"koncik" motocyklowy 2
Moderator: Misiek Bielsko
Re: "koncik" motocyklowy 2
Wrzucałem ostatnie filmiki ze 125 cc . Jakeście tacy prawilni .
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
- Misiek Cypr
-
Ten drugi filmik jest prawdziwy, bo predkosc z GPS, ale tez cos musial miec zmotane. Zebatke inna.
Realna predkosc podrozna dla 125, to jest 85-95 na ekspresowce, na innych drogach 80-90 I to jak nie wieje w ryj.
Mi tez pokazywal miejscami 120, ale GPS wtedy cale 100 pokazal, z dlugiej gorki. Fakt, moj ma 10 koni, ten WR125x ma chyba ich 12 to I szybciej jedzie.
Realna predkosc podrozna dla 125, to jest 85-95 na ekspresowce, na innych drogach 80-90 I to jak nie wieje w ryj.
Mi tez pokazywal miejscami 120, ale GPS wtedy cale 100 pokazal, z dlugiej gorki. Fakt, moj ma 10 koni, ten WR125x ma chyba ich 12 to I szybciej jedzie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Przed chwilą gostek dostał lekko w bok od baby która skręcała w lewo. Noga potluczona lekko.
@ Misman ile jesteś w stanie jechać długotrwale , na tych mt21 , z tymi bambetlami , na szybkiej trasie ?
@ Misman ile jesteś w stanie jechać długotrwale , na tych mt21 , z tymi bambetlami , na szybkiej trasie ?
Nie porównuj chińskiej paści do Minarelli bo to inna bajka.Misiek Cypr pisze: ↑śr lip 01, 2020 5:25 pmTen drugi filmik jest prawdziwy, bo predkosc z GPS, ale tez cos musial miec zmotane. Zebatke inna.
- Misiek Cypr
-
A widziales co pokazywal predkosciomierz w tym WRx, a co GPS? 10km roznicy, u mnie teraz tez jest 10-15. Bylo 20 nawet, ale to sie wyrownalo, jak jeblem glebe.
Jezdze z innymi 125, wiem co potrafia. Silnikowo, roznic miedzy japonia a chinami jakichs nie ma wielkich. Ale sa I tak z tej samej fabryki. Zadna 125 w Japonii nie jest robiona. Roznica jest Viadro 125, bo to V 125, ale chiny tez takie robia.
Jezdze z innymi 125, wiem co potrafia. Silnikowo, roznic miedzy japonia a chinami jakichs nie ma wielkich. Ale sa I tak z tej samej fabryki. Zadna 125 w Japonii nie jest robiona. Roznica jest Viadro 125, bo to V 125, ale chiny tez takie robia.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
100 - 110 prędkość podróżna. Rzadko mam ponad 5krpm, denerwuje mnie wycie silnika. Chociaż bardziej wyją opony i łomocze powietrze, to jednak na silnik mam jakiś wpływ

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
ja w biesy i nazad na xt jechałem 120-130 non stop na mt21 z przodu i e09 z tyłu. Było 35 st i się olej gotował powyżej 130.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Nie przegadam .Robione to wszysko teraz niewiadomo gdzie niestety .Yama Brasil np. niektóre.Misiek Cypr pisze: ↑śr lip 01, 2020 5:32 pmA widziales co pokazywal predkosciomierz w tym WRx, a co GPS? 10km roznicy, u mnie teraz tez jest 10-15. Bylo 20 nawet, ale to sie wyrownalo, jak jeblem glebe.
Minarelli /Yama robi we Italii .
Minarelli 4 wentyle ,ohc , ciecz , 6 biegów , 15hp uczciwe .Po lekkim dłubnięciu (180cc

Porównujesz z 30 letnią konstrukcją Hondy , ohv , powietrze .Tu nie ma porównania .
Powietrze niestety.
to może zębateczkę na przód.
Po co? Mnie wystarcza i odpowiada tak, jak jest. Jest dobrze na niskich biegach i akceptowalnie na wysokich.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Jak rowery drogie to moze sobie kupic enduro 125 w ceneie do 2.5 tys?
Jest sznasa znalezc cos ciekawego?
Cel zabawa bez kontuzji i z powodu zwiekszonego.euchu itd zrzucenie 10kg wagi w 10 mcy
Jest sznasa znalezc cos ciekawego?
Cel zabawa bez kontuzji i z powodu zwiekszonego.euchu itd zrzucenie 10kg wagi w 10 mcy
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Zawsze były porady, że jak za mały budżet na moto to kup rower... ale żeby odwrotnie 
dokładnie tak jeżdżę hondąMisiek Cypr pisze: ↑śr lip 01, 2020 5:25 pmTen drugi filmik jest prawdziwy, bo predkosc z GPS, ale tez cos musial miec zmotane. Zebatke inna.
tylko wolniej

zrobiliśmy kiedyś z kumplem rumunię nieprzekroczywszy 80 km/h
pasjami wielbię mulić zadupiem
Wiadomo że cała przyjemność to ta zamuła w pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnych .
Ale jak się mieszka w Gdańsku a chce do Czarnogóry to te odcinki szybkie są wkrw . Większa prędkość= mniej wkrw ,większe bezpieczeństwo .Oczywiście " prędkość " a nie szybkość.
* prędkość = 100-160km/h
*szybkość = 300+
kpeugot olx itp ale teraz sezon .W zimie tak .
Ale jak się mieszka w Gdańsku a chce do Czarnogóry to te odcinki szybkie są wkrw . Większa prędkość= mniej wkrw ,większe bezpieczeństwo .Oczywiście " prędkość " a nie szybkość.
* prędkość = 100-160km/h
*szybkość = 300+

nie wiem po co mieszkać w gdańskumontero pisze: ↑śr lip 01, 2020 9:30 pmWiadomo że cała przyjemność to ta zamuła w pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnych .
* prędkość = 100-160km/h
*szybkość = 300+
![]()

- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Fajna ale cena troszke nie ta. Idzie tym pojedzic w terenie w ślizgu
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
he , dobrze tam macie , to fakt . Ale nad morze daleko 

W terenie wszystkim idzie, ale rozsądek nakazuje najpierw wydać równowartość tego motocykla na buty i ortezy. Potem dołożyć jeszcze do zbroi, kasku i ubezpieczeniakpeugeot pisze: ↑śr lip 01, 2020 9:42 pmFajna ale cena troszke nie ta. Idzie tym pojedzic w terenie w ślizgu

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
No i cały plan wylecial w kosmos
Myslalem ze jak to male to i potencjalne szkodu i urazy male
Walić to zostaje przy 4x4
Myslalem ze jak to male to i potencjalne szkodu i urazy male
Walić to zostaje przy 4x4
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
10kg w 10 miesięcy zrobisz bez żadnego sportu po prostu licząc ile jesz i pilnując deficytu kalorii. Absolutnie nic więcej nie trzeba. 1kg na miesiąc to jest spadek niemal niezauważalny.
Zdążysz zrzucić i znów nabrać

Poza tym, ten ruch na moto jako sposób na redukcję wagi - słabo to widzę. Rower lepszy. Bieganie jeszcze lepsze. Dieta najłatwiejsza.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Bieganie rozwala kolana
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Jak nie umiesz biegać z właściwą mechaniką. Serio.
Albo jak przeginasz.
Rower też rozwala kolana. Jak nie umiesz dobrać rozmiaru i masz niewłaściwą mechanikę pedałowania.
Albo jak przeginasz.
Kolana kasuje niemal każda forma wysiłku tlenowego - oprócz powyższych także biegi narciarskie itp. Sporty zespołowe czy walki jeszcze szybciej. Pozrywane więzadła, rozerwane torebki stawowe.
Stosunkowo mało destrukcyjne jest wiosłowanie - co nie znaczy, że nieprawidłowa technika nie spowoduje kontuzji. Poza tym, boli zadek i łapy pokrywają się odciskami w tydzień. Mówię to jako posiadacz kilku niezłych wyników na wiosłach trenujący w miarę regularnie.
I pływanie też jest git. Pływanie jest super.
Ale tak serio, to uwaga o technice biegu nie jest złośliwością.
Masz 100% racji, że bieganie potrafi zamęczyć kolana. I kręgosłup. I Achillesy. Pewnie. Jak się tłucze bezsensowne dystanse po asfalcie i betonie bez techniki i w ujowych butach - czyli biegając tak, jak biega 90% ludzi biegających. Biegać trzeba z głową.
Biegam w miarę regularnie, z przerwami, od lat. Biegałem ultramaratony. Biegałem w górach i na orientację. Po bagnach i w śniegu do jajec (raz). Biegałem z plecakiem. Ważę teraz 90kg, ale ważyłem też i więcej biegając - do prawie 110kg włącznie.
Nigdy nie miałem kontuzji typowo biegowych - Achillesy, kolana itp. Bo zawsze miałem świadomość dużej wagi własnej i dodatkowych obciążeń - oraz tego, że nie mogę się skasować na 15-tym kilometrze, jak do zaliczenia jest 100. Nauczyłem się biegać lekko, bezkontuzyjnie. Prawidłowej mechaniki i lekkiego stąpania. Najwięcej dał mi regularny trening z czujnikiem dynamiki biegu - pełno tego na rynku.
Stąd uważam, że da się biegać bez kontuzji. Biegam lekko, technicznie. Nie tłukę astronomicznych dystansów w każdym tygodniu. Wolę teren niż asfalt. Bezdyskusyjne jest za to to, że biegając spalisz więcej kalorii. Przy traktowaniu hobbystycznym.
Przy czym to wszystko to tylko wątek poboczny - do Twojego celu 1kg/miesiąc nie potrzebujesz żadnego treningu. Nie potrzebujesz, co nie znaczy, że się nie przyda. Trening się zawsze przyda. Do Twojego celu wystarczy obserwować co jesz i wyciągać wnioski. Żadne skomplikowane diety, żadne wynalazki i suplementacje, żadne eliminacje nie są potrzebne. Tylko uczciwie obserwować i pilnować deficytu kalorii. Zmiany w żywieniu pojawią się same, jeżeli będziesz pilnował deficytu.
Trening jakikolwiek pomaga o tyle, że łatwiej pozostawać w deficycie kalorii. Przy całkiem statycznym trybie życia dwa dobre posiłki dziennie i już jesteś na plusie. Trening pozwala na większą elastyczność z jedzeniem.
Do takiego wspomagania na pewno lepszy będzie rower niż motocykl. Raz, będzie to faktycznie wysiłek. Dwa, powinien jednak być tańszy w zakupie i eksploatacji. Trzy, konsekwencje wywrotki mniejsze.
Rower będzie też lepszy niż bieganie, bo jednak mniej kontuzyjny przy niskich intensywnościach. Przy niskiej intensywności nie jest Ci też może koniecznie potrzebny góral, albo generalnie rower drogi. Mój najlepszy rower w życiu kosztował jakieś 120 PLN na targu. I tłukłem na tym tysiące km w sezonie - dojeżdżałem do pracy. Potem zainwestowałem w dobrego MTB - i spieprzyłem dobór rozmiaru. Po kilku miesiącach kombinowania z ustawieniami geometrii, wymianie mostków, siodełek i kierownic i tak nigdy nie było dobrze.
Ale ja się na rowerach nie znam, Kabala słuchaj.
Ja Ci mogę coś o wiosłach opowiedzieć co najwyżej.
Beware The Rage Of A Berserker
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
Ale ja lubie jeść i lubię piwo. A to juz mpcno wyklucza dietę
Co to ten deficyt i ile wynosi?
Co to ten deficyt i ile wynosi?
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78