Nawet gdyby nosili z mithril'u to zabiłaby ich siła uderzenia

Moderator: Misiek Bielsko
Nawet gdyby nosili z mithril'u to zabiłaby ich siła uderzenia
Nie żebym się czepiał młodego. Ale ... masz coś więcej niż ... wiarę ... - na poparcie takowej tezy?
Właśnie wyczytałem że pomoc dla Ua w 2021 wyniosła 2.7mld $. Niby nic ... teraz 40mld $ z czego połowa to militarka .Dziadostwo ...
Nie ośmieszaj się.rokfor32 pisze: ↑sob cze 11, 2022 9:13 pmNie żebym się czepiał młodego. Ale ... masz coś więcej niż ... wiarę ... - na poparcie takowej tezy?![]()
Jak Ci latek przybędzie - to może załapiesz, że wiara jednak nie wystarcza. Część Ukraińców uwierzyła, że zdoła pokonać "hordy Putina". I podobnie - że USA to "dobry wujek", i wspomaga, bo ma taki "odruch serca". Właśnie sobie oglądamy weryfikację owej wiary.
Jednak - lajf is brutal. A cuda są jak Yeti. Gdzieś ktoś ponoć kiedyś widział ...![]()
'
mógłbym w sumie skomentowac jprd. ale zapytam - a dostrzegasz możliwośc że jednak się mylisz?rokfor32 pisze: ↑ndz cze 12, 2022 8:14 pmIrak "zaatakował" interesy USA chęcią (realnym planem) odejścia od rozliczania ropy w dolarze.
Widzisz - gdy zaczyna być mowa o miliardach zielonych - to i nieistniejąca broń chemiczna się znajduje. No - a przynajmniej CIA jest "pewne" jej istnienia ...![]()
Jak sam zauważyłeś - oba te kraje to zwykła bandyterka. Ale ... tylko jeden z nich nazywamy barbarzyńcą i zbrodniarzem. Panowie hipokryci.
Ale - ja wcale nie bronie Rosji. Ani nawet nie oceniam jej działań - pod kątem moralnym (bo i nie ma czego oceniać przecież - ślepy widzi kto jest kim).
Oceniam jedynie ciągi zdarzeń - bo z tego wynikają dostępne opcje na przyszłość. NASZĄ przyszłość. Błędna ocena działań UA, błędna ocena motywacji Rosji - wreszcie błędna ocena udziału USA w imprezie. To wszystko będzie miało DLA NAS bardzo realne konsekwencje.
Pisałem to już w kontekście UA - ale i nas tak samo to dotyczy: możemy sobie podjąć dowolnie głupią decyzję. Ale nikt za nas nie poniesie jej konsekwencji.
Więcej. Ja nawet bardzo bym chciał się mylić. Bo konsekwencje moich wniosków czy prognoz wcale takie fajne nie są przecież.
Wungiel je we wsi. Ponoć całkiem dużo, jakby co.
Wungiel jest zły bo jest czarny.O przepraszam , antracytowy
Owszem, Ale chyba niegłupio wiedzieć, kiedy spylić stąd zawczasu - nie?
A weźże się oddupc ode mnie...
nasza ekipa to zagadkarokfor32 pisze: ↑pn cze 13, 2022 10:02 amOwszem, Ale chyba niegłupio wiedzieć, kiedy spylić stąd zawczasu - nie?
Na razie - na szczęście - są mocne "znaki", że nasza obecna "bohaterska" ekipa rządząca nie planuje jednak z Putinem na ostro. Bo już by spylali z majątkami na Zachód - a nie kupowali obligacje skarbowe (tego kraju), za tłuste miliony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości