Czy te forum żyje?
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
Czy te forum żyje?
Witajcie od tygodnia bacznie obserwuje te forum i bezskutecznie brak życia.
Zaczełem tutaj jako kia-sportage opisywać swoją kijanke i chęć jej odbudowy ale widzę że nie ma dla kogo kontynuować.
Kijanka już przy końcu odbudowy lecz niestety nie odpala
Aby śledzić dalszy los kijanki to zachęcam odwiedzić oficjalne forum jakie zrobiliśmy specjalnie z myślą o sportage http://www.kiasportage.pl forum bardzo przejzyste, brak denerwujących reklam no i potęzny transwer dzięki czemu zdjęcia dodajemy bezpośrednio na forum a nie jakieś wklejki.
Zachęcam do rejestracji
Zaczełem tutaj jako kia-sportage opisywać swoją kijanke i chęć jej odbudowy ale widzę że nie ma dla kogo kontynuować.
Kijanka już przy końcu odbudowy lecz niestety nie odpala
Aby śledzić dalszy los kijanki to zachęcam odwiedzić oficjalne forum jakie zrobiliśmy specjalnie z myślą o sportage http://www.kiasportage.pl forum bardzo przejzyste, brak denerwujących reklam no i potęzny transwer dzięki czemu zdjęcia dodajemy bezpośrednio na forum a nie jakieś wklejki.
Zachęcam do rejestracji
Re: Czy te forum żyje?
Nie szpanuj
Wersje obrazkowe spłycają potencjał czytelnika /oglądacza. Wersja pisana zmusza do czytania. Warto czytać ze zrozumieniem - ale czytać, dopiero później zadawać pytania.

Zbowid

-
- jestem tu nowy...
Tylko komu na tym forum zadawać pytania? Od tygodnia martwa cisza na tym forum a o problemie dotyczącym mojego konta pisałem na powitalni i nic. Skoro tam nikt nie zagląda to napisze tutaj że moje konto kia-sportage. Zapomniałem hasła a raczej loginu, zrobiłem przypomnienie hasła wpisując obecny login i tak zostało.
Mnie to nie przeszkadza bo taki login chciałem podczas rejestracji ale wyświetlało się że już zajęty. Ppwiązanie z innym forum?
Mnie to nie przeszkadza bo taki login chciałem podczas rejestracji ale wyświetlało się że już zajęty. Ppwiązanie z innym forum?
Wiesz może coś o kozach??
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Żywot się na pejsa przeniósł...
Generalnie na pejsa (pomimo posiadania konta) mam w.y.j.e.b.a.n.e, bo to dzięki temu pomiotowi szatana umierają fora takie jak nasze.
A tam gdzie proponujesz się nie przeniosę. Nie chce mi się.
Generalnie na pejsa (pomimo posiadania konta) mam w.y.j.e.b.a.n.e, bo to dzięki temu pomiotowi szatana umierają fora takie jak nasze.
A tam gdzie proponujesz się nie przeniosę. Nie chce mi się.
-
- jestem tu nowy...
Fejs fajny bo działa szybko
Co do mojego problemu to po odbudowie kia nie odpala,
Komp wywala błąd 99. Iskra jest, brak napięcia na wtryskach i pompie paliwa jak i brak sterowania masą wtrysków z kompa, kable sprawdzone i połączenia są między kompem a wtryskami. Ktoś się spotkał z takim problemem?
Dodam że chwast wyrwany
Ma może ktoś schematy ideowe przetłumaczone na pl ?
Co do mojego problemu to po odbudowie kia nie odpala,
Komp wywala błąd 99. Iskra jest, brak napięcia na wtryskach i pompie paliwa jak i brak sterowania masą wtrysków z kompa, kable sprawdzone i połączenia są między kompem a wtryskami. Ktoś się spotkał z takim problemem?
Dodam że chwast wyrwany
Ma może ktoś schematy ideowe przetłumaczone na pl ?
-
- jestem tu nowy...
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Ten rocznik ma kompa boshowskiego z różową naklejką?
Jak na mój gust wygląda, że coś się popieprzyło przy wycinaniu immo i kluczowe obwody są zablokowane
Jak na mój gust wygląda, że coś się popieprzyło przy wycinaniu immo i kluczowe obwody są zablokowane
-
- jestem tu nowy...
Immo było wywalone już przed odbudową i samochód chodził.
Sterownik k08h. Bosch.
Zastanawia mnie jeszcze czym steruje te czarne pudło w środkowym tunelu, te co piszczy jak się drzwi otwiera, czy tam są jakieś powiązania z kompem.
Sterownik k08h. Bosch.
Zastanawia mnie jeszcze czym steruje te czarne pudło w środkowym tunelu, te co piszczy jak się drzwi otwiera, czy tam są jakieś powiązania z kompem.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
W kijankach było fabryczne zabezpieczenie w ECU - i w niektórych jest ono praktycznie nieusuwalne.
Kijanki były tez wyposażane standardowo w dodatkowy immobilizer odcinający trzy obwody. Żeby go rozbroić - przynajmniej u mnie należało otworzyć drzwi z pilota, przyłożyć pestkę do czytnika co dawało iles tam sekund na odpalenie silnika. Potem immo znów się uzbraja.
Nawet przestawienie immo w tryb serwisowy nie zwalniało z konieczności otwierania drzwi z pilota.
Ta puszka u ciebie to pewnie to właśnie dodatkowe zabezpieczenie.
Kijanki były tez wyposażane standardowo w dodatkowy immobilizer odcinający trzy obwody. Żeby go rozbroić - przynajmniej u mnie należało otworzyć drzwi z pilota, przyłożyć pestkę do czytnika co dawało iles tam sekund na odpalenie silnika. Potem immo znów się uzbraja.
Nawet przestawienie immo w tryb serwisowy nie zwalniało z konieczności otwierania drzwi z pilota.
Ta puszka u ciebie to pewnie to właśnie dodatkowe zabezpieczenie.
Na uj takie zabezpieczenia w, za przeproszeniem, Kijance? 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Porządne auta trzeba chronić, czasem nawet przed właścicielemernil pisze:Na uj takie zabezpieczenia w, za przeproszeniem, Kijance?

A na uj to se gumkę nałóż

Nie uczył tata, że pod folią tylko ogórki się pjerdolom?seba4x4 pisze:A na uj to se gumkę nałóż
Cytując klasyka - ja gumy nie noszę - to są fiuta kalosze...

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
- jestem tu nowy...
U mnie wygląda to tak
Kijanka bez pilota immo w kluczyku
Centralny zamek nie działa
Kabelek od czujnika idący do puszki immo która znajduje się pod kierownicą wisi luzem, puszki immo brak "tak juz było"
Immo wyrwane w kompie całkowicie prawdopodobnie robił to serwis.
A te czarne pudło pod popielniczką prawdopodobnie sterowało centralnym zamkiem tylko właśnie zastanawiam się czy tam nie ma właśnie dodatkowych zabezpieczeń. Gdzieś ktoś pisał że tam lubią luty puszczać.
Warto by sprawdzić samego kompa który to wszystkim steruje ale jak? Moze na czyjejś kijance.
Na tym czarnym pudle widnieje oznakowanie k08h tak samo jak na kompie.
Elektrycy w mojej okolicy jak widzą sportaga to zmieniają swój status na "zakład nieczynny"
Kijanka bez pilota immo w kluczyku
Centralny zamek nie działa
Kabelek od czujnika idący do puszki immo która znajduje się pod kierownicą wisi luzem, puszki immo brak "tak juz było"
Immo wyrwane w kompie całkowicie prawdopodobnie robił to serwis.
A te czarne pudło pod popielniczką prawdopodobnie sterowało centralnym zamkiem tylko właśnie zastanawiam się czy tam nie ma właśnie dodatkowych zabezpieczeń. Gdzieś ktoś pisał że tam lubią luty puszczać.
Warto by sprawdzić samego kompa który to wszystkim steruje ale jak? Moze na czyjejś kijance.
Na tym czarnym pudle widnieje oznakowanie k08h tak samo jak na kompie.
Elektrycy w mojej okolicy jak widzą sportaga to zmieniają swój status na "zakład nieczynny"

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Kurcze, inne lektury miałem, stary jestem.....ernil pisze:Nie uczył tata, że pod folią tylko ogórki się pjerdolom?seba4x4 pisze:A na uj to se gumkę nałóż
Cytując klasyka - ja gumy nie noszę - to są fiuta kalosze...

-
- jestem tu nowy...
Ta skrzyneczka pod popielniczką to niby od centralny zamek.
Nazwa i oznaczenie: Sportage ecu-etwis OK08H 67 720
I chyba nie ma nic wspólnego z moim problemem, po rozkręceniu brak zimnych lutów jak i nie widać tam żadnych upaleń.
Nazwa i oznaczenie: Sportage ecu-etwis OK08H 67 720
I chyba nie ma nic wspólnego z moim problemem, po rozkręceniu brak zimnych lutów jak i nie widać tam żadnych upaleń.
Tiaa... forum przeniosło się na pejsa (fejsbuk) - LEWY to jego sprawka
, ogólnie chodzi o wymianę spostrzeżeń w codziennej jeździe...
Pozdrawiam Szanowne Gremium KIA

Pozdrawiam Szanowne Gremium KIA
Sportage'99 lift - był
Sorento'08 3,3V6 - klasa sport
KZJ 95 wyprawówka... - klasa adventure
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Pejsbuk skutecznie zabija tradycyjne fora. A szkoda, bo odnaleźć coś na nim - powiedzmy sprzed dwóch godzin - graniczy z cudem... A funkcjonalność grup jest strasznie płytka.
y60 autobus, czerwony.
no masakra. nie mam tam konta od zawsze... nie istnieję (to chyba dobrze) oddycham
Sportage'99 lift - był
sorento ma swoje aktywne forum, wcale nie na pejsbukuWowos pisze:Pejsbuk skutecznie zabija tradycyjne fora. A szkoda, bo odnaleźć coś na nim - powiedzmy sprzed dwóch godzin - graniczy z cudem... A funkcjonalność grup jest strasznie płytka.

kia sorento 2.5 crdi, BFG AT, lift +1"
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ale fora, czy też imprezy czysto tematyczne - dla jednej marki/modelu - są bez sensu. Takie mizianie się we własnym sosie. Jak tu podrzeć łacha z jakiegoś patrolowego ciśnieniowca, jak na imprezie same rozkraczone LRy ? 

y60 autobus, czerwony.
dlatego zawsze wracają..Wowos pisze:Ale fora, czy też imprezy czysto tematyczne - dla jednej marki/modelu - są bez sensu. Takie mizianie się we własnym sosie. Jak tu podrzeć łacha z jakiegoś patrolowego ciśnieniowca, jak na imprezie same rozkraczone LRy ?
jak zmądrzeją albo minie młodzieńcza fascynacja jakimś sztruclem i przyjdzie otrzeźwienie, ze sztrucli jest wiele i są tylko narzędziami..
poza tym - to nie forum poświęcone mechanice ale jeździe. I to w terenie. Kompletnie mnie nie interesuje błąd nr 99 ale wiedza jak zdrutować przebitą poduchę aby dojechac do asfaltu już tak

- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Znaczy się poduszka ortopedyczna? Co by plecy w terenówce nie bolały?Mroczny pisze:wiedza jak zdrutować przebitą poduchę aby dojechac do asfaltu