Moderator: Marcin-Kraków
Leon...leon zet pisze: jego kijanka jest przecież bezawaryjna
Połyka od 7 litrów (lato, mało terenu, opony AT) do 10 litrów na 100 km ( zima, dużo terenu, opony MT ) reszta jak w 626.krzysioww pisze: Ile kijanka z tym motorkiem połyka? Ile to ma koników i jaki moment?
dziwne, ja się ostanio pare razy zakopałem w śniegu. tył mi zaczął buksować, autko stało w miejscu. wcisłem sprzęgło, przłączyłem na 4H, gaz do dechy i wyszedłem z zaspyleon zet pisze:Automaty nie działają od razu - a jak dołączyłeś przód po wklejeniu to i tak dupa blada. Zapinać napęd należy przed a nie po utknięciu
Armon pisze:nie wiem czy masz sprzęgiełka podcisnieniowe czy mechaniczne, ale jeśli te drugie to bym uważał z "gazem do dechy" w opisanych sytuacjach możesz szybko zakończyć ich żywot ... za którymś razem usłyszysz zgrzyt ścinanych uzębień i z zaspy nie wyjedziesz
Serdeczne dzięki zostałem niemiłosiernie podbudowanymlodyy pisze:2 A ten według ciebie tuning KARMANN to nic innego jak jedna z najbardziej niezniszczalnych Kianek, gdyż one po prostu były składane w zakładach KARMANN.
Nawet nie będziesz wiedział kiedykrzysioww pisze:Wiem, że Leon zaraz mnie załatwi tekstem typu: "na wszystko przyjdzie czas"![]()
O to to!!Armon pisze:Rzecz w tym, że pełne załaczenie wymaga bodaj pół obrotu koła dlatego dawanie w momencie załączania zwłaszcza przy niskich temperaturach ("sztywny" smar) może skończyć sie "zgrzytem".
z tym "gazem do dechy" to lekko przesadziłemArmon pisze:nie wiem czy masz sprzęgiełka podcisnieniowe czy mechaniczne, ale jeśli te drugie to bym uważał z "gazem do dechy" w opisanych sytuacjach możesz szybko zakończyć ich żywot ... za którymś razem usłyszysz zgrzyt ścinanych uzębień i z zaspy nie wyjedziesz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość