jak tam wasze "zdrowotne"

czyli wszystko o wszystkim...

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
piotrck

Re: jak tam wasze "zdrowotne"

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 7:36 am

fakt, ciepła woda w kranie była w niższej cenie

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn lut 14, 2022 7:40 am

A ja jednak jestem bardziej ortodoksyjny...pozabierałbym tym co nie płacą podatków 1/2 głosów - Roki chyba cos takiego dawno temu pisał. No nie moge zaakceptować, że głosami idiotów i niemot i miernot życiowych, muszę się podporządkowywać. Jednocześnie byłby obowiązek uczestniczenia w głosowaniu - nie głosujesz, prawa obywatelskie zawieszone na czas trwania kadencji.
Zbowid

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pn lut 14, 2022 7:44 am

piotrck pisze:
pn lut 14, 2022 7:36 am
fakt, ciepła woda w kranie była w niższej cenie

Nie szliśmy w stronę zakazów aborcji, gloryfikacji czarnych, indoktrynacji durnego czarnka w szkołach i diskopolowej rozrywki w tiwi...
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn lut 14, 2022 7:46 am

Videlec pisze:
pn lut 14, 2022 7:44 am
Nie szliśmy w stronę zakazów aborcji, gloryfikacji czarnych, indoktrynacji durnego czarnka w szkołach i diskopolowej rozrywki w tiwi...
dla Piotra jest prosty rachunek - ekonomiczny. Resztę zlewa. Dziecko ma dorosłe i ryra go co czarnek zgotuje. A rachunków jeszcze nie dostał to rachunek ekonomiczny nie przemawia

rokfor32

Post autor: rokfor32 » pn lut 14, 2022 7:50 am

Demokracja kwalifikowana. Co jakiś czas temat się gdzieś podnosi - ale dosyć szybko jest ponownie "zakopywany" :wink:

Pomysł jest o tyle mało realny - że w starych demokracjach jest ... właściwie mało przydatny - świadomość obywatelska jest dosyć wysoka, a moralność/odpowiedzialność polityków , nazwijmy to, trzyma jakiś tam poziom. Natomiast w demokracjach takich jak nasza - politycy zrobią wszystko - żeby taki mechanizm nie wszedł.

Niemniej, myślę, że taki system to jedynie kwestia czasu - i naturalny kierunek ewolucji demokracji. Tyle - że niekoniecznie w takich wyidealizowanych ramkach - po prostu uważam, że społeczeństwo w przyszłości przybierze formę czegoś w rodzaju "kast" - i prawa głosu tym niżej po prostu zostaną zabrane - lub mocno ograniczone.

Co ciekawe - to wcale nie musi oznaczać powrotu do "niewolnictwa", znanego z historii. Po prostu obecny układ staje się coraz mniej wydolny, raz, że jest bardzo powolny, a dwa - jakość decyzji jest bardzo marna. Myślę więc, że w przyszłości kraje (jeżeli jeszcze zostanie taka struktura podziału świata) będą się składały z mieszkańców - i obywateli :wink:
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » pn lut 14, 2022 7:54 am

Mroczny pisze:
pn lut 14, 2022 7:46 am
Videlec pisze:
dla Piotra jest prosty rachunek - ekonomiczny. Resztę zlewa. Dziecko ma dorosłe i ryra go co czarnek zgotuje. A rachunków jeszcze nie dostał to rachunek ekonomiczny nie przemawia
To tym bardziej, do fryzjera nie chodzi? Pizzy nie zamawia? Nie trzeba własnego gazu czy prądu liczyć by dostrzec.
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:00 am

Mroczny pisze:
Videlec pisze:
:)2
Rachunki dostałem. Zgodnie z przewidywaniami płacę za sÓwerena wyższe rachunki by każde dziecko i staruszek miał tańszy gaz. Czyli im ktoś ma większy dom tym więcej do niego dokładam z firmowego rachunku.

Ps. Wybory są na jesieni 2023r. Od stycznia 2024r będzie uwolniona cena za gaz dla odbiorców indywidualnych .............kto przejmie władzę tego sÓweren będzie opluwał. Doradzał bym Pełowcom nie przejmowania władzy chyba że faktycznie jak mówi mój znajomy Pełowiec jest ciężko. Dzieci i rodzina głoduje bo krwiopijcy prywaciarze nie chcą tak uzdolnionych dzieci i żon przyjmować do swoich firm.

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pn lut 14, 2022 8:03 am

Videlec pisze:
pn lut 14, 2022 7:54 am
Mroczny pisze:
Videlec pisze:
To tym bardziej, do fryzjera nie chodzi? Pizzy nie zamawia? Nie trzeba własnego gazu czy prądu liczyć by dostrzec.
Mnie to brzmi jak wmawianie sobie, że obojętne kto, to będzie to samo, więc jest jak jest i nie trza psuć zmianami. Serio, staram się zrozumieć, wyłapać tę gloryfikowaną alternatywę, tylko w jakiejś realnej wersji, że jak się zagłosuje to nie będzie to inny rodzaj głosu na PiS.
Ale też mam wrażenie, że Piotr się zapetlił i te rachunki za gaz, ten fryzjer, wyliczanki o drożyźnie naklejone na gablocie z bułkami - racjonalizuje. Głównie hasłem po=pis, przy braku realnej alternatywy. Zatem może i nie jest dobrze, ale dobrze jest jak jest. :)21
A destiny - it's the rising sun

Zawodowo patrzę na ptaki :)21

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:06 am

Videlec pisze:
pn lut 14, 2022 7:54 am
Mroczny pisze:
Videlec pisze:
Fryzjer już 4 dyszki. Pizza 51 zł w Pizza Hut, tyle płaciłem za dwie w wtorek czy tam kiedy było święto pizzy. W domu gaz i prąd nie zdrożał a jak już to nie w sposób dramatyczny bo nie przeglądałem na necie nowego oświetlenia led do akwarium. Benzyna zdrożała dla przedsiębiorców dla indywidualnych staniała. Co jak co ale liczyć potrafię.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn lut 14, 2022 8:07 am

Piotr.. ale te podwyżki to przed nami dopiero..

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:09 am

Krees pisze:
pn lut 14, 2022 8:03 am
Głównie hasłem po=pis, przy braku realnej alternatywy.
Słucham jaka ta alternatywa. Bo ja już wiem że nie ma. Nie ma i nie będzie. Max 10-15% ludzi chce zmian, reszta chce żreć.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:10 am

Mroczny pisze:
pn lut 14, 2022 8:07 am
Piotr.. ale te podwyżki to przed nami dopiero..
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28 ... s=BoxBizMT

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn lut 14, 2022 8:12 am

piotrck pisze:
pn lut 14, 2022 8:09 am
Krees pisze:
Słucham jaka ta alternatywa. Bo ja już wiem że nie ma. Nie ma i nie będzie. Max 10-15% ludzi chce zmian, reszta chce żreć.
albo już ma tak ciepło pod dupą, że chce iść pracować. Serio. Nawet na czarno byle tylko poziom życia był taki jak przed podwyżkami.
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn lut 14, 2022 8:14 am

rośnie koszt wytworzenia to i rośnie cena produktu

przestanie się sprzedawac, przestaną budowac. W ogarniętym szałem deweloperskim rzeszowie nie ma praktycznie nowych decyzji. Nie bez znaczenia, ze przyłącz gazu czy prądu ustawowo zablokowany. Za PO też blokowali?

Masz rację - ludzie są głupi, wredni i chcą żreć. Ale ufam, ze jednak co drugi może mieć w sobie tyle przyzwoitości aby nie dawać przyzwolenia na czarnków, mejzy, szumowskich, chazanów i cały ten syf. Ufam też ze ci co są głupi, wredni i chcą żreć potrafią dodawać.

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:16 am

czarny bielsko pisze:
pn lut 14, 2022 8:12 am
Nawet na czarno byle tylko poziom życia był taki jak przed podwyżkami.
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:17 am

Mroczny pisze:
pn lut 14, 2022 8:14 am
wredni i chcą żreć potrafią dodawać.
piotrck pisze:
pn lut 14, 2022 8:16 am
czarny bielsko pisze:
pn lut 14, 2022 8:12 am
Nawet na czarno byle tylko poziom życia był taki jak przed podwyżkami.
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:19 am

czas Panowie ruszyć w teren i porozmawiać z statystycznym wyborcą ..........nie z rodziną czy znajomymi.

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn lut 14, 2022 8:29 am

miałem w weekend tą znikomą przyjemność bo o ile z rodzicielami mi się spoko rozmawia na wiele tematów to jak schodzimy na politykę albo kościół to widać duży wpływ reżimówki kurskiego oraz radia dla zdewociałych imbecyli rydzyka. Kraj mamy mlekiem i miodem a to co się dzieje to jest tylko przejściowe i będzie dobrze za jakiś czas ale tylko żeby się ten niemiecki skurw*ysyn Tusk nie mieszał bo już zdążył narobić i w ogóle to cały czas się rozwijamy a ujnia nam zazdrości i dlatego nas tępi...
Nie przekonasz... jak powiedziałem, że mi zapiedzielają grubą kasę z tego co zarobiłem - ale ci biedniejsi też muszą coś jeść. No to się pytam czemu z moich? Trzeba się było uczyć a nie teraz wisieć na mnie i mi zabierać. No to się dowiedziałem, że ja pewnie wolałbym Tuska żeby nas niszczył. Więc drogi Piotrze ja nie muszę iść wśród ludzi... mi wystarcza, że rodzinę odwiedzę i od razu widzę jak statystyczny wyborca pisu myśli i co ma w głowie.

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pn lut 14, 2022 8:32 am

piotrck pisze:
pn lut 14, 2022 8:09 am
Krees pisze:
Nie nie nie.
Nie gramy w to.

Skoro twierdzisz, że obie opcje są tak samo złe - podaj alternatywę, a nie oczekujesz, że ktoś Cię wyręczy.

Jak się postarasz, masz szansę mnie przekonać. Argumentami. Prostym równaniem - nie.

Na razie wygrywa niechęć do tych wszystkich postaci, które niszczą każdy zakątek kraju, od edukacji, przez przyrodę, a na relacjach międzynarodowych kończąc.

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn lut 14, 2022 8:35 am

Krees pisze:
pn lut 14, 2022 8:32 am
Na razie wygrywa niechęć do tych wszystkich postaci, które niszczą każdy zakątek kraju, od edukacji, przez przyrodę, a na relacjach międzynarodowych kończąc.
nie tylko Ty tak masz Krzyśku :)2

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:37 am

Krees pisze:

Skoro twierdzisz, że obie opcje są tak samo złe - podaj alternatywę, a nie oczekujesz, że ktoś Cię wyręczy.

Jak się postarasz, masz szansę mnie przekonać. Argumentami. Prostym równaniem - nie.

Tak szczerze to mam wywalone i mało mnie interesuje na kogo zagłosujesz. Zawsze głosujecie na mniejsze zło. Zawsze. :lol:
Ja głosuje na swoich znajomych, nie ma znaczenie z jakiej są opcji.........nie mam znajomych w Pisie. :)21

Awatar użytkownika
piotrck

Post autor: piotrck » pn lut 14, 2022 8:38 am

czarny bielsko pisze:
pn lut 14, 2022 8:29 am
od razu widzę jak statystyczny wyborca pisu myśli i co ma w głowie.
Więc mamy drugiego Cezarego Barykę na forum jeśli myślisz o zmianach na lepsze w Polsce.

Awatar użytkownika
Krees

Post autor: Krees » pn lut 14, 2022 8:41 am

czarny bielsko pisze:
pn lut 14, 2022 8:35 am
Krees pisze:
Trwają teraz konsultacje społeczne ustawy o parkach narodowych - polecam.

Czarnkowa inkwizycja przechodzi jak burza przez legislację, implikacje będą przeróżne, o niektórych mało kto myśli. Przykład - zdarza mi się w ramach pracy robić w szkołach lekcje o ornitologii i przyrodzie. Takie opowieści terenowe, trochę wiedzy, trochę wyjaśnień - zero aktywizmu. Dla szkół to jest często bezpłatne, bo mamy w statucie edukację i robię to w ramach codziennych obowiązków. Bywało, że to się umawiało telefonem na dzień i godzinę, przyjeżdżałem, gadałem, wszyscy zadowoleni. Teraz 2 miesiące przed będę musiał mieć konspekt takich zajęć, a dyrektor szkoły będzie musiał uzyskać od kuratorium zgodę na taką (czasem pojedynczą) lekcję. Komu się będzie chciało?

itd. itd.

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn lut 14, 2022 8:52 am

piotrck pisze:
pn lut 14, 2022 8:38 am
czarny bielsko pisze:
pn lut 14, 2022 8:29 am
od razu widzę jak statystyczny wyborca pisu myśli i co ma w głowie.
Więc mamy drugiego Cezarego Barykę na forum jeśli myślisz o zmianach na lepsze w Polsce.
nie widzę szans na polepszenie sytuacji bo przy betonie pisowskim nie tylko nie będziemy mieć żadnego progresu a tylko i widocznie regres. A jak ktoś po nich przyjdzie to wydaje Ci się, że coś zrobi żeby nam było dobrze? Powie, że tamci zjebali i będzie korzystał ile wlezie i dokręcał śrubkę bardziej...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » pn lut 14, 2022 8:55 am

Krees pisze:
pn lut 14, 2022 8:41 am
czarny bielsko pisze:
pn lut 14, 2022 8:35 am
Krees pisze:
Trwają teraz konsultacje społeczne ustawy o parkach narodowych - polecam.

Czarnkowa inkwizycja przechodzi jak burza przez legislację, implikacje będą przeróżne, o niektórych mało kto myśli. Przykład - zdarza mi się w ramach pracy robić w szkołach lekcje o ornitologii i przyrodzie. Takie opowieści terenowe, trochę wiedzy, trochę wyjaśnień - zero aktywizmu. Dla szkół to jest często bezpłatne, bo mamy w statucie edukację i robię to w ramach codziennych obowiązków. Bywało, że to się umawiało telefonem na dzień i godzinę, przyjeżdżałem, gadałem, wszyscy zadowoleni. Teraz 2 miesiące przed będę musiał mieć konspekt takich zajęć, a dyrektor szkoły będzie musiał uzyskać od kuratorium zgodę na taką (czasem pojedynczą) lekcję. Komu się będzie chciało?

itd. itd.
to tu uwaga bo zatwardziały pisowiec ci powie, że dobrze bo dzieci się będą uczyć o tym co trzeba a nie że jakieś lgbt będą swoje mądrości wygłaszać. I tym sposobem każdy będzie miał to w dupie. No chyba, że jakiś prominent pisowski będzie chciał to pewnie od strzała będzie mógł dzieciom ryć banie bez czekania 2 m-ce i bez konspektu bo swoi mogą.

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

ODPOWIEDZ

Wróć do „Towarzyskie”