Dworujesz sobie, przypomnij smsy po 60gr za 160 znaków

Moderator: Misiek Bielsko
standardem kieszeniowych tak z 90% rynku G7-G12 jest 592x592 i ich polówkiKabal pisze: ↑pt mar 10, 2023 1:50 pmNie ma standardów - małe czyli masówka produkują w ilościach pozwalających robić swój kształt. Większe - ramka metal, ew nowocześnie i eko - karton, więc da się robić małoseryjnie bez specjalnego wpływu na cenę. Może duże filtry kieszeniowe z racji częstej wymiany mają kilka standardów typu metr na metrmontero pisze: ↑pt mar 10, 2023 11:59 amA nie miałeś styczności z filterkami w gumowych/plasticzanych ramkach , jakimiś fajnymi i tanimi ?Kabal pisze: ↑czw mar 09, 2023 11:40 pm
Najtańsza marka na rynku rekuperacji w pl. Taniej się nie da, ale ludzie jakoś specjalnie na to ich produkty nie plują.
Nie miałem jeszcze okazji pomacać, ale nie spodziewam się cudów. Przy czym sam filtr, to filtr. Spełnia normę i tyle. Jeno do tego jeszcze cza śmigiełko.
Są jakieś standardy tych wymiarów filtrów , czy każda f-ma rzeźbi swoje ?![]()
To nic, były przecież te połączenia w erze 10s za free...
Jprdl się wyłącznie z Jradkiem kojarzy.
Kabal , dwója .lesio jeep pisze: ↑pt mar 10, 2023 9:06 pmstandardem kieszeniowych tak z 90% rynku G7-G12 jest 592x592 i ich polówkiKabal pisze: ↑pt mar 10, 2023 1:50 pmNie ma standardów - małe czyli masówka produkują w ilościach pozwalających robić swój kształt. Większe - ramka metal, ew nowocześnie i eko - karton, więc da się robić małoseryjnie bez specjalnego wpływu na cenę. Może duże filtry kieszeniowe z racji częstej wymiany mają kilka standardów typu metr na metr![]()
Z dupy rzuciłem. Duże są i tyle. W ręku miałem raz, bo się do wymiennika freonowego w centrali wentylacyjnej próbowałem dostaćmontero pisze: ↑sob mar 11, 2023 1:14 pmKabal , dwója .lesio jeep pisze: ↑pt mar 10, 2023 9:06 pmstandardem kieszeniowych tak z 90% rynku G7-G12 jest 592x592 i ich polówkiKabal pisze: ↑pt mar 10, 2023 1:50 pm
Nie ma standardów - małe czyli masówka produkują w ilościach pozwalających robić swój kształt. Większe - ramka metal, ew nowocześnie i eko - karton, więc da się robić małoseryjnie bez specjalnego wpływu na cenę. Może duże filtry kieszeniowe z racji częstej wymiany mają kilka standardów typu metr na metr![]()
"Carpet prestige natural"
Jakie pompy?
Jakie wentylatory ?
Te co szły na Arabię miały cyklonowe i HJ61 - duży wewnętrzny cylinder w środku. Możesz też kupić oddzielny filtr cyklonowy. Chyba o to Ci chodziło?montero pisze: ↑śr mar 22, 2023 11:05 pmJakie wentylatory ?Że w sensie coś poczytać o pompach.Nie nie zastosowałem pompy molekularnej w filtrze powietrza. BTW która Toyota miała filtr cyklonowy z wyrzutem pyłu ?
Kombinując oczyszczacz powietrza , zmuszony byłem do poczytania o wentach. Temat wcześniej mi trochę znany.
Ale... po co?montero pisze: ↑czw mar 23, 2023 10:23 amKombinując oczyszczacz powietrza , zmuszony byłem do poczytania o wentach. Temat wcześniej mi trochę znany.
Potem wymyśliłem , żeby odkurzyć mieszkanie , trzeba użyć dmuchawy i wentylatora. Zamiast odkurzacza. Wnętrze auta np. też.
Albo użyć dmuchawy i ... wie czego .Takie ćwiczenia.
Po wentach trzeba o pompach poczytać . Musowe tematy techniczne.minizbowid pisze: ↑czw mar 23, 2023 11:39 amTo ok, ale co do tego ma pompa? Wentylator z dystrybutorem? Podajnik do coli?
Wyobraź sobie , że powietrzem coś wydmuchujesz , gdzie nie dotrzesz ssawką szczelinową. Lub inne porównanie : pistolet do przedmuchiwania i mega silny odkurzacz.Krees pisze: ↑czw mar 23, 2023 12:35 pmAle... po co?montero pisze: ↑czw mar 23, 2023 10:23 amKombinując oczyszczacz powietrza , zmuszony byłem do poczytania o wentach. Temat wcześniej mi trochę znany.
Potem wymyśliłem , żeby odkurzyć mieszkanie , trzeba użyć dmuchawy i wentylatora. Zamiast odkurzacza. Wnętrze auta np. też.
Albo użyć dmuchawy i ... wie czego .Takie ćwiczenia.
Dmuchawa powoduje wstępnie rozprzestrzenienie brudu na wszystkie te powierzchnie, które akurat są czyste, a z których potem nie masz jak zebrać zanieczyszczeń. Clue jest, żeby droga pomiędzy powierzchnią a filtrem była najkrótsza i możliwie nie losowa.
Systemy aktywne nawiewno-wywiewne stosuje się owszem, w dużych pomieszczeniach, np. gospodarskich, gdzie wprowadzanie zanieczyszczeń do aerozolu jest nieuniknione (zwłaszcza zanieczyszczeń mikrobiologicznych przez zwierzęta), ponadto nie da się uniknąć kurzenia (poruszające się zwierzęta, chów ściołowy itd.). Do tego trzeba odpowiednią konstrukcję budynku, żeby uniknąć kanalizowania przepływu powietrza i pomijania niektórych części pomieszczenia. Najwygodniejsza jest wentylacja wyciągowa, w której przed wentylatorem i wydmuchem powietrza na zewnątrz masz system filtrów, a napływ powietrza czystego do pomieszczeń jest pasywny, przez odpowiedni system nawiewników, pokrywających łącznym przepływem zapotrzebowanie (i normy prawne dla wentylacji takich pomieszczeń jeśli są) i zapewniających przepływ powietrza przez wszystkie części pomieszczenia.
Plus - sprzątanie mechaniczne, często na mokro, żeby unikać pylenia.
Jednak odkurzacz to optymalny pomysł jest.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości