Będzie wojna?
Moderator: Misiek Bielsko
- minizbowid
-
Re: Będzie wojna?
Montero, jak chciałbyś przejechać czołgiem który waży 1000ton przez grząski teren?
Tak jak Krees napisał.
Nie ma sensu iść w projekty typu Landkreuzer 1000, czy nawet 1500 (Wielki Gustaw), wyścig szczurów aktualnie nie na tym polega.
Tak jak Krees napisał.
Nie ma sensu iść w projekty typu Landkreuzer 1000, czy nawet 1500 (Wielki Gustaw), wyścig szczurów aktualnie nie na tym polega.
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Ale nie wiem o co Wam chodzi, przecież Japończycy już kilkadziesiąt lat temu wymyślili mechy, pooglądać trochę anime, wybrać, wdrożyć...
- minizbowid
-
Wszystkie koncepty ubiegłego wieku zabijają drony a za chwilę drony częściowo lub zupełnie autonomiczne. Pies snajper, co może kilka miesięcy tkwić w dziurze i czekać na cel. Samoloty, które potrafią podejmować decyzję o zmianie statusu misji z rozpoznawczej na bojową... Skynet...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Tak oto maszyny będą prowadzić wojnę za ludzi.Kabal pisze: ↑czw mar 02, 2023 5:25 pmWszystkie koncepty ubiegłego wieku zabijają drony a za chwilę drony częściowo lub zupełnie autonomiczne. Pies snajper, co może kilka miesięcy tkwić w dziurze i czekać na cel. Samoloty, które potrafią podejmować decyzję o zmianie statusu misji z rozpoznawczej na bojową... Skynet...
Mokry sen...
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Z 10 lat temu twierdziłem, że ostatni pilot wojskowy się już urodził.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- minizbowid
-
uciekaj !
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Nie, to akurat na a4 koło Drezna.
Ale Niemcy to jednak dociekliwa nacja...
https://m.bild.de/bild-plus/regional/dr ... ogle.pl%2F
Ale Niemcy to jednak dociekliwa nacja...
https://m.bild.de/bild-plus/regional/dr ... ogle.pl%2F
Na A4 widziałem w sobotę dwa Leopardy, na szczęście na lawetach.
Może wysłali Leopary do Ukr, a w zamian zamówili coś nowego? I dostali TO?
Może wysłali Leopary do Ukr, a w zamian zamówili coś nowego? I dostali TO?
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
chyba wysyłają trabanta na nogach i w dodatku z choojem na podwoziu... świat się kończy 

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
A widziałeś paradę wojskową z tęczowym jednorożcem?
- goralski
-
- Kontaktowanie:
To akurat standardowy transport, od roku dość wzmożony ale nie ma wiele wspólnego ze wsparciem Ukrainy. Ćwiczenia, zmiana poligonów, relokacja jednostek i zwykłe naprawy.
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Jestem nad wyraz spokojny, że nie ma się czego bać.minizbowid pisze: ↑czw mar 02, 2023 1:46 pmStrach pomyśleć, co montero by zdzialał jakby mu dać dostęp do wszystkich surowców w ilości nieograniczonej![]()
Jak dotrę na Mamuty to może coś pobajam. O tym i owym.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
18 km od Zgorzelca po polskiej stronie.
Może z Żagania cisneli, nie wiem.
I fakt, wchooj transportów wojskowych lata po A4.
- minizbowid
-
Z największą przyjemnościąBratproroka pisze: ↑czw mar 02, 2023 11:04 pmJestem nad wyraz spokojny, że nie ma się czego bać.minizbowid pisze: ↑czw mar 02, 2023 1:46 pmStrach pomyśleć, co montero by zdzialał jakby mu dać dostęp do wszystkich surowców w ilości nieograniczonej![]()
Jak dotrę na Mamuty to może coś pobajam. O tym i owym.

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Ostatecznie zawsze będzie dotyczyć ludzi.Krees pisze: ↑czw mar 02, 2023 5:27 pmTak oto maszyny będą prowadzić wojnę za ludzi.Kabal pisze: ↑czw mar 02, 2023 5:25 pmWszystkie koncepty ubiegłego wieku zabijają drony a za chwilę drony częściowo lub zupełnie autonomiczne. Pies snajper, co może kilka miesięcy tkwić w dziurze i czekać na cel. Samoloty, które potrafią podejmować decyzję o zmianie statusu misji z rozpoznawczej na bojową... Skynet...
Mokry sen...
tel. 504126172
tel. 504126172
Oczywiście. Bezpośrednio, ekonomicznie, temat swobód.Kabal pisze: ↑pt mar 03, 2023 7:35 amOstatecznie zawsze będzie dotyczyć ludzi.Krees pisze: ↑czw mar 02, 2023 5:27 pmTak oto maszyny będą prowadzić wojnę za ludzi.Kabal pisze: ↑czw mar 02, 2023 5:25 pmWszystkie koncepty ubiegłego wieku zabijają drony a za chwilę drony częściowo lub zupełnie autonomiczne. Pies snajper, co może kilka miesięcy tkwić w dziurze i czekać na cel. Samoloty, które potrafią podejmować decyzję o zmianie statusu misji z rozpoznawczej na bojową... Skynet...
Mokry sen...
Puszczenie samodecydujacych maszyn będzie przełomem jednak.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

To zależy od algorytmu tej decyzyjności mocno. Ciekawa dziedzina i niezwykłe postępy ostatnich kilku lat obserwujemy. Myślę, że i tak musimy poczekać na komputer kwantowy, żeby koszt mocy obliczeniowej przestał ograniczać.
tel. 504126172
tel. 504126172
a to juz się nie dzieje?
google?
google?
Do komputera kwantowego daleko. Wszyscy się odgrażają, ale to jeszcze chwilę. Będzie spektakularnie bo cała kryptografia tego dnia upadnie
Microsoft wrzucił Open Ai do Binga. Podobno koszt energii dla jednego zapytania jest wyższy niż wpływ z reklam.
A mam wrażenie, że udostępnienie tego do zabawy, tak jak i innych AI to kosztowny, ale zajebiście skuteczny sposób karmienia ich danymi. Takiej ilości naturalnego języka nie dałoby się wpompować w inny sposób.

Microsoft wrzucił Open Ai do Binga. Podobno koszt energii dla jednego zapytania jest wyższy niż wpływ z reklam.
A mam wrażenie, że udostępnienie tego do zabawy, tak jak i innych AI to kosztowny, ale zajebiście skuteczny sposób karmienia ich danymi. Takiej ilości naturalnego języka nie dałoby się wpompować w inny sposób.
tel. 504126172
tel. 504126172