Widziałem to wtedy, widzę to i teraz.
To nas odróżnia.
Moderator: Misiek Bielsko
Widziałem to wtedy, widzę to i teraz.
ale jestem i byłem tego samego zdania. To powinna być ulga w podatkach osób pracujących bo wobecnej formie to tylko generowanie roszczeniowych postaw.
nie, nie uważam tak jednakże ciężko nie dać w to wiary jeżeli po paru latach pracy okazuje się że takich jak one to są jednostki a cała reszta, dzieci, potomkowie starych SB`ckich prokuratorów po tych samych latach pracy mają zapewnione awanse dziedziczne kiedy one... jak się etat zwolni (czyli nigdy). Na tym polega klika w sądach, kancelariach notarialnych itp. Budowlaniec jak jest dobry to albo zostanie szybko kierownikiem, brygadzistą, jak zwał tak zwał a jak nie zostanie to pier... firmę i pójdzie na własne. Co może zrobić prokurator... ?
https://www.wprost.pl/95186/Jak-z-sedzi ... nych-sluzbPiasek pisze: ↑czw sie 10, 2017 8:23 pm.. ciężko nie dać w to wiary jeżeli po paru latach pracy okazuje się że takich jak one to są jednostki a cała reszta, dzieci, potomkowie starych SB`ckich prokuratorów po tych samych latach pracy mają zapewnione awanse dziedziczne kiedy one... jak się etat zwolni (czyli nigdy). Na tym polega klika w sądach, kancelariach notarialnych itp. Budowlaniec jak jest dobry to albo zostanie szybko kierownikiem, brygadzistą, jak zwał tak zwał a jak nie zostanie to pier... firmę i pójdzie na własne. Co może zrobić prokurator... ?
W sądach ktoś dobry jest zagrożeniem dla lamusów których tata z mamą przepychali 7 lat przez 5-letnie studia (z 3x przerwą na odwyku) gdzie egzaminy zdawał u kumpli rodziców z ławy studenckiej.
Nie ważne kto to zrobi - ważne że ktoś zaczął i ważne aby był ktoś kto to dokończy. Inaczej całe życie będziesz siedział w kolejkach na korytarzach czekając latami na załatwienie sprawy (nie ważne czy w sądzie czy szpitalu) a potem uniżenie całował po rączkach jaśnie pana mecenasa/doktora że raczył rzucić znudzonym okiem na twe sprawy...
Ale weź może wytłumacz jak podmienienie aktualnej sitwy na sitwę wypromowaną przez Ziobrę zmieni tu sytuację. Bo ja jakoś nie widzę.Piasek pisze: ↑czw sie 10, 2017 8:23 pmNie ważne kto to zrobi - ważne że ktoś zaczął i ważne aby był ktoś kto to dokończy. Inaczej całe życie będziesz siedział w kolejkach na korytarzach czekając latami na załatwienie sprawy (nie ważne czy w sądzie czy szpitalu) a potem uniżenie całował po rączkach jaśnie pana mecenasa/doktora że raczył rzucić znudzonym okiem na twe sprawy...
a on przypadkiem nie idzie na świadka koronnego ? ........tylko że długo by nie pożył , sumienie by go gryzło i postrzelił by się 6x w brzuch jak kiedyś Sekuła z SLD
to będą ja przerabiali na żywo ?
A powinieneś, bo niejaki Tarczyński jest tylko od wciskania guzików na polecenie szefa, a te dwie panie kształtują nastroje społeczne i między innymi, to dzięki nim obsadzana jest tubylcza scena polityczna.
Od czego lub kogo niezależne masz te sądy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości