Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Pomoc dla uciekinierów z Ukrainy
i rosyjski statek ...itd.
Zbowid

Nnooo ... Who You ... Proste pytanie ...Mroczny pisze: ↑śr sty 25, 2023 11:15 amidzie zwizualizować
do Klucza wbija Sasza który próbuje mówić łamaną cyrlicą. U Klucza z automatu i wrodzonej empatii uruchamia się purysta językowy oczekujący na właściwe akcenty w imiesłowach. Nie zaspokoiwszy oczekiwań atakuje 20 minutową tyradą o nieudanej asymilacji i pozostałych aspektach pozytywizmu. Na koniec dodaje - chuju.
***** USA
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
a na koniec jak się zapytamy gdzie ma to wszystko to odpowie, że who you 

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
nie zauważyłem byś mówił po ukraińsku i nie każdy wyssał z mlekiem matki język ukraiński i miłość do niego

aaaa i oczywiście w chorwacji czepiasz się kelnerów i sprzedawców dla czego nie mówią po polsku
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
miał jakieś 45 lat, wyskoczył z pretensją że nie mówię po ukraińsku, odpowiedziałem że tu jest Polska i mówi się w tym jezyku a jak się nie podoba to niech baldź wypierdala do siebie. Sporo mam klientów ukraińskich byli co chcieli za darmo, bo im się należy, że mój premier mi kazał itd. ale ten pojechał za daleko. Około 80% ich jest uprzejma, więc nie mam co ich się czepiać
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
mam inny charakter i załatwiam takie sprawy w 30 sekund , może ukląkł byś i z wdzięcznością obciągnął, ale nie jaMroczny pisze: ↑śr sty 25, 2023 11:15 amidzie zwizualizować
do Klucza wbija Sasza który próbuje mówić łamaną cyrlicą. U Klucza z automatu i wrodzonej empatii uruchamia się purysta językowy oczekujący na właściwe akcenty w imiesłowach. Nie zaspokoiwszy oczekiwań atakuje 20 minutową tyradą o nieudanej asymilacji i pozostałych aspektach pozytywizmu. Na koniec dodaje - chuju.
- minizbowid
-
potem tylko wypadnięty dysk, orzecznie 3 stopnia, amputacja, cukrzyca i jesteśmy w domu
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Jak tak to spoko.klucz13 pisze: ↑śr sty 25, 2023 8:19 pmmiał jakieś 45 lat, wyskoczył z pretensją że nie mówię po ukraińsku, odpowiedziałem że tu jest Polska i mówi się w tym jezyku a jak się nie podoba to niech baldź wypierdala do siebie. Sporo mam klientów ukraińskich byli co chcieli za darmo, bo im się należy, że mój premier mi kazał itd. ale ten pojechał za daleko. Około 80% ich jest uprzejma, więc nie mam co ich się czepiać
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- Misiek Cypr
-
Aż trudno uwierzyć, nie widząc
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
sądzę, że w Rzeszowie Ukraińców więcej było przed wojną niż teraz u Wasklucz13 pisze: ↑śr sty 25, 2023 8:19 pmmiał jakieś 45 lat, wyskoczył z pretensją że nie mówię po ukraińsku, odpowiedziałem że tu jest Polska i mówi się w tym jezyku a jak się nie podoba to niech baldź wypierdala do siebie. Sporo mam klientów ukraińskich byli co chcieli za darmo, bo im się należy, że mój premier mi kazał itd. ale ten pojechał za daleko. Około 80% ich jest uprzejma, więc nie mam co ich się czepiać
i jakoś takich akcji nie trafiam
a że działam w budowlance to wiesz.. okazji jest sporo.
Natomiast prawdą jest, że zatrudniając człowieka na stanowisko kierownicze są punkty za znajomość Ukraińskiego. O ile Ci co tu bywali wczesniej i są z zachodu szybko łapią komunikację to okolice Donbasu ni w ząb.
A mnie sie az nadto trafia okazji w stylu Klucza i tez juz zaczynam miec na nich wysypke. Romkowi pracownicy ratuja im troche reputacje.Mroczny pisze: ↑czw sty 26, 2023 7:22 amsądzę, że w Rzeszowie Ukraińców więcej było przed wojną niż teraz u Wasklucz13 pisze: ↑śr sty 25, 2023 8:19 pmmiał jakieś 45 lat, wyskoczył z pretensją że nie mówię po ukraińsku, odpowiedziałem że tu jest Polska i mówi się w tym jezyku a jak się nie podoba to niech baldź wypierdala do siebie. Sporo mam klientów ukraińskich byli co chcieli za darmo, bo im się należy, że mój premier mi kazał itd. ale ten pojechał za daleko. Około 80% ich jest uprzejma, więc nie mam co ich się czepiać
i jakoś takich akcji nie trafiam
a że działam w budowlance to wiesz.. okazji jest sporo.
Natomiast prawdą jest, że zatrudniając człowieka na stanowisko kierownicze są punkty za znajomość Ukraińskiego. O ile Ci co tu bywali wczesniej i są z zachodu szybko łapią komunikację to okolice Donbasu ni w ząb.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Mam w robocie mocno wielonarodowe i wielowyznaniowe towarzystwo i jakimś sposobem wszyscy się do siebie normalnie odnoszą, współpracują. Tarcia na poziomie przeciętnym dowolnej grupy zwykłych ludzi 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
w każdym narodzie znajdą się chooje i mendy ale też jest sporo ludzi, którzy są w porządku. Na tych pierwszych mam alergie od zawsze i jak się da to unikam ale nie zawsze się da a wtedy trzeba wytłumaczyć delikwenta żeby wiedział gdzie jest jego miejsce. Ci drudzy na moje szczęście trafiają się częściej i zawsze można pogadać i znaleźć wspólny język. Więc generalizowanie imo jest trochę do dupy... ale każdy ma swoje podejście do życia.
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
oczywiście że jest do dupy
niemniej.. wojna z Ukraińców nie zrobiła kryształowych ludzi. Ciągle to człek sowiecki z całym pakietem przywar.. Niemniej - mając wgląd w zachowania Polaków w Manchesterze, Turków z Ulm czy kacapów na Cyprze to spokojnie możemy przyjąć, że nic gorszego niż siedzenie miedzy trzema Anglikami w samolocie nie może nas spotkać

niemniej.. wojna z Ukraińców nie zrobiła kryształowych ludzi. Ciągle to człek sowiecki z całym pakietem przywar.. Niemniej - mając wgląd w zachowania Polaków w Manchesterze, Turków z Ulm czy kacapów na Cyprze to spokojnie możemy przyjąć, że nic gorszego niż siedzenie miedzy trzema Anglikami w samolocie nie może nas spotkać

- Misiek Cypr
-
Pracuje z Ukraińcami od lat, i różne rzeczy widziałem, ale takiego czegoś nie doświadczyłem.
Jednakże pod moja pracą, parkuje dwóch ukraińców i wygląda jakby właśnie tak myśleli, że oni wszystko mogą...
Jednakże pod moja pracą, parkuje dwóch ukraińców i wygląda jakby właśnie tak myśleli, że oni wszystko mogą...
513549044
513549044
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
o to to właśnie
Mógłbym rzec, że Angoli lubię ale długo się gotują

Mógłbym rzec, że Angoli lubię ale długo się gotują

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Misiek Cypr
-
Ja tam angoli lubię, ale jak sie młodzież napije, to trzeba wiać. Dyskusje, czy wryj, bezcelowe. Można krzesłem w łeb, ale to nic nie daje. pojmać, związać i na dołek jedynie, ale to za dużo fatygi, jak dla mnie.
513549044
513549044
ich zwyczaje drogowe to temat na osobny dreszczowiecMisiek Cypr pisze: ↑czw sty 26, 2023 10:48 amPracuje z Ukraińcami od lat, i różne rzeczy widziałem, ale takiego czegoś nie doświadczyłem.
ale to wynika z tego, że oni tak u siebie jeżdżą. Dużo czasu musi upłynąć zanim powiążą, że kultura osobista to też zachowanie w aucie
Tak.Mroczny pisze: ↑czw sty 26, 2023 11:02 amich zwyczaje drogowe to temat na osobny dreszczowiecMisiek Cypr pisze: ↑czw sty 26, 2023 10:48 amPracuje z Ukraińcami od lat, i różne rzeczy widziałem, ale takiego czegoś nie doświadczyłem.
ale to wynika z tego, że oni tak u siebie jeżdżą. Dużo czasu musi upłynąć zanim powiążą, że kultura osobista to też zachowanie w aucie
Choć obywatel Zimbabwe w bolcie nadal powoduje większe nerwy niż dowolne auto ba blachach UA. Przynajmniej w Wielkiej Wiosce Wojewódzkiej. Ma się wrażenie, że oni prawo jazdy dostają w pakiecie startowym jak wysiadają z pontonu...
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Warto tez oczywiscie podkreslic, co Mroku zauwazyl, ze zachowania Ukraincow niespecjalnie roznia sie od wszelkiej migracji z kierunkow mniej cywilizowanych, do bardziej.
Patrze na nich, to widze doslownie lustro zachowan Polakow w UK przed 15, czy nawet 10 laty.
Patrze na nich, to widze doslownie lustro zachowan Polakow w UK przed 15, czy nawet 10 laty.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Pewnym wytłumaczeniem jest ...
Otóż jakiś rok po wejściu Polski do Unii, policja poinformowała, że w PL przestępczość spadła o ponad 10% rok, do roku ...
Nnooo ... u nas spadła. W Unii wzrosła. "Wyeksportowaliśmy" część najbardziej aktywnych kurew i złodziei, więc spadła. Zakładam, że podobny mechanizm działa w przypadku naszych imigrantów. Niezależnie z jakiego kraju pochodzą w pierwszej kolejności przybywają jak wyżej, urwy i złodzieje.
Otóż jakiś rok po wejściu Polski do Unii, policja poinformowała, że w PL przestępczość spadła o ponad 10% rok, do roku ...
Nnooo ... u nas spadła. W Unii wzrosła. "Wyeksportowaliśmy" część najbardziej aktywnych kurew i złodziei, więc spadła. Zakładam, że podobny mechanizm działa w przypadku naszych imigrantów. Niezależnie z jakiego kraju pochodzą w pierwszej kolejności przybywają jak wyżej, urwy i złodzieje.
Ostatnio zmieniony czw sty 26, 2023 7:38 pm przez ZbychoS, łącznie zmieniany 1 raz.
***** USA
- minizbowid
-
konsumpcjonizm i polska po 20 latach w ue. zapraszam do lektury 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- Misiek Cypr
-
Po co lektura, jak to wszystko widzimy?
513549044
513549044