sie witam i pytam dlaczego toto nie jezdzi majac niby 130 km
Moderator: Marcin-Kraków
sie witam i pytam dlaczego toto nie jezdzi majac niby 130 km
witam
jwt
od dzis mam tez Kijanke sportage 99
niby to ma miec ze 128 km czy cos w podobie z tego co czytalem a jezdzi marnie - to tak ma?
avensis z tylu samo konikow zapierdzielal tak ze go sprzedalem bo nie dla mnie
mysle o oponach 235 i zastanawiam sie czy to mi nie stanie. Samurai stanal... ale ma 70 na 215 jezdzil 140 teraz max ze 120 i piatki wlasciwie nie mam
da sie tam cos dlubnac zeby to jezdzilo?
pozdr
jwt
od dzis mam tez Kijanke sportage 99
niby to ma miec ze 128 km czy cos w podobie z tego co czytalem a jezdzi marnie - to tak ma?
avensis z tylu samo konikow zapierdzielal tak ze go sprzedalem bo nie dla mnie
mysle o oponach 235 i zastanawiam sie czy to mi nie stanie. Samurai stanal... ale ma 70 na 215 jezdzil 140 teraz max ze 120 i piatki wlasciwie nie mam
da sie tam cos dlubnac zeby to jezdzilo?
pozdr
Pozdr
Arrtur
(GR89), (Cherokee96), (Sportage 99), (Samurai 0 ), Nissan d 22 i Fiat Fullback
Arrtur
popatrze gdzies w dowodzie moze ja mam 95 km
albo otworze wreszcie machie, te 130 to na dwoch walkach a 95 na jednym czy z czyms pomylilem, ew jak inaczej to odroznic
przejechalem sie tym... nawet nawet, przyjemne, ciche bardziej jak osobowka niz terenowka, za cene sredniego samuraia z 89 roku mam kijke z 99 i to od kolegi wiec znam ja od 5 lat
zona bedzie jezdzila
o kontrolki nie pytam bo juz troche poczytalem, swieca mi sie wszystkie i co chwile inna
albo otworze wreszcie machie, te 130 to na dwoch walkach a 95 na jednym czy z czyms pomylilem, ew jak inaczej to odroznic
przejechalem sie tym... nawet nawet, przyjemne, ciche bardziej jak osobowka niz terenowka, za cene sredniego samuraia z 89 roku mam kijke z 99 i to od kolegi wiec znam ja od 5 lat
zona bedzie jezdzila
o kontrolki nie pytam bo juz troche poczytalem, swieca mi sie wszystkie i co chwile inna

Pozdr
Arrtur
Arrtur
No bez przesady , kijanka odrzutowcem nie jest ale bez większego wysiłku te 170 można wyciągnąć ( więcej nie próbowałem , bo nie ma gdzie i po co ).Zresztą to nie ma być wyścigówka, tylko terenówka.
Jeśli zaś chodzi o kontrolki , to też jest do opanowania - przynajmniej mnie się udało i od około 3-4 miesięcy nic mi bez powodu nie świeci , a kijanka nie młoda już przecie jest
Jeśli zaś chodzi o kontrolki , to też jest do opanowania - przynajmniej mnie się udało i od około 3-4 miesięcy nic mi bez powodu nie świeci , a kijanka nie młoda już przecie jest

Ja mam bodajże 215x75 i bez problemu jechałem na autostradzie w Rumunii 160km z bagażnikiem dachowym + 4 osoby w aucie i full bagażu
To że to autko słabo jeździ może mieć wiele przyczyn
- paliwo
- zatkane filtry paliwa i powietrza
- aerodynamika "cegły"
- jeżeli masz gaz to kwestia regulacji
- większe opony
- plany na slońcu i wiele innych przyczyn ; )
To że to autko słabo jeździ może mieć wiele przyczyn
- paliwo
- zatkane filtry paliwa i powietrza
- aerodynamika "cegły"
- jeżeli masz gaz to kwestia regulacji
- większe opony
- plany na slońcu i wiele innych przyczyn ; )
Kijanusia 2L....16Volt...97%
- Andrzejmastalerz
-
- Kontaktowanie:
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Re: sie witam i pytam dlaczego toto nie jezdzi majac niby 130 km
Tak sobie poczytałem o tych prędkościach i z pewnym zażenowaniem przyznam się do poczynionych ostatnio dwóch prób ustalenia prędkości maksymalnej mej Kijanki...... Licznikowo osiągnęła 2 razy 190 km/godz
, według nawigacji było to 173-174 km/godz
Zaznaczam, że auto było świeżo po przeglądzie i próba odbywała się na byłym lotnisku 

Zażenowanie na miejscu.
Pojechało tyle a tyle i w sumie co z tego? I tak nie da się tym jeździć z takimi prędkościami i co by nie gadać nie do tego to auto.
Pojechało tyle a tyle i w sumie co z tego? I tak nie da się tym jeździć z takimi prędkościami i co by nie gadać nie do tego to auto.
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Na miejscu czy nie to mnie gilajaqbeko pisze:Zażenowanie na miejscu.

Podałem suche fakty, bo poprzednicy też takie podawali. Nie twierdzę, że poruszam się z tymi prędkościami na co dzień....
Napisałem:
Napisałem: to była próba maksymalnej prędkości sprawnym autem w (miarę) bezpiecznych warunkach.seba4x4 pisze:Zaznaczam, że auto było świeżo po przeglądzie i próba odbywała się na byłym lotnisku
Tak sobie poczytałem o tych prędkościach i z pewnym zażenowaniem przyznam się do poczynionych ostatnio dwóch prób ustalenia prędkości maksymalnej mej Kijanki...... Licznikowo osiągnęła 2 razy 190 km/godz, według nawigacji było to 173-174 km/godz
Zaznaczam, że auto było świeżo po przeglądzie i próba odbywała się na byłym lotnisku
I nic, po prostu tyle pojechało ku poczuciu zadowolenia, spróbowania itp, itd....jaqbeko pisze:Pojechało tyle a tyle i w sumie co z tego?
Tak, dlatego odpowiedziałem na posty zawarte w tym temacie i odpowiedziałem w temacie.jaqbeko pisze:co by nie gadać nie do tego to auto.
Tyle mojego...........
- diesel2007
-
ja swoja jechalem 140km/h i szybciej sie balem bo wydawalo mi sie (albo i nie
) ze kila zaczyna jakies dziwne ruchu robic
a tak po drogach nalepsza predkosc dla niej to ok 90km/h. Czasami jak sie czlowiek spieszy to ja pogoni do 120 ale wir wtedy w baku i glosno sie zaczyna robic.

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
W trakcie codziennego użytkowania zazwyczaj nie przekraczamy z żoną 105-110 km/godz. Podliczyłem ostatnio faktury z okresu 27.01. 09 do 31.08.09. Kia przejechała 18 tkm i zużyła około 1950 l LPG. Wychodzi około 11,5 l/100km, trzeba doliczyć do tego jakieś dwa baki benzyny. Muszę nadmienić, że auto robi miesięcznie około 1500 km po lesie i polnych drogach dowożąc dzieci do szkoły, żonę do pracy i czasami mnie do pracy w lesie. Generalnie nie ma wyraźnej różnicy w spalaniu, dopóki nie przekraczamy 130 km/godzdiesel2007 pisze:tak po drogach nalepsza predkosc dla niej to ok 90km/h. Czasami jak sie czlowiek spieszy to ja pogoni do 120 ale wir wtedy w baku i glosno sie zaczyna robic.

Może mam złe dni i się czepiam.seba4x4 pisze: Tak, dlatego odpowiedziałem na posty zawarte w tym temacie i odpowiedziałem w temacie.
Tyle mojego...........

Te osiągi, to na fabrycznych kapciach zakładam? A spalanie 11l, to dla mnie niemalże jak bajka ( nie mówię, że nie wierzę).
U mnie 16 to minimum gaz serwisowany regularnie.
Ze swojej obecnie więcej jak 130 nie wyciągnę - i to po niezłym rozpędzie
Miałem prawie tydzień taką z 2000r i zasuwała jak trzeba, po deszczu trzeba było na zakrętach z gazem uważać. Ile paliła nie wiem, jeździła fajnie, a była po straży leśnej 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Tak, 205/70/15.jaqbeko pisze:Te osiągi, to na fabrycznych kapciach zakładam?
Pali od 10 w lecie w trasie do 13 w zimie na krótkich dojazdach do pracy. Z benzyny na gaz przełącza sobie dość szybko.jaqbeko pisze:A spalanie 11l, to dla mnie niemalże jak bajka ( nie mówię, że nie wierzę).
Zdaję sobie sprawę z przekłamań licznika, ale podaję spalanie "licznikowe"

Prawie aż tyle pali mi moja Vitara w automacie jeżdżąca praktycznie tylko po lesie......jaqbeko pisze:U mnie 16 to minimum gaz serwisowany regularnie.

Zapraszam na jazdę próbną, nie wyjdzie nic innegojaqbeko pisze:nie mówię, że nie wierzę