cudownie się takim moturem boczny wiatr przyjmuje

Moderator: Misiek Bielsko
bierze się zawodnika enduro , robi spot reklamowy.lbl78 pisze: ↑czw cze 11, 2020 11:27 pm
a jak się umi to można trialować nawet takim klocem
https://www.facebook.com/andreferreira. ... 533997098/
![]()
Cytując forum :
Te! Jakiz to boczny Cx posiadaja motocykle? Niech zgadne, sprawnosc aerodynamiczna wolnostojacego garazu, czyli 1. Niestety ma tu znaczenie pole powierzchni i dlugosc, co na dlugosc motocykla jest calkiem OK, tak na szerokosc to wychodzi licho.montero pisze: ↑pt cze 12, 2020 10:16 amPowiem szczerze .O problemach z wiatrem dowiedziałem się z forum.
Błotnik ,daszek no bez jaj .
Bardzo silny boczny wiatr powoduje skośną jazdę.
Bardzo silny boczny wiatr działa na każde moto i rower.
Potrafi tira przewrócić.
Nie ciężar jest kluczem a boczny cx .
Zagadnienie mocno trudne .Cx boczny , progresja momentu przewracającego w zależności wysokości istotnych mas ,masy wirujące kół x V .Misiek Cypr pisze: ↑pt cze 12, 2020 11:36 amTe! Jakiz to boczny Cx posiadaja motocykle? Niech zgadne, sprawnosc aerodynamiczna wolnostojacego garazu, czyli 1. Niestety ma tu znaczenie pole powierzchni i dlugosc, co na dlugosc motocykla jest calkiem OK, tak na szerokosc to wychodzi licho.montero pisze: ↑pt cze 12, 2020 10:16 amPowiem szczerze .O problemach z wiatrem dowiedziałem się z forum.
Błotnik ,daszek no bez jaj .
Bardzo silny boczny wiatr powoduje skośną jazdę.
Bardzo silny boczny wiatr działa na każde moto i rower.
Potrafi tira przewrócić.
Nie ciężar jest kluczem a boczny cx .
Pociag ma calkiem niskie Cx![]()
tu akurat seryjna zwykła T7 bez żadnych modów, to że Pol Tarrés jest dobrym zawodnikiem wiadomo od dawna i wystarczy pooglądać co robi na Erzberg`u ale pokazuje tylko fakt że nie maszyna a umiejętności są ważnemontero pisze: ↑pt cze 12, 2020 9:36 ambierze się zawodnika enduro , robi spot reklamowy.lbl78 pisze: ↑czw cze 11, 2020 11:27 pm
a jak się umi to można trialować nawet takim klocem
https://www.facebook.com/andreferreira. ... 533997098/
![]()
Ale kloc i guma w zawiasach .
Zawodnicy są dobrzy i na pewno nauczyli się tego jeżdżąc na takich sprzętach.
![]()
jeździłem, bardzo fajnie zwłaszcza z ichnim aktywnym zawiasem
i gitMisiek Cypr pisze: ↑pt cze 12, 2020 9:22 pmLukasz, Teresa ma nieco wiecej koni i momentu.
Z drugiej strony łatwość poruszania się po jakiejkolwiek drodze, ale drodze tym moim, jest trudna do zamiany na ciezki sprzet.
Wsiadlem ostatnio na cos większego i okazało się, ze nie umiem jezdzic motocyklem. Umiem motorkiem, ale nie motocyklemGorzej, ze wcale mi sie nie podoba takie duze cos...
No wlasnie podoba mi się to, ze masa i wogole maszyna jest pomijalna w tym co robie i do czego potrzebuje sprzętu. Nie musze się zastanawiać nad reakcja sprzętu. Jedynie musze przewidywać kiedy zamuli. Bo wyrywny to ten sprzet nie jest i mogę odkrecac kiedy popadnie. Wjezdzam wszędzie tam, gdzie potrzebuje wjechać. Nawet dużo dalej, ale tu już nie potrzebuje. Jak jest zle, to ostatnie o czym mysle, to sprzet. Rozwali się, to się naprawi, albo kupi następny. Nowy silnik i generalnie wszystko na raz jest tansze niż padaka która kupil Kabal na swapa. Wyszukiwarka części nie zna u mnie pojęcia używane.Mroczny pisze: ↑pt cze 12, 2020 10:26 pmi gitMisiek Cypr pisze: ↑pt cze 12, 2020 9:22 pmLukasz, Teresa ma nieco wiecej koni i momentu.
Z drugiej strony łatwość poruszania się po jakiejkolwiek drodze, ale drodze tym moim, jest trudna do zamiany na ciezki sprzet.
Wsiadlem ostatnio na cos większego i okazało się, ze nie umiem jezdzic motocyklem. Umiem motorkiem, ale nie motocyklemGorzej, ze wcale mi sie nie podoba takie duze cos...
frajdę masz mieć Ty
dzisiaj nad rzeką był kolo na jakimś wydumanym scramberze.. Chłop spory a motorek nie. I właśnie dzięki temu popylał na tej wydumce jak dzieciaki na ktm...
Tak z czystej ciekawości: skoro normalnie uważasz, że pirdolę od rzeczy, to na wuj ci teraz moja 'merytoryczna' odpowiedź? Zwłaszcza, że:piotrck pisze: ↑sob cze 13, 2020 10:16 ama teraz coś z cyklu trudne sprawy czy tam Jaworowicz na ratunek
1. Jakie dętki do motura szosowego ?
2. Jakie łyżki do zdjęcia łopony ?
3. Jakaś chemia co zadziała i nie trzeba wyjmować dętki bo się zaklei ?
4.Jakieś gotowe zestawy z łatkami ? Widziałem takowe ale do łopon bezdętkowych a u mnie dętki som.
Montero i Missman przypominam że już kasztanicie x dziesiąt stron więc możecie teraz coś merytorycznego dla odmiany. Zezwalam na kasztanienie po udzieleniu kompetentnej odpowiedzi na moje zadane pytania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości