Ustrój idealny
Moderator: Misiek Bielsko
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: Ustrój idealny
Otóż to. Problem tylko widzę w rosnącej polaryzacji i budowania własnych wyznawców vide przytoczony artykuł. To dotyczy nie tylko polski, nawet Ameryka ma podobny problem, pół europy właściwie. Dyktatury też się sypią (no może poza Koreą pł), dodać do tego brak autorytetów, powszechne zdebilenie, fake newsy i teorie spiskowe i latający potwór spaghetti...No nie widzę tego
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Wahadło bierze szeroko. Na świecie mieliśmy daleki zasięg w stronę lubienia wszystkich, więc powrót oznacza nacjonalizmy i zamykanie się poszczególnych krajów i regionów.
Normalność leży po środku, więc w zasadzie nie zdążymy zauważyć jak ją to wahadło minie. Ktoś może wylosuje wybory w tym momencie, ale to będą jednostkowe przypadki.
Zaś nasz kraj jest trochę w przeciwfazie, więc może się okazać, że przez ostatnie lata nie pasowaliśmy i teraz też nie będziemy pasowali...
Normalność leży po środku, więc w zasadzie nie zdążymy zauważyć jak ją to wahadło minie. Ktoś może wylosuje wybory w tym momencie, ale to będą jednostkowe przypadki.
Zaś nasz kraj jest trochę w przeciwfazie, więc może się okazać, że przez ostatnie lata nie pasowaliśmy i teraz też nie będziemy pasowali...
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

eeegoralski pisze: ↑czw sty 25, 2024 9:42 amOtóż to. Problem tylko widzę w rosnącej polaryzacji i budowania własnych wyznawców vide przytoczony artykuł. To dotyczy nie tylko polski, nawet Ameryka ma podobny problem, pół europy właściwie. Dyktatury też się sypią (no może poza Koreą pł), dodać do tego brak autorytetów, powszechne zdebilenie, fake newsy i teorie spiskowe i latający potwór spaghetti...No nie widzę tego
co jest nie tak z pastafarianami?

ale tak. U nas też wieje i ciśnienie kiepskie.

Więc mówicie, że gówno trafiło w wentylator?

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Wieje? W Karkonoszach od tygodnia praktycznie nieprzerwanie piździ, do tego pada deszcz, potem to marznie... Jedne tury się udały i zmazdowki w weekend, teraz masakra dzieci zagospodarować...Mroczny pisze: ↑czw sty 25, 2024 10:37 amgoralski pisze: ↑czw sty 25, 2024 9:42 amOtóż to. Problem tylko widzę w rosnącej polaryzacji i budowania własnych wyznawców vide przytoczony artykuł. To dotyczy nie tylko polski, nawet Ameryka ma podobny problem, pół europy właściwie. Dyktatury też się sypią (no może poza Koreą pł), dodać do tego brak autorytetów, powszechne zdebilenie, fake newsy i teorie spiskowe i latający potwór spaghetti...No nie widzę tego
eee
co jest nie tak z pastafarianami?
ale tak. U nas też wieje i ciśnienie kiepskie.

no właśnie my zaraz ferie..
dzieckowe i firmowe
liczyłem na tydzień na stoku i ogniska przy trzaskającym mrozie
2 tygodnie zimy to jakiś limit jest
dzieckowe i firmowe
liczyłem na tydzień na stoku i ogniska przy trzaskającym mrozie
2 tygodnie zimy to jakiś limit jest

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Daj spokój, dętki dzisiaj załatwiły ruch, wybiegały się, jutro ma lać - będą łyżwy na jakimś zamkniętym obiekcie... A miała być całkiem ładna i śnieżna zima, więcej w listopadzie gwiezdnego smalcu było niż teraz, opadów też nie widać w prognozach 

alicante czy malage można trafić w dobrej cenie ew jakieś kanary
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
- goralski
-
- Kontaktowanie:
No, chyba że masz rodzinę... Czyli fajna cena x4, do tego pobyt, dojazdy, zarcie i... 

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Znajomi pojechali właśnie do Włoch (duża ekipa, min dojechali z Warszawy) i leje na miejscu tak, że jeździć praktycznie się nie da. Codziennie idą na parking podziemny "posmarować" narty.... Zapłacić zylion, jechać ponad 1,5tkm i na końcu pić dniami wódkę na parkingu podziemnym z bagażnika.... 

Naszukałbym cokolwiek do zwiedzania pod dachem w okolicy...
Albo wjechał gondolą do schroniska i stamtąd się gapił na świat.
Albo wjechał gondolą do schroniska i stamtąd się gapił na świat.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Alpy w marcu się odwiedza - taniej, mniej człowieka i pogoda ładna...
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Dalecy znajomi... Po relacji stali się jeszcze bardziej odlegli 

Może oni nie na narty pojechali, sądząc po niewyczerpanej zawartości bagażnika...?goralski pisze: ↑czw sty 25, 2024 6:03 pmZnajomi pojechali właśnie do Włoch (duża ekipa, min dojechali z Warszawy) i leje na miejscu tak, że jeździć praktycznie się nie da. Codziennie idą na parking podziemny "posmarować" narty.... Zapłacić zylion, jechać ponad 1,5tkm i na końcu pić dniami wódkę na parkingu podziemnym z bagażnika....![]()

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Być kud bi, może dla niektórych to jedyna metoda nabrania rodziny, że ferie w górach nie będą poszukiwaniem okazji do najebki...
A to się trzeba oszukiwać? Nie można się już na rodzinnym wyjeździe napierdolić? Co za czasy

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Można, natomiast cykliczność czynności trochę niepokoi
serio nie znaleźli nic więcej w Italii do roboty?goralski pisze: ↑czw sty 25, 2024 6:03 pmZnajomi pojechali właśnie do Włoch (duża ekipa, min dojechali z Warszawy) i leje na miejscu tak, że jeździć praktycznie się nie da. Codziennie idą na parking podziemny "posmarować" narty.... Zapłacić zylion, jechać ponad 1,5tkm i na końcu pić dniami wódkę na parkingu podziemnym z bagażnika....![]()
prawdziwi podróznicy z nieposkromionym apetytem na życie

Zrobiłeś literówkę w słowie alkohol 

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

jedno drugiemu nie przeczy
można na wesołej bombie mnożyć przygody i emocje niedostępne człowieku który uległ pokusie trzeźwości
kluczowe jest abysmy to my uzywali substancji a nie one nas
można na wesołej bombie mnożyć przygody i emocje niedostępne człowieku który uległ pokusie trzeźwości
kluczowe jest abysmy to my uzywali substancji a nie one nas