Kia inaczej ;-)

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Gulczas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Kia inaczej ;-)

Post autor: Gulczas » sob lis 05, 2022 4:38 pm

seba4x4 pisze:
sob maja 22, 2010 5:42 am
Zakładam ten wątek trochę na przekór marudzącym posiadaczom aut marki Kia.... W tym wątku dla próby wyrównania statystyki można pisać pozytywnie (tylko :)21 ) o naszych kijankach... Trzeba trochę statystykę nadciągnąć :wink: Zaczynam.....
Moja Kia Sportage z 1998 roku jak na razie cieszy mnie i moją rodzinę, od stycznia ubiegłego roku przejechała 40 tkm, oprócz czynności obsługowo-eksploatacyjnych (2 amorki, 4 w miarę tanie gumowe elementy zawieszenia, szczęki, sprężyny tylne, rozrząd - łącznie około 1000 zł) do awarii mogę zaliczyć wymianę przednich sprzęgiełek (680 zł). Poza tym wymiany oleju i opon oraz dużo jeżdżenia.....
Kto się może pochwalić, niech pisze.....
(to mówiłem ja, Czesław Jarząbek.... :)21 :)21 )
Witam serdecznie, od 6 lat jestem szczęśliwym posiadaczem Sorento 1 lift 2009r, 2,5tdi automat. Aktualnie ma przejechane 260 tysięcy ,gdy ja kupiłem miała 180 nalatane. Samochód nie zawodny ,złego słowa powiedzieć nie mogę. Poza wymiana części eksploatacyjnych typu tarcze,klocki,oleje oddałem samochód raz do mechanika na wymianę rozrządu, resztę robię sam w garażu. Co do blacharki jeśli ktoś kupi nie bitą nie ma się czego obawiać,mój egzemplarz wogle nie koroduje poza jedną wada fabryczna a konkretnie tylne nadkola. W poniedziałek daje blacharzowi na wymianę reperaturek. Jeśli ktoś dba to będzie zadowolony z zakupu. A no i jak to w samochodach z turbina, swoją musiałem zregenerować bo zaczęła brać olej. Ps leje 5W30 nie bierze ani grama od wymiany do wymiany. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » wt lis 08, 2022 10:01 pm

Ciekawi mnie metodyka pomiaru, aby móc stwierdzić z pełną stanowczością, że "nie bierze ani grama" :lol: :)21
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Gulczas
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gulczas » śr lis 09, 2022 12:17 pm

Och szczegółów się czepiasz 😛
Pół bagnetu po wymianie, pół bagnetu przed wymianą +- tyle że nie widać 😊

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”