Czy macie wungiel ?
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Czy macie wungiel ?
Moja opinia na temat sprawy rokfora jest taka.
Nie spodobalo mi sie jego zablokowanie, mimo ze jego wypowiedz dlz wielu tutaj byla oburzjaca.
Nie byl jednak wulgarny, a swoboda wypowiedzi pozwolila zobaczyc jakim jest czlowiekiem. Jaki jest jego system wartosci.
Nie trawilem goscia i nie bede za nim tesknil, ale wielu mowilo "eee, on jest spoko, tylko taki troche fantasta". No kurcze, okazalo sie, ze nie jest spoko. A moglismy sie o tym dowiedziec tylko dlatego, ze mogl sie swobodnie tutaj wyrazac.
Z drugiej jednak strony trzeba pamietac, ze to forum to czyjs prywatny ogrodek i ten ktos moze wyprosic z tego ogrodka dowlnego goscia, bez podawania przyczyny.
Jak sie rokforowi, czy komukolwiek innemu niepodoba w tym ogrodku, to maja pelne prawo otworzyc swoj wlasny i nazwac go dajmy na to "Miedzynarodowe Forum Niewinnych Najezdzcow i Gwalcicieli" w skrocie IFOIAIR.
Rokfor jak widac skorzystal ze swojej wolnosci wyboru i chwala mu za to.
Kazdy temat rozdupial swoimi wywodami z kosmosu, czyli z bardzo ciemnego miejsca. I trzeba bylo miec sporo silnej woli, zeby w dyskusji uczestniczyc, nie baczac na jego dyrdymaly.
Nie spodobalo mi sie jego zablokowanie, mimo ze jego wypowiedz dlz wielu tutaj byla oburzjaca.
Nie byl jednak wulgarny, a swoboda wypowiedzi pozwolila zobaczyc jakim jest czlowiekiem. Jaki jest jego system wartosci.
Nie trawilem goscia i nie bede za nim tesknil, ale wielu mowilo "eee, on jest spoko, tylko taki troche fantasta". No kurcze, okazalo sie, ze nie jest spoko. A moglismy sie o tym dowiedziec tylko dlatego, ze mogl sie swobodnie tutaj wyrazac.
Z drugiej jednak strony trzeba pamietac, ze to forum to czyjs prywatny ogrodek i ten ktos moze wyprosic z tego ogrodka dowlnego goscia, bez podawania przyczyny.
Jak sie rokforowi, czy komukolwiek innemu niepodoba w tym ogrodku, to maja pelne prawo otworzyc swoj wlasny i nazwac go dajmy na to "Miedzynarodowe Forum Niewinnych Najezdzcow i Gwalcicieli" w skrocie IFOIAIR.
Rokfor jak widac skorzystal ze swojej wolnosci wyboru i chwala mu za to.
Kazdy temat rozdupial swoimi wywodami z kosmosu, czyli z bardzo ciemnego miejsca. I trzeba bylo miec sporo silnej woli, zeby w dyskusji uczestniczyc, nie baczac na jego dyrdymaly.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
tak gwoli przypomnienia
-" TEORIA MANIPULACJI Noama Chomsky'ego (ostatnie sześć punktów z dziesięciu):
5. Mów do społeczeństwa jak do dziecka:
Większość reklam i komunikatów kierowanych do opinii publicznej wykorzystuje język oraz sposób argumentowania, jakiego używa się, przemawiając do dzieci lub osób umysłowo chorych, a więc uproszczony i wręcz infantylny. Im bardziej chcesz zamglić obraz rzeczywistości swojemu rozmówcy, tym bardziej staraj się infantylizować komunikat. Dlaczego?
„Jeśli będziesz mówić do osoby, jakby miała ona 12 lat, to po wpływem sugestii prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat”.
6. Skup się na emocjach, a nie na racjonalności:
Wykorzystywanie emocji /strachu/ to klasyczna technika mająca na celu odstawienie racjonalnej analizy i zdrowego rozsądku jednostki na bok. Co więcej, użycie języka odpowiednio nacechowanego emocjonalnie daje możliwość podświadomego zaszczepienia idei, pragnień, lęków, niepokojów, impulsów, a przez to wywołanie określonych zachowań.
7. Utrzymuj ludzi w ignorancji:
Uczyń społeczeństwo niezdolnym do zrozumienia metod sprawowania kontroli.
„Edukacja musi być na tyle uboga i na przeciętnym poziomie, aby przepaść ignorancji utrzymywała się, a techniki kontroli pozostawały niezrozumiałe dla niektórych ”.
8. Promuj przeciętność:
Spraw, aby społeczeństwo uwierzyło, że bycie wulgarnym, pustym, goniącym za pieniądzem i wizerunkiem jest w porządku.
9. Wzmacniaj w ludziach poczucie winy:
Pozwól, aby jednostki uwierzyły, że są jedyną osobą winną swoich niepowodzeń przez niedostatek inteligencji, zdolności lub własnych starań. Dzięki temu, zamiast buntować się przeciwko systemowi ekonomicznemu, który stawia jednostkę w niekorzystnej sytuacji, będzie ona żyła w poczuciu winy i dewaluacji własnej wartości, prowadząc do depresji. W takim stanie osoba stanie się bierna i niezdolna do podejmowania działań mających na celu zmianę systemu. Bierność oznacza brak rewolucji.
10. Poznaj ludzi lepiej niż oni są w stanie poznać siebie:
Stwórz rosnącą przepaść pomiędzy zasobami wygenerowanej wiedzy a tym, co jest dostępne (i tłumaczone) dla szerokich mas. Dzięki biologii, neurobiologii i psychologii elity władzy są w stanie posiąść zaawansowaną wiedzę na temat jednostek, jak i społeczeństwa, co pozwala im poznać człowieka lepiej, niż on sam może znać siebie. Oznacza to, że będąc w posiadaniu tej wiedzy można mieć większą kontrolę nad jednostkami, niż one same nad sobą.
_________
Obserwuj, ale nie angażuj się emocjonalnie w strach
Pamiętajmy, że:
NIC I NIKT NIE JEST W STANIE ZAPROGRAMOWAĆ PRZEBUDZONEGO

Większość reklam i komunikatów kierowanych do opinii publicznej wykorzystuje język oraz sposób argumentowania, jakiego używa się, przemawiając do dzieci lub osób umysłowo chorych, a więc uproszczony i wręcz infantylny. Im bardziej chcesz zamglić obraz rzeczywistości swojemu rozmówcy, tym bardziej staraj się infantylizować komunikat. Dlaczego?
„Jeśli będziesz mówić do osoby, jakby miała ona 12 lat, to po wpływem sugestii prawdopodobnie odpowie lub zareaguje bezkrytycznie, tak jakby rzeczywiście miała 12 lub mniej lat”.
Wykorzystywanie emocji /strachu/ to klasyczna technika mająca na celu odstawienie racjonalnej analizy i zdrowego rozsądku jednostki na bok. Co więcej, użycie języka odpowiednio nacechowanego emocjonalnie daje możliwość podświadomego zaszczepienia idei, pragnień, lęków, niepokojów, impulsów, a przez to wywołanie określonych zachowań.
„Edukacja musi być na tyle uboga i na przeciętnym poziomie, aby przepaść ignorancji utrzymywała się, a techniki kontroli pozostawały niezrozumiałe dla niektórych ”.
8. Promuj przeciętność:
Spraw, aby społeczeństwo uwierzyło, że bycie wulgarnym, pustym, goniącym za pieniądzem i wizerunkiem jest w porządku.
Pozwól, aby jednostki uwierzyły, że są jedyną osobą winną swoich niepowodzeń przez niedostatek inteligencji, zdolności lub własnych starań. Dzięki temu, zamiast buntować się przeciwko systemowi ekonomicznemu, który stawia jednostkę w niekorzystnej sytuacji, będzie ona żyła w poczuciu winy i dewaluacji własnej wartości, prowadząc do depresji. W takim stanie osoba stanie się bierna i niezdolna do podejmowania działań mających na celu zmianę systemu. Bierność oznacza brak rewolucji.
Stwórz rosnącą przepaść pomiędzy zasobami wygenerowanej wiedzy a tym, co jest dostępne (i tłumaczone) dla szerokich mas. Dzięki biologii, neurobiologii i psychologii elity władzy są w stanie posiąść zaawansowaną wiedzę na temat jednostek, jak i społeczeństwa, co pozwala im poznać człowieka lepiej, niż on sam może znać siebie. Oznacza to, że będąc w posiadaniu tej wiedzy można mieć większą kontrolę nad jednostkami, niż one same nad sobą.
_________
Pamiętajmy, że:
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
i tu masz kluczuś racjęklucz13 pisze: ↑sob paź 08, 2022 4:34 pmtak gwoli przypomnienia![]()
8. Promuj przeciętność:
_________
Pamiętajmy, że:

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
90% studentów tzw. Mgr ekonomii nie potrafi PITa wypełnić.
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
jakoś mnie to nie dziwi...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Tego nikt nie umie, wlaczajac tworcow. 

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
No bo system ( piramida ) kształcenia został postawiony na głowie.
Dąży się by 70% + populacji miało ukończone studia wyższe.
Da się, jak najbardziej. Kosztem obniżenia wymagań.
Tak naprawdę studia są potrzebne 30% populacji.
Do sprzedawania w sklepie, pracy biurowej zasadniczo wystarcza szkoła średnia lub nawet zawodowa.
Skutkiem ubocznym nadmiernych ambicji jest brak ludzi posiadających umiejętności manualne.
Mamy za to nadmiar absolwentów Wyższych Szkół Zarządzania Czymkolwiek ...
Ale czy kiedykolwiek ktoś coś robił w ZUSowskim Płatniku
Tego co to popełnił powinna się rozstrzelać ...
Doktorat trzeba do niego
Co miesiąc przechodziłem z g**** gehennę.
Pani w ZUSie powiedziała mi, że nie rozumie mego problemu
. Siedzie w tym programie przez 200 dni w roku, po 8 godzin dziennie i nie ma z nim najmniejszych problemów
Mówią TO nawet okiem nie mrugnęła że żartuje ...
Dąży się by 70% + populacji miało ukończone studia wyższe.
Da się, jak najbardziej. Kosztem obniżenia wymagań.
Tak naprawdę studia są potrzebne 30% populacji.
Do sprzedawania w sklepie, pracy biurowej zasadniczo wystarcza szkoła średnia lub nawet zawodowa.
Skutkiem ubocznym nadmiernych ambicji jest brak ludzi posiadających umiejętności manualne.
Mamy za to nadmiar absolwentów Wyższych Szkół Zarządzania Czymkolwiek ...
PIT robiłem z programu Księga.
Ale czy kiedykolwiek ktoś coś robił w ZUSowskim Płatniku

Tego co to popełnił powinna się rozstrzelać ...
Doktorat trzeba do niego

Co miesiąc przechodziłem z g**** gehennę.
Pani w ZUSie powiedziała mi, że nie rozumie mego problemu

Mówią TO nawet okiem nie mrugnęła że żartuje ...
***** USA
To forum to jest forum ludzi życzliwych i pokojowo nastawionych.Bezinteresownie.misman pisze: ↑pt paź 07, 2022 11:49 pmZnaczy, jak po prostu wyraża się opinię (różną od obowiązującej i jedynie słusznej) to się pieni i przeżywa? W sumie to się nie dziwię że. nawet tak cierpliwego kolesia uj strzelił. Pardon - obraził się i popłakał. No bo jak tu na dłuższą metę wytrzymać taką płyciznę...
Gupi rokfor szansy nie wykorzystał i dłoń wyciągniętą odtrącił, lamus jeden
Dalai Lama wyzwałby was od [cenzura]...
No ale ja się jeszcze trzymam, jednak jestem gość
Nie zapomnijcie wspomnieć, że pławię się w samopoczuciu przezajebistości, toczę pianę, przeżywam, rozpaczam i w ogóle zapluty karzeł reakcji jestem
Zawsze możecie mnie zbanować, jeśli moje zdanie jest dla was niewygodne. Wówczas też was oszczam (pardon - obrażę się i zapłaczę na 'śmierdź')
A ty już zostałeś podsumowany wyżej przez kol. henia...
Ale ogólnie, to racja jest wyłącznie po twojej stronie, a ja nie mam argumentów, i się poddaję w tej... ymm... 'dyskusji'![]()
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
Tak. Praktycznie tylko to mnie tu trzyma

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
No teraz to dojebałeś jak ruski gwoździa głową 

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
To był Czukcza i został zdyskwalifikowany z zawodów za wbicie gwoździa nie tą stroną co trzeba.