Mieć czy być. Edycja moto.
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Mieć czy być. Edycja moto.
miałem lot na sztywniaka ze dwa lata temu ale przejechałem sie i znów mam parę lat spokoju

- goralski
-
- Kontaktowanie:
Żona :
- miałeś jechać tylko po bułki na śniadanie, jest już 18.., wrócisz dzisiaj?
Brat :
-i'll be back...

- miałeś jechać tylko po bułki na śniadanie, jest już 18.., wrócisz dzisiaj?
Brat :
-i'll be back...

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
podobny motur mam koło biurka..
o tam:

wspaniały pomysł na to aby każdy ciepły dzień w robocie dawał frajdę
o tam:

wspaniały pomysł na to aby każdy ciepły dzień w robocie dawał frajdę
To samo miałem napisać. Bardzo poprawny motocykl. Porównanie z foplem idealne.
Motocykle mają być niepoprawne

Napisz co za cruiser, może ten konkretny Ci wybijemy z głowy. Chociaż pewnie masz Excela z wieloma zakładkami i makrami do tego

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Nie.
Tutaj jest decyzja stricte estetyczna. Serio.
Tutaj jest decyzja stricte estetyczna. Serio.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
No więc który szew na siodle Cię tak uwiera?
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

to jest budowanie napięcia
potem będzie obrazek, zachwyt i zakup
albo odwrotnie
potem będzie obrazek, zachwyt i zakup
albo odwrotnie
Zależy jakie jest podejście. Jednemu potrzebny do jazdy innemu do mania . Niczego złego w maniu nie ma , wręcz przeciwnie. Ale to są jednak inne podejścia. Są motocykle przecinaki, sm, enduro , nie za bardzo widzę sens innych.Kabal pisze: ↑pn kwie 04, 2022 8:22 amTo samo miałem napisać. Bardzo poprawny motocykl. Porównanie z foplem idealne.
Motocykle mają być niepoprawne![]()
Napisz co za cruiser, może ten konkretny Ci wybijemy z głowy. Chociaż pewnie masz Excela z wieloma zakładkami i makrami do tego![]()

https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
a ja widzę
turystykę czopurową uwielbiam
codzienne zastosowanie cruisera do kręcenia się po mieście - super
nie trzeba prędkosci żeby była frajda z zakrętu. Z miejsca kopnięcie ma taki, ze bardzo fajnie się przemieszcza. Wsiadam w dzinsach, trampkach i skórze, podróżuję z prędkościami skuterowymi i jest pięknie
nie trzeba prędkosci żeby była frajda z zakrętu. Z miejsca kopnięcie ma taki, ze bardzo fajnie się przemieszcza. Wsiadam w dzinsach, trampkach i skórze, podróżuję z prędkościami skuterowymi i jest pięknie
- minizbowid
-
te z termometrem z zakopca?
Ja też mam jednego cruisera w głowie, ale to jeszcze chwilę

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Frajda z zakrętu jest jak się go bierze przy 160 . Niestety trzeba umić .A nie tak łatwo się nauczyć zachowując prawko.Mroczny pisze: ↑pn kwie 04, 2022 8:47 ama ja widzę
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
aś uparty...
ja chcę mieć frajdę z miejskich winkli przy 40
ja chcę mieć frajdę z miejskich winkli przy 40
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Do dużych prędkości mam Subaru. Całkowicie zaspokaja moje żądze szybkiej jazdy. Żaden motocykl tak nie jeździ po winklach jak to auto. Inaczej, może. Ale nie tak szybko.montero pisze: ↑pn kwie 04, 2022 9:23 amFrajda z zakrętu jest jak się go bierze przy 160 . Niestety trzeba umić .A nie tak łatwo się nauczyć zachowując prawko.Mroczny pisze: ↑pn kwie 04, 2022 8:47 ama ja widzę
Do pędu we włosach zacząłem skakać ze spadochronem.
Do miasta mam 125. x2. W zupełności wystarcza. Szczególnie nowa mała Yamaha. Na Rzeszów jest niemal idealnie.
Ja naprawdę jestem raczej człowiekiem praktycznym i rozumiem wady cruisera. Serio. Jako główny motor poważam najbardziej jakieś adventure/turystyka. Podoba mi się Yamaha Tenere nowa, kompletnie onieśmieliła mnie swego czasu Multistrada duża. Rodziców mam daleko, 260km autostradą - idealny pretekst, by mieć też szybkiego turystyka - tu na razie prowadzi FJR1300.
Od lat nie mam jednego samochodu, dlaczego miałbym mieć jeden motocykl?
Jeżeli jeszcze nie widać - to stale szukam. Nie wiem, co mi pasuje w 100% i czy to w ogóle możliwe. Na ten moment jest to ten cruiser z krótkiej listy, który trafia do mnie designem wyjątkowo.
Może po prostu mam ochotę popełnić błąd, ale taki, żeby później móc powiedzieć - próbowałem.
Cruiser jest japoński i z ukrywaniem konkretnego modelu nie chodzi mi tutaj o stopniowanie napięcia, tylko serio biję się z myślami. Mam gdzie trzymać, mam środki. Ale są techniczne duperele po drodze - wyjazd z domu mam... ryzykowny dla takiej kobyły. Ostro pod górę, próg i nierówności, zaraz za progiem skręt o 90 stopni. Jeżdżę nadal mocno tak sobie, choć na pewno co raz lepiej. Mam tylko ~2 lata jazdy za sobą, jedną dłuższą trasę ~kilkaset km i pojedyncze tysiące km w siodle. Nie boje się specjalnie wagi, bo tego pudła nie da się w zasadzie położyć - bo gmole, bo podłogi. Na pewno nie da się tym tak swobodnie przepychać między autami w korku. To jest łagodny olbrzym, więc nie stresuje mnie charakterystyka silnika. Z nadmiarem mocy też nie mam problemów, Subaru nie jeżdżę jak wariat, chociaż mam czym i spokojnie mógłbym.
Z tego wszystkiego strat na wizerunku, uwag o małym wacku, kryzysie wieku średniego i innych duperelach to obawiam się akurat najmniej.
Jedno jest pewne - w zasadzie czas na decyzję mam do piątku. Potem wio w świat i wątpię, żeby po 3 miesiącach jeszcze był ten konkretny dostępny.
Kto tutaj jeździ cruiserem też mniej więcej wiem - Mroczny ma swoją Hondę, Zbowid i Roman po Harym. Ktoś jeszcze? Czegoś konkretnego powinienem się obawiać? Na coś zwrócić uwagę?
- minizbowid
-
Zwroc uwage na to, czy komfortowo w butach moto bedziesz dosiegal do ziemi, bo moze byc to bardzo zgubne.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Marcin - weź moja honde i sobie potestuj wyjazd z garażu. Serio.
Ale uwierz - nie będzie problemu. Niskie motocykle są stabilne
Ale uwierz - nie będzie problemu. Niskie motocykle są stabilne
Supertenera 1200 serio i bez szyderyBratproroka pisze: ↑ndz kwie 03, 2022 11:01 pmPrzypadek.
Akurat Vstroma też rozważam. Cruiser miał być kiedyś, może. Teraz miał być motor uniwersalny. Byłem już prawie zdecydowany.
A ten konkretny cruiser mi się najzwyczajniej podoba. I trafił się.
jeśli to ma być asfaltowo
nie jestem fanboyem yamahy przypadkowo obecnie wszystkie moje moto są z tej stajni

no może jeszcze Afryka1100
no chyba że jako PanNaEmeryturze chcesz BMW1250 GS

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
zwróć uwagę czy na stojąco da się bokami latać 

P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
R1100GS '99
ale to się da nawet na 125

250 potrafi sponiewierać zdrowotnie mocno

w sumie Brat pożycze Ci moje 250 fajnie będzie widzieć Cie sponiewieranego fizycznie w 30 minut

dalej nie odpala?

- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Bez przesady. Żona moja sięga. Ja też. Testowane.minizbowid pisze: ↑pn kwie 04, 2022 10:40 amZwroc uwage na to, czy komfortowo w butach moto bedziesz dosiegal do ziemi, bo moze byc to bardzo zgubne.
odpala trzeba było po prostu zalać gaźnik

- minizbowid
-
A podniesc dasz rade? Nie maly jest..Bratproroka pisze: ↑pn kwie 04, 2022 10:55 amBez przesady. Żona moja sięga. Ja też. Testowane.minizbowid pisze: ↑pn kwie 04, 2022 10:40 amZwroc uwage na to, czy komfortowo w butach moto bedziesz dosiegal do ziemi, bo moze byc to bardzo zgubne.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S