powoli i im...
Moderator: Misiek Bielsko
powoli i im...
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: powoli i im...
i dobrze, tylko wyrok troche niski moim zdaniem
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
też tak uważam. Nawet jeśli przyjąć, że to pomyłka (w co nie wierzę) to i tak NIE MA PRAWA STRZELAĆ do nierozpoznanego celu. To powinno zadziałać (ten jego pierdoling o dziku) jako dodatkowy element obciążający go.
Ale jest to jakiś sukces, w przypadkach zastrzelenia (skutek śmiertelny) lub postrzelenia bez skutku śmiertelnego ludzi, uznawano to za wypadki (sic!)
niechże, skoro muszą bawić się w to hobby (jakaś gospodarka łowiecka w zasadzie być musi) robią to tylko ci z nich których stać na profesjonalizm.
Ale jest to jakiś sukces, w przypadkach zastrzelenia (skutek śmiertelny) lub postrzelenia bez skutku śmiertelnego ludzi, uznawano to za wypadki (sic!)
niechże, skoro muszą bawić się w to hobby (jakaś gospodarka łowiecka w zasadzie być musi) robią to tylko ci z nich których stać na profesjonalizm.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Dokładnie.
A słyszeliście jak.myśliwy pomylił nastolatka z dzikiem?
Skutek śmiertelny.
Nastolatek był w sadzie.
Sad przy intrnacie.
JPRD
A słyszeliście jak.myśliwy pomylił nastolatka z dzikiem?
Skutek śmiertelny.
Nastolatek był w sadzie.
Sad przy intrnacie.
JPRD
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Czekam na Takayukiego i Klucza 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
a może une to profesjonały są i się nie doczekasz.
Na drugim forum się martwiłem, czy z Kluczem ok bo nie fuczy za śmiechy z tego wspaniałego środowiska...
Tak z ciekawości zapytam... a baranów to tylko znacie/oceniacie, ze środowiska myśliwych? Ja mogę dużo więcej wskazać, również z innych środowisk... nie każdy myśliwy, wie, co to myślenie
W ogóle niektórzy ludzie, to ... sami wiecie.
Ja bym wsadzał do więzienia wszystkich, którym udowodniono winę. Nie można jednak potępiać wszystkich w czambuł - kolo który kupił za 4k jakiegoś grata 4x4 i zjeździł pole oziminy, przejechał psa, zrobił wypadek, zjechał z trasy u Berta
, też nam wystawia świadectwo?

Ja bym wsadzał do więzienia wszystkich, którym udowodniono winę. Nie można jednak potępiać wszystkich w czambuł - kolo który kupił za 4k jakiegoś grata 4x4 i zjeździł pole oziminy, przejechał psa, zrobił wypadek, zjechał z trasy u Berta

Zbowid

hmy, ale nie wiem czy zauważyłeś, że tu rozmowa o konkretnej sytuacji jest. Wyrok na myśliwego, za zastrzelenie psa.
Jak se gawędzimy tu (na forum) o debilach w 4z4 czy na crrosach czy innych kładach to nie wplątujemy w to myśliwych, bo cóż oni mają do tego.
Skąd zatem Twój pomysł, by w temacie o wyroku na myśliwego zacząć takie bajania? Jakieś rozcieńczenie tematu? Ale po co?
Jak se gawędzimy tu (na forum) o debilach w 4z4 czy na crrosach czy innych kładach to nie wplątujemy w to myśliwych, bo cóż oni mają do tego.
Skąd zatem Twój pomysł, by w temacie o wyroku na myśliwego zacząć takie bajania? Jakieś rozcieńczenie tematu? Ale po co?
- poborcapodatkowy
Brawa dla prokuratury i sądu
Nie potępiam ludzi, którzy strzelają do zwierząt, bo:
a) traktują to jak pracę,
b) robią to, by je zjeść.
Natomiast, jeżeli kogoś podnieca samo zabijanie, to jest dla mnie... powiedzmy łagodnie, odchylony.

Nie potępiam ludzi, którzy strzelają do zwierząt, bo:
a) traktują to jak pracę,
b) robią to, by je zjeść.
Natomiast, jeżeli kogoś podnieca samo zabijanie, to jest dla mnie... powiedzmy łagodnie, odchylony.
Pajero Sport 3.0 V6 '00 - było
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Frontera 2.0 '94 - była
Niva '90 - była
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

niestety tak,
wszystkie "sporty" są postrzegane przez pryzmat ich uczestników/zawodników, wszędzie zdarza się patologia
problemem nie jest to za ile ktoś to sobie kupił i tak dalej problemem jest odpowiedzialność i kara, a w zasadzie to pewność, że osoba robiąca takie rzeczy, zostanie pociągnięta do odpowiedzialności, samochód zupełnie w tym wypadku nie różni się od broni palnej, oboma sprzętami da się zrobić ogromną krzywdę i tu akurat nie rozpatrywał bym "czym" tylko "kto" i jak bardzo przypierdolić żeby zabolało
sam wiesz doskonale, że trochę się zajmuje jedną i drugą stroną, akurat do zwierzaków nie strzelam, ale staram się cały czas podnosić swoje umiejętności w zakresie bezpieczeństwa posługiwania się jednym i drugim środkiem robienia krzywdy, jeżdżąc po drodze i bywając na sztrzelnicy widze jak często mizerna jest świadomość uczestników zabawy
i prawda jest taka że każdy taki objaw powinien być piętnowany przez środowisko (każde) ponieważ zagraża ono życiu i zdrowiu każdego z nas
a co do tego konkretnego przypadku, bo spotykam się z taką sprawą nie pierwszy raz, bardzo często północniaki są brane za wilki i kłusowane na potęge
prawde powiedziawszy mam nadzieje że to ta wersja, bo wersja z tym że se pan pomylił z dzikiem przeraża mnie o wiele bardziej
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Gościu, który nie potrafi zidentyfikować celu...na wszelki wypadek zabierałbym kwity na powtórne wnikliwe badania a Koło karałbym również, aby wywrzeć presję środowiska.
Zbowid

Przecież etos mówi, że strzał ma być czysty co by zwierzak się nie męczył i pad na raz, a Wy o identyfikacji

Etos to takie piękne, historyczne słowo 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Był jeszcze Aramis i Portos i ten czwarty; D'artagnian

Polak, Niemiec i Rosjanin pojechali na safari.
Poszli rano na polowanie, każdy w inną stronę.Wieczorem spotykają się przy ognisku i opowiadają o swoich dzisiejszych sukcesach...
Polak mówi:
- Ja upolowałem tygrysa!
Niemiec:
- A ja antylopę!
Rosjanin:
- A ja noplisa!
Polak i Niemiec spojrzeli na siebie zakłopotani, bo nie znali takiego zwierzęcia, ale nic nie mówią.
Na drugi dzień rano ponownie polowanie, wieczorem ognisko i opowiadanie o sukcesach.
Polak:
- Ja nic nie upolowałem...
Niemiec:
- Ja tylko małpę...
Rosjanin:
- A ja trzy noplisy!
Polak i Niemiec zdziwieni pytają:
- Ty, Wania... a co to jest noplis?
Wania odpowiada:
- Noplis? A to takie czarne co biega na dwóch łapach i woła "NO, PLEASE!"...
Adrenalina uzależnia
MTM Profi
MTM Profi
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Chyba raczej plisnoła
to coś jak z tymi fawkulcami 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
plisnota jak już