grilla czy piwnej biesiady, nie ma potrzeby "zacieśniania przyjaźni". Żyć, nie wpirdalać się w czyjeś sprawy, nie drzeć mordy o pierdoły. Czasem pomóc, jak poproszą.
ja bym nie marudził..Takayuki pisze: ↑śr lip 05, 2023 5:29 pmByłem pierwszym miastowym aspirującym do wsioka. Niektórzy bywalcy naprawdę wspaniali ludzie, a i liczyć na nich można jak trzeba. A niektórzy inni, no... no niemazeniak pisze: ↑śr lip 05, 2023 3:58 pmproblem w tym ze na wsi i w miescie sie popierdolilo
bo
polowa wsiokow to nie wsioki ino wyemigrowane miastowe co by chcialy po wiejsku a nie umiejo nawet mlotka czymac
analogicznie w miescie
mlode piekne wyksztalcone lemingi co porzucily starych bo siano gryzie a krowa smierdzi![]()
15 lat później mamy jeszcze 3 nowych, 2 co kupiło stare domy po kimś.
Wszystko na 25 domów we wsi.
Za to działek wydzielonych wkoło jest tyle, że zaraz będzie 125, nawet już ulicę nam zrobili. Nowi ludzie, zdziwieni jak im machasz, aut tyle że nie ogarniam kto jest kto... można doktorat z socjologii pisać![]()
U mnie ostatnio mega gesto z robota, bo sobie szkolenie jeszcze wymyslilem, ale chetnie wpadne 22, albo 23. Jedyny moj wolny weekend w tym miesiacu.
No to idealnie. Umowieni.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość