Jak go całował przy krzyżu, to nie zadziała - za blisko krzyża

Moderator: Misiek Bielsko
no o to, że jak Piłsudski spierdolił do kochanki do go podejrzewać nie można, ale ten Terlecki...
Kochanki mówisz...
Polska - kraj, w którym ciąże mają być jawne i rejestrowane, a majątki polityków ukryte!
Zakaz zakazem, ale chłopaki i tak świecą w widmie jak choinki. I pewnie, że są podsłuchiwani.Zibi pisze: ↑ndz lis 28, 2021 12:59 pmPolicja bo jako jedyna jest przeszkolona do kontaktu z tłumem. Reszta domysłów Piromana zapewne jest zgodna. Zwłaszcza, ze na patrolach wojsko nie moze używac komórek wiec i googla nie będzie. Zresztą po patrolach tez bardzo szczędnie z telefonami mają, boja się cokolwiek powiedzieć bo codziennie dostaja ostrzeżenia, ze ich telefony są na podsłuchu. No i wojsko braki ma niezłe, niby wyjazd na 2 tygodnie ( przeciągnięty na 3) i brfakuje doslownie wszystkiego.
Nie mają. Mówię na podstawie własnych obserwacji, tu i tam. Szkoleń z byłymi i aktywnymi wojskowymi.Krees pisze: ↑ndz lis 28, 2021 1:11 pmZnają teren...
Raczej to, że leśni potrafią chodzić po lesie, tam zdaje się są pozbierani z całego kraju, więc lokalnej specyfiki (zwłaszcza na południowym końcu tego pasa dość wyjątkowej - las stojący na bagnie) też mogą nie znać. Wojska nie szkołą do działań w lasach? 1/4 kraju pod liściem i nic?![]()
Obszedlem swego czasu kawał terenu jeszcze odrobinę na południe - lasy włodawskie i sobiborskie, w czasach gdy mapy Google nie było na wyposażeniu, była topo drukowana i pierwszy geoportal w domu, garmin z trackiem w ręku co najwyżej. Chodziłem nocą, jakiś tam pogląd mam. Wydaje mi się, że gdyby mieli jakiekolwiek pojęcie o lesie, to powinni ogarniać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość