Rocsta - krzyżak kierownicy

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

krzaczek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rocsta - krzyżak kierownicy

Post autor: krzaczek79 » pn wrz 04, 2006 2:25 pm

Witam,

mam problem z krzyżakiem układu kierowniczego w Rocscie! "Złapał" jakiś luz. Z Sękocina mi przysłali "coś" co nijak nie pasuje. Hmmm... Czy szanowni koledzy mają jakieś rady co do zastępczego krzyżaka?

Dodam: Rocsta 2.2 Diesel 1997 r.

Awatar użytkownika
karolb

Post autor: karolb » pn wrz 04, 2006 10:46 pm

ja mam przespawany drazek..od VW jest ok..i kolumna sie sklada w razie... czego. i ma cos takiego..jak maly wybierak ewentualnego luzu. ale kolumne trzeba wyjać i przespawac wielokliny, najlepiej na tokarce. Pozdrawiam
Karolb
Asia 2.2 D (SPRZEDANA!)
Buggy in progres
HONDA on road:)

Awatar użytkownika
talibans
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: talibans » ndz lis 05, 2006 12:38 pm

ja wsadziłęm krzyzak z citroena i spasował idelanie ;) obyło sie bez spawania
jak zapytałemw salonei kia o nowy to mi zaspiewali 450 zł za cały wałek , a jak chciałem zregenerowac to cos 250 zł , a naprawe zrobiłęm za 30...

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » ndz gru 24, 2006 11:16 am

pasuje od fiata chyba uno labo cos podobnego koszt okoo 40 zl
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...

Awatar użytkownika
Makgajwer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Makgajwer » wt sty 02, 2007 2:46 pm

Panowie, co prawda moja kolumna kierownicy chodzi dobrze, ale nie mam porównania z innymi Asiami więc sie nie założe :( ale mam takie pytanko:
Przy moim wzroście (..hmmm raczej coś koło średniej krajowej..:( ) kierownica w Rocście jest umieszczona minimalnie za wysoko. Brak regulacji ustawienia kolumny. Rozebrałem te wszystkie plastiki, bo właśnei zdemontowałem deske w celu dorobienia linki prędkościomierza, iii kolumna zamontowna jest powyżej krzyżaka na 2-śrubach, ...a gdyby tak założyc malutki dystans...tak z 1-2 cm, to w tedy koło kierownicy ładnie zjedzie mi na dół.
Co o tym myślicie ???? Nie zaszkodzi to autku ??? Nie jestem specjalistą, ale na chłopski rozum to chyba nie powinno mieć żadnego wpływu na funkcjonowanie całości ??? Co ???
Rocsta 2,2 D - no...no...juz prawie jedzie...
kolejny remoncik - tym razem zawias, kompletny :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”