Spotkanie uzytkowników ASIA ROCSTA !!! !!!

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
x. Maslak

Post autor: x. Maslak » pn kwie 10, 2006 10:57 am

Karolu, a po tym zlikwidowaniu liftu jakie oponki Ci się mieszczą? Jakiego typu miałeś ten lift (jakieś szekle, klepane głębiej resory)? Trochę mi dolna część kręgosłupa odczuwa pozimowy stan dróg asfaltowych, dlatego pytam... Uazowe pióra miałeś z demontażu? Jakie amory?
x. Maslak & Volvo XC70 D5 '05
Frontera 2.2 DTi '98 - u szwagra
Rocsta 2.2D '91 - u harcerzy

Awatar użytkownika
karolb

Post autor: karolb » wt kwie 11, 2006 11:33 pm

A gdzies to juz pisalem ale chetnie napisze raz jeszcze a wiec:
1. resory od uaza - na dlugosc pasuja, zabralem tylko 4 lagi+ pprzeciazeniowke, ale uaz ma wieksze uszy na koncach od Asiowatych, wstawilem poliuretany od uaza i tulejke o wymiarach 22 wymiar zewnetrzny i chyba 16 wewnetrzny!Pozniej sie kapłem:) ze moglem wstawic srube na ktoraj chodza gumki od uaza i problem bez tulejek rozwiazany! lage kazda z osobna pomalowalem chlorokauczukiem i smarem grafitowym! i zawinelem w folie sniadoaniowa zeby sie przy montarzu nie upier!olić w smarze!
Z przdu mialem dodane dwie lagi resoru wiec je wywalilem! ale bez malowania resorow, musze je choc troche przesmarowac , bo nie chodza tak jak z tylu! Z przodu mam jeszcze lift na wieszakach musze sie go pozbyć, i wstawiam orginalne wieszaki ale tylko z przodu, z tylu zostawiam stare, bo niby bardziej komfortowa na nieco dluzszych jest, amororki mam jeszcze do wymiany, zobacze jak bedize z kasa ale wstawiam jakies olejowe jednostronnego działania, przy resorach jest to wskazane:) resory od uaza mam lekko podklepane,ale bardzo delikatnie tylko tyle zeby je wyrownać! pozdrawiam!
Karolb
Asia 2.2 D (SPRZEDANA!)
Buggy in progres
HONDA on road:)

Awatar użytkownika
x. Maslak

Post autor: x. Maslak » czw kwie 13, 2006 8:12 am

Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że trafi do klasyki "radzenia sobie z Aśką".
x. Maslak & Volvo XC70 D5 '05
Frontera 2.2 DTi '98 - u szwagra
Rocsta 2.2D '91 - u harcerzy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”