Tuleje tyl
Moderator: Marcin-Kraków
Tuleje tyl
Koledzy jest możliwość zakupu tulei na tylne zawieszenie, wahaczy dolnych, górnego i panharda, jakowyś zamienników, bądź pasujących od innych pojazdów?? Wg cen jednego ze sklepu internetowego zrobienie tylu wyjdzie ponad 5 stów
Drogawo... A i jeszcze pytanie, na dolne wahacze ida 2 te same tuleje?? Wg tej fotografii niby po jednej... Lp 11 na stronie http://www.kiasklep.pl/index2.php?a=spo ... %B3a+ty%B3

8v, lpg AGC
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Re: Tuleje tyl
Zamienniki są, dużo tańsze niż oryginały.
Zamienniki dolnych wahaczy/drążków użytkuje już kilka lat kosztuja w granicach 140zł. Problemu nie ma. W wahaczu górnym - też zamienniku - tuleje wysypały się dość szybko. Ten z kolei kosztuje też coś powyżej stówy. Zamiennika panharda nie widziałem, ale to nie znaczy, że go nie ma.
Same tuleje też można kupić - po 30zł za sztukę czy jakoś podobnie (zamiennik).
http://top-serwis.com/pl/
A jak nie to ostatecznie w czasach pradawnych koledzy stosowali tuleje od jakiegoś fopla. Pasowały na średnicę, tylko kołnierze trzeba było urżnąć po wciśnięciu.
Zamienniki dolnych wahaczy/drążków użytkuje już kilka lat kosztuja w granicach 140zł. Problemu nie ma. W wahaczu górnym - też zamienniku - tuleje wysypały się dość szybko. Ten z kolei kosztuje też coś powyżej stówy. Zamiennika panharda nie widziałem, ale to nie znaczy, że go nie ma.
Same tuleje też można kupić - po 30zł za sztukę czy jakoś podobnie (zamiennik).
http://top-serwis.com/pl/
A jak nie to ostatecznie w czasach pradawnych koledzy stosowali tuleje od jakiegoś fopla. Pasowały na średnicę, tylko kołnierze trzeba było urżnąć po wciśnięciu.
Chodziło mi o zamienniki samych tulei, źle sformułowałem pytanie
Ale dobrze, że i można dostać zamienniki wahaczy 

8v, lpg AGC
Tuleje kupione, podziękował za link
Niestety żadna śruba nie chce poddać się po dobroci
Śruby m12 dostepne w sklepach maja delikatny luz w nowych tulejach, jest on akceptowalny czy kupić śruby m16 i dawać do toczenia pod wymiar??

8v, lpg AGC
Lepiej cię to wyjdzie jak zamówisz w ASO jak masz to dać komuś do toczenia.
Śruby ogarnięte, problem mam inny, wymontowałem górny wahacz i okazało się (powinienem się spodziewać tego po tej koreańskiej ....
) że tuleje do niego maja zewnętrzną średnicę taka sama jak średnica zewnętrzna gniazd
i nie wiem o co kaman

8v, lpg AGC
Stare miały kołnierze, na panhardzie tyż, ale tam weszły idealnie. Nowe bez kołnierzy, na moje oko drążek był dorabiany, na płaskiej powierzchni naciskając po przekątnych kołysze się. Jutro podjadę do miejscowych chłopaków handlujących częściami do 4x4 i porównam, średnice wew w drążku mam ok 43,5mm
8v, lpg AGC
Ja teraz przerabiam temat wzdluznego drążka, wczoraj ucinałem śruby zapieczone i wytarte z 2mm. Jedna tuleje mam z ASO kia, a druga yamato i obydwie nie mają kołnierza
Górny trzymajacy most? Możesz zmierzyć jaką masz średnicę wewnętrzna ? Ja bez fleksa nie podchodzę 

8v, lpg AGC
Mnie sie udało wcisnąć to: Delphi TD738W
czarna mać 2.0 SOHC '95 - ta historia nie ma końca
Ta u mnie miała by luz, dalem stary drążek i nowe tuleje do zakladu do sąsiada i na jutro będę mieć zrobiony nowy hadamadafaka drazek pod nowe tuleje 

8v, lpg AGC
Ja wymieniałem wzdłużne od ramy do zewnętrznej strony mostu. Jak chcesz to mam numery ASO i i zamiennika yamato tanie jak barszcz 20 zeta
Om z ASO 0K01128820A zamiennik Yamato J50324YMT roznica cenowa 50 zł. Różnica jakości hu go wie, okaże się.