Świetna stronka studiuję pilnie, ale :
Moderator: Marcin-Kraków
Świetna stronka studiuję pilnie, ale :
mam jeszcze pytanko :powiedzcie ludzie jak zachowuje się oponka M/T na czarnym w różnych warunkach pogodowych? Chodzi o KIA 2.0TD rocznik 99. Parę osób udzieliło mi już cennych porad, bo autko mam od 3 miesięcy. Właśnie wróciłem z gór, gdzie zimówki zdały egzamin w 100%. Tam, gdzie inni stali i w śniegu po pas zakładali łańcuchy przejeżdżałem spokojnie. Ludzie pisali, żeby nie kupować M/Teków skoro mało jeżdżę po mokrym, ale ta cena!!! Za regenorowane M/Teki daję po 200 stówy, a A/Teki(nowe) kosztują po 316zł(najtańsze) i to Bóg wie jakiej firmy. Napisczcie jak działają M/Teki zwłaszcza na mokrym czarnym. Pozdrawiam i dzięki.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Re: Świetna stronka studiuję pilnie, ale :
Jakby Ci tutaj powiedzieć

Widziałeś jak Katarina Witt jeździ na łyżwach?

- nie kupuj emteków skoro nie zamierzasz jeździć po błocie
- nie kupuj nalewek, bo wydasz mało ale drogo będzie Cię to kosztowało
- nie kupuj badziewia spod znaku "no name"
Kup sobie BFG AT albo grabbery w rozmiarze jaki Ci pasuje (im większy tym drożej) i będziesz zadowolony. Co z resztą już Ci mówilismy.

Widziałeś jak Katarina Witt jeździ na łyżwach?

- nie kupuj emteków skoro nie zamierzasz jeździć po błocie
- nie kupuj nalewek, bo wydasz mało ale drogo będzie Cię to kosztowało
- nie kupuj badziewia spod znaku "no name"
Kup sobie BFG AT albo grabbery w rozmiarze jaki Ci pasuje (im większy tym drożej) i będziesz zadowolony. Co z resztą już Ci mówilismy.
Jezeli mowisz o emte typu kopi simexa czy krosowych czy sahara czy dakar (takie popularniejsze typy bieznika ;P ) to jak juz Leo powiedzial na czarnym suchym pol biedy na czarnym deszczowym jak po lodzie a po lodzie hmmmm jak bobslej xD kierunek jazdy beda Ci wytyczaly rowy slupki
MT to na pewno nie jest opona na zime chodzby dlatego ze jest bardzo twarda ;]

Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]
a takie opony jak Open Country Toyo Radial to co o nich mozecie powiedziec,mam takie w retonie sa wielosezonowe,i made in japan to mysle ze dlugo posluza
KIA RETONA 2.0 TDI 4x4 power
aa i ARO 243 D
aa i ARO 243 D
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Gdzieś na forum czytałem, że na asfalt ok...
I w zasadzie tylko na asfalt.

I w zasadzie tylko na asfalt.

ja moge tylko powiedziec ze Fulda Tramp Mix 50/50 to sa najgorsze opony jkaie powstaly i odradzam wszystkim sliskie na suchym slabe w terenie. i moge powiedziec ze simex mocny w terenie slaby na lodzie mokrym i bardzo dudni na czarnym ;P
Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]