Zasadnicze pytanie, jakie ciśnie mnie się na usta: po co? Ja do Tirany jechałem 3 dni, bez zaciskania zębów i pośladówmontero pisze: ↑pt mar 29, 2019 2:33 pmhttps://www.google.pl/maps/dir/Warszawa ... 41.3275459
zmieszcze się w 12h ?

Moderator: Misiek Bielsko
Zasadnicze pytanie, jakie ciśnie mnie się na usta: po co? Ja do Tirany jechałem 3 dni, bez zaciskania zębów i pośladówmontero pisze: ↑pt mar 29, 2019 2:33 pmhttps://www.google.pl/maps/dir/Warszawa ... 41.3275459
zmieszcze się w 12h ?
Na krótkich i średnich trasach szosowych moto zdecydowanie szybsze.montero pisze: ↑pt mar 29, 2019 2:09 pmAcha.Ogólnie zatrzymuję się do kontroli. Kiedyś się zatrzymałem a policjant : dzięki że się zatrzymałeś na takim sprzęcie i tak byśmy nie dogonili .Sami demoralizują ludzi.
Albo kiedyś wyjeżdżam z pola a pani i pan policjanci samochodem za mną .Nie wiem o co im .Może myśleli że blachy nie ma że cross.
Reasumując Wawa-Kielce mozna zrobić w około 1h , Wawa-Gdańsk pewnie w 3h .Chorwackim autobanem powrót z Bałkanów na szybko ile h? Na legalu lub prawie legalu.
Warto mieć szybszy sprzęt , bo niebezpiecznie jechać 110 jeszcze bez możliwości zbytniego przyspieszenia może być nieciekawie.
"siedemsetka" po takiej trasie z takimi prędkościami nadawałaby się już pewnie na serwis międzyokresowy
Aleś odkrycie zrobił. Już od lat nawet przeciętne kompakty mają liczniki średnich predkości, dystansów, spalania, etc. I są to liczniki beznamiętne - bazujące na podstawowych algorytmach, niepodbarwiane pobożnymi życzeniami właściciela pojazdu
Zgadza się wszystko.Liczy się średnia.I kondycyjnie ciężko wytrzymać . Jak w aucie mam poniżej 110 średnią to żle się czuję .ZbychoS pisze: ↑pt mar 29, 2019 3:01 pmNa krótkich i średnich trasach szosowych moto zdecydowanie szybsze.montero pisze: ↑pt mar 29, 2019 2:09 pmAcha.Ogólnie zatrzymuję się do kontroli. Kiedyś się zatrzymałem a policjant : dzięki że się zatrzymałeś na takim sprzęcie i tak byśmy nie dogonili .Sami demoralizują ludzi.
Albo kiedyś wyjeżdżam z pola a pani i pan policjanci samochodem za mną .Nie wiem o co im .Może myśleli że blachy nie ma że cross.
Reasumując Wawa-Kielce mozna zrobić w około 1h , Wawa-Gdańsk pewnie w 3h .Chorwackim autobanem powrót z Bałkanów na szybko ile h? Na legalu lub prawie legalu.
Warto mieć szybszy sprzęt , bo niebezpiecznie jechać 110 jeszcze bez możliwości zbytniego przyspieszenia może być nieciekawie.
Na długich ... Tankowanie co 200km. Samochód minimum 600km.
Taka historia z autostrady w Austrii;
Wyprzedzam Polskiego TIRa z numerami z Siedlec. Trąbka, lewa w górę ...
Za chwilę zjeżdżam na tankowanie + espresso.
Wyjeżdżam ... ponownie doganiam tego samego TIRa. Nie pamiętam w jakim momencie, zakładam że +/- w połowie trasy.
Po niecałych 200km, tankowanie, espresso ... wyjeżdżam na trasę i ... wyprzedzam znajomego TIRa ...![]()
.
Autostrada koło Saltzburga. Górska, kręta autostrada. Dawałem z siebie może nie wszystko, ale wiele 160-190km/h. Paliwa wciągało ponad 8l/100km.
Polak na Cepeenienie pod Wiedniem ... ostro Pan dawałpewnie ze 200 było.
Ja, skromnie - eee niee, tak ze 180![]()
Wychodzi, że stała spokojna jazda jest bardziej efektywna od zapier**
Nie bój nie bój dała by radę .Czego nie można powiedzieć o 610
Do niedawna miales dobre opinie o 610
małym enduro? hyhyhyhyhyba cie bozia opuściła
Spoko ale trzeba moto do łódki wrzucić wtedy nie musisz chodzić po paliwo i piwo .Misiek Cypr pisze: ↑sob mar 30, 2019 8:31 pmNa lodke do roboty pojechalem na moto, z radosci, ze w koncu udalo mi sie wstrzelic hitlerowska opone na chinska felge. W sumie padlo 85km
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości