Ja też mialem wielkie plany offroadowe na Krym w 2014 ale ruskie wszystko mi pokrzyżowali ( chociaż może udało by mi się wymienić kijanke na Tigra za parę skrzynek gorzały ;P )dlubacz pisze:Witam kolegów 4x4, jestem od niedawna posiadaczem Sorento z 2005. W planach "wiekie" wyprawy offroadowe![]()
Edit: Jest ktoś z rejonu Wałbrzycha?
Tutaj możesz się przywitać .
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Tutaj możesz się przywitać .
Nie ważne czym ważne gdzie
Tigra jako czołg?
Czym takim to spokojnie przez Ukraine byś przejechał. A co do świecy https://www.youtube.com/watch?v=HsmLMFAEAOY

Nie zabijajcie! Nie kradnijcie! ->rząd nie lubi konkurencji
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Tak zgodzę się to jest c-360 ale to jest przeróbka juz;-) a w c-330 występowały w oryginale.
sportage'98r 16V KL71 235/75/15
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra
Dzień dobry
Jestem z stąd
Swój garaż zastawiam teraz Sorento 3,3 V6.
Właśnie skończyłem rejestrację.
Auto ściągnąłem z NL
Miała przepisane mazakiem tablice za które w sumie dostałem mandat bez punktów, i to u mnie w W-wie we Włochach jadąc na rekonesans do diagnosty przed przeglądem Zerowym! W sumie i dobrze - niech będzie że ns razem będę się woził lawetą
Auto z 2008, kolor: black, zamyka 170tys najechanych km, instalacja LPG Landi Renzo IGSystem z wtryskiem gazu.
Na tym poprzestanę; bo nie chcę się już przechwalać co ma z wyposażenia bo nie o tym mowa. No może że ma most z przodu i się zapina
Myślę że benzynowe Sorenta (mam nadzieję ze inni dołączą z czasem ) będzie przysłością tego działu...
Jeszcze noworocznie Pozdrawiam Forumowiczów,
Marcel
Jestem z stąd

Właśnie skończyłem rejestrację.
Auto ściągnąłem z NL
Miała przepisane mazakiem tablice za które w sumie dostałem mandat bez punktów, i to u mnie w W-wie we Włochach jadąc na rekonesans do diagnosty przed przeglądem Zerowym! W sumie i dobrze - niech będzie że ns razem będę się woził lawetą
Auto z 2008, kolor: black, zamyka 170tys najechanych km, instalacja LPG Landi Renzo IGSystem z wtryskiem gazu.
Na tym poprzestanę; bo nie chcę się już przechwalać co ma z wyposażenia bo nie o tym mowa. No może że ma most z przodu i się zapina
Myślę że benzynowe Sorenta (mam nadzieję ze inni dołączą z czasem ) będzie przysłością tego działu...
Marcel
Ostatnio zmieniony pt sty 16, 2015 3:13 pm przez megadeth, łącznie zmieniany 1 raz.
Sportage'99 lift - był
Sorento'08 3,3V6 - klasa sport
KZJ 95 wyprawówka... - klasa adventure
Ile te byle ma KM?
no blokada przodu, ciekawie 
No i interesuje mnie ile gazu pali te auto?

No i interesuje mnie ile gazu pali te auto?
Z robiłem 1200km narazie
Pali tyle co Sportage
do 11l na trasie (prędkość do 110km/h)
16l po mieście
od 22l teren -ale to się przecież nie liczy
Na gazie obecnie nie jeżdzę bo muszę uzupełnić lubryfikator.
Za 50PLN objechałem tak do 90km, (trasa) jeszcze było na rezerwie więc nie wiem tak do końca
Pali tyle co Sportage
do 11l na trasie (prędkość do 110km/h)
16l po mieście
od 22l teren -ale to się przecież nie liczy
Na gazie obecnie nie jeżdzę bo muszę uzupełnić lubryfikator.
Za 50PLN objechałem tak do 90km, (trasa) jeszcze było na rezerwie więc nie wiem tak do końca
Ostatnio zmieniony śr sty 21, 2015 5:26 pm przez megadeth, łącznie zmieniany 2 razy.
Sportage'99 lift - był
10 litrów pb na 90 km czy gazuu?? bo gazu tak 20l to będę bardziej skłonny uwierzyć ale 10/100 gazu prawie 250 konny engine??
i

8v, lpg AGC
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
zbjibs23 pisze:10 litrów pb na 90 km czy gazuu?? b
megadeth pisze:Na gazie obecnie nie jeżdzę

248 konny engine zużywa 10l bp jadąc 110km/h
Zwiększając prędkość rośnie spalanie, może osiągać galon na 20 mil
Już namierzyłem flash lube jak nim napełnię to dam znać ile zużywa gazu
Zwiększając prędkość rośnie spalanie, może osiągać galon na 20 mil

Już namierzyłem flash lube jak nim napełnię to dam znać ile zużywa gazu
Sportage'99 lift - był
Jestem po jeździe na LPG gazie w trasie jadąc do 140km/h pali 16 litrów LPG, Pewnie jak bym jechał jakoś eko z tempomatem to było by pewnie miej LPG wypalone - nie spekuluję.
Po mieście jeżdżę krótkie dystanse na benzynie, więc nie wiem ile gazu pali na mieście, zapewne też 16 litrów LPG
Po mieście jeżdżę krótkie dystanse na benzynie, więc nie wiem ile gazu pali na mieście, zapewne też 16 litrów LPG
Sportage'99 lift - był
- Szumak
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witajcie.
To mój pierwszy post, choć zaglądam tutaj już od dawna bo jakoś od najmłodszych lat ciągnęło mnie w kierunku samochodów o cechach terenowych i z napędem na obie osie. Póki co nie posiadałem takiego samochodu lecz właśnie nastał ten moment, iż muszę zacząć rozglądać się za czymś spełniającym moje wygórowane oczekiwania
Na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiem na pewno jaki to będzie ostatecznie samochód lecz póki co faworytem pozostaje Retona i dlatego też mam nadzieję skorzystać z Waszej wiedzy oraz opinii.
Obecnie, od 2008 jeżdżę kangurem z nieco podniesionym zawieszeniem i funkcjonalność tego samochodu jest dla mnie referencyjna - szukam więc samochodu wysokiego, pakownego, stosunkowo krótkiego, wyposażonego w możliwie mało awaryjny napęd oraz silnik diesla.
Nie potrzebuję dużej mocy, prędkości ani szczególnych wygód.
Po tych szczątkowych informacjach jakie dotychczas znalazłem o Retonie, spełnia ona większość moich oczekiwań mimo groźnie wyglądających fotorelacji o szalejącej wszechobecnej rdzy.
Z morskim pozdrowieniem
Szumak
To mój pierwszy post, choć zaglądam tutaj już od dawna bo jakoś od najmłodszych lat ciągnęło mnie w kierunku samochodów o cechach terenowych i z napędem na obie osie. Póki co nie posiadałem takiego samochodu lecz właśnie nastał ten moment, iż muszę zacząć rozglądać się za czymś spełniającym moje wygórowane oczekiwania

Na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiem na pewno jaki to będzie ostatecznie samochód lecz póki co faworytem pozostaje Retona i dlatego też mam nadzieję skorzystać z Waszej wiedzy oraz opinii.
Obecnie, od 2008 jeżdżę kangurem z nieco podniesionym zawieszeniem i funkcjonalność tego samochodu jest dla mnie referencyjna - szukam więc samochodu wysokiego, pakownego, stosunkowo krótkiego, wyposażonego w możliwie mało awaryjny napęd oraz silnik diesla.
Nie potrzebuję dużej mocy, prędkości ani szczególnych wygód.
Po tych szczątkowych informacjach jakie dotychczas znalazłem o Retonie, spełnia ona większość moich oczekiwań mimo groźnie wyglądających fotorelacji o szalejącej wszechobecnej rdzy.
Z morskim pozdrowieniem
Szumak
Asia Rocsta 1.8 Wersja Piknikowa - w trakcie remontu.
Dieslowe mają jakieś padające silniki i łuszczące się zbiorniki paliwa. Na www.klubsorento.pl dział awaryjny rozwija się imponującomegadeth pisze:Dzień dobry
Jestem z stądSwój garaż zastawiam teraz Sorento 3,3 V6.
Marcel

kia sorento 2.5 crdi, BFG AT, lift +1"
Taak! Diesel jest wymagający po 100 000km (i może tak to ujmę)
Jestem również na tym forum klubsorento, a dział techniczny jest dość obszerny tylko ze względu na większa ilość użytkowników wersji diesel
i ewentualnych problemów z tym związanych...
Dziś zakładam na tył AT Nokian Rotiiva ,z tym że ja mam obecnie rozmiar 17" felgi.
Zamierzam z czasem dokupić felgi 16" i jakieś MT-ki na nie założyć, będzie to komplet na dodatnią aurę pogodową. Jest większy wybór ogumienia w rozmiarze 16".
@Alces64 masz w podpisie AT BFG, rozumiem że masz założone felgi 16" a jaki masz założony rozmiar opony - 235/85 16?
Jestem również na tym forum klubsorento, a dział techniczny jest dość obszerny tylko ze względu na większa ilość użytkowników wersji diesel

Dziś zakładam na tył AT Nokian Rotiiva ,z tym że ja mam obecnie rozmiar 17" felgi.
Zamierzam z czasem dokupić felgi 16" i jakieś MT-ki na nie założyć, będzie to komplet na dodatnią aurę pogodową. Jest większy wybór ogumienia w rozmiarze 16".
@Alces64 masz w podpisie AT BFG, rozumiem że masz założone felgi 16" a jaki masz założony rozmiar opony - 235/85 16?
Sportage'99 lift - był
Mam fabryczny wymiar 240/75/16, z przodu ciasno 245/75/16 wejdzie, ale 235/85/16 to 32''. Na forum sorento użytkownicy mają, ale chyba w większych nadkolach.... Masz taki sam nick na forum sorento jak tu?megadeth pisze:
kia sorento 2.5 crdi, BFG AT, lift +1"
Tam mam nick MACC V, a co do rozmiaru opon 235/85 16 to żeczywiście bez założenia wyższych sprężyn się nie obędzie, bardzo tam ciasno. Przymierzam się do zakupu nowych, podnoszących zawieszenie sprężyn bo obecne springi założone z tyłu dobijają do nowo stawionych odbojów - bulinków, męczy to w jeździe na co dzień.
Sportage'99 lift - był
Witam kijankowych Kolegów. Sprzedałem pół roku temu Terracan i już żyć bez terenófki nie mogę. Wcześniej miałem pomotaną Vitarę. r 93.
Postanowiłem kupić Sportage I i pewnie trochę pomotać. Chce 2,0 16V i zagazować. Przy dzisiejszej cenie gazu to jakby trochę lepiej niż 14l/100 Terracana
Będę Szanownych Kolegów zamęczał głupimi pytaniami, jak wcześniej na forum vitarowym. Z góry przepraszam
Pozdrawiam.
Maciek
Postanowiłem kupić Sportage I i pewnie trochę pomotać. Chce 2,0 16V i zagazować. Przy dzisiejszej cenie gazu to jakby trochę lepiej niż 14l/100 Terracana

Będę Szanownych Kolegów zamęczał głupimi pytaniami, jak wcześniej na forum vitarowym. Z góry przepraszam

Pozdrawiam.
Maciek
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
-
- jestem tu nowy...
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i chłonę wiedzę bardziej doświadczonych kolegów. Teraz przyszedł czas na oficjalną rejestrację (wraz z zakupem ,,biletu" do forum który zwie się Kia Sportage 2.0 TD). Już długi czas nosiło mnie żeby sprawić sobie takie auto i wreszcie jest i to duet ponieważ również brat kupił to ,,cudo". Oboje jesteśmy myśliwymi więc autka wykorzystywane będą do wypraw w łowisko (teren lekki) oraz na dojazdy do pracy. Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość kiedy będę zadawał pytania, dla was oczywiste a dla mnie jak na razie to ,,czarna magia".
Witamy
Jak nie znajdziesz odpowiedzi na forum to pytaj. Jeśli będziemy w stanie to pomożemy. Po to jest przecież forum
Jak nie znajdziesz odpowiedzi na forum to pytaj. Jeśli będziemy w stanie to pomożemy. Po to jest przecież forum

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Witam również, obyś pytać nie musiał 

Witamy Cię @tomisportage

Witam
mam na imię Bartek jestem z okolic Kamienia Pomorskiego od około 2 miesięcy jestem posiadaczem Sportage I. Nabyłem za nieduże pieniądze i powoli robię co mogę
bo ile to można pakować w jedno auto wiedząc że tak naprawdę do niczego się nie nadaje
A w tym wypadku jest potencjał 
mam na imię Bartek jestem z okolic Kamienia Pomorskiego od około 2 miesięcy jestem posiadaczem Sportage I. Nabyłem za nieduże pieniądze i powoli robię co mogę

Witamy serdecznieBartekz pisze:Witam
mam na imię Bartek jestem z okolic Kamienia Pomorskiego od około 2 miesięcy jestem posiadaczem Sportage I. Nabyłem za nieduże pieniądze i powoli robię co mogębo ile to można pakować w jedno auto wiedząc że tak naprawdę do niczego się nie nadaje
A w tym wypadku jest potencjał

A nic związanego z 4x4
wcześniej bmw e30, e36
i coś mnie skusiłem w zakup vw polo... O św Józefie nigdy w życiu
dawałem mu tyle szans nawet już chciałem jechać po golfa III z abf 2.0 16v 150km na przekladke silnika ale żona na szczęście wybiła mi to z głowy mówiąc że mam remontować strych a nie w gowno pakować pieniądze
plany były aby powrócić do e30, ale że jestem wędkarze i mam chore fazy żeby pchać się tam gdzie normalni ludzie nie uczęszczają decyzja padła na Sportage, wygląda Sparty w środku niema Dołączane napędy, dobra gotówka trochę do roboty będę mógł posiedzieć trochę w garażu strychu nie będę musiał ciągle robic to biere
a teraz naprawiam, a to co jest na pierwszym miejscu do zrobienia jest opisane w temacie niżej

Nie lepiej Freelandera zakupić?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...