ja pierdziu ja nie wiem w jakim świecie niektórzy żyją
ok nie których nie dotyczy siedzą sobie 5000 km od kraju nie koniecznie muszą mieć kontakt z rzeczywistością
ale teksty że kogoś nie obchodzi albo że nie wierzy w takie czy inne rozwiązania, zdjęcia itd itp (nota bene jeśli ktoś twierdzi że zdjęcia z satelity przekazywane na żywo [są takowe] to screeny z gy) to jak mocno musi mieć zryty beret
media zwłaszcza w naszym kraju pięknym, nie oddają nic z tego co dzieje się w UA, troche lepiej jest u czechów czy słowaków, ale też szału nie ma, ale tak samo było z wojną na bałkanach, taka tam sobie wojenka mało kogo obchodząca... tyle że na bałkanach zginęło przez wszystkie wojny (prawie 10 lat) mniej niż przez rok na Ukrainie,
jeśli ktoś myśli że Rosja za jakiś czas nie będzie chciała więcej to się grubo myli (na razie nie widać chęci zmiany polityki) za kilka pięknyc lat możemy się zdziwić że Lublin żąda powrotu pod zabór Rosyjski bo im tam dobrze było, a gdzie zabór sięgał sobie na mapie można popatrzeć

myślicie że ktoś się tym faktem przejmie?? przejmą się równie jak Wy przejmujecie się tym co się działo/dzieje na Ukrainie, to że Krym Rosyjski?? a ciul trzeba se będzie wize wyrobić żeby pojechać ale co tam 150 zeta drożej, mała cena...
tak samo jest z ISIS większośc polaków nawet nie wie co to jest, ogólnie mała jest świadomość tego co się dzieje po obydwu stronach europy, i tak jesteśmy w środku do nas to dojdzie na końću.. tyle że jak dojdzie to będziemy w takiej czarnej dupie że nie będzie nawet gdzie szpierdalać

a wtedy będzie ojoj a skąd tak, my nei wiedzieli