uszczelniacz przedniego mostu
Moderator: Marcin-Kraków
uszczelniacz przedniego mostu
Witam po przerwie rozleciał się krzyżak wału wymieniłem koszt nowego (80 zł) ,a przy okazji zauważyłem niewielki wyciek z przedniego mostu .Skoro mam wyjęty wał to chciałbym wymienić także uszczelniacz.
Mam pytanko ,czy może ktoś zna wymiary tego uszczelniacza?
nr. katalogowy OKO11 27 150A wielkie dzięki za pomoc jakby coś to posiadam katalog i chętnie pomogę.
Mam pytanko ,czy może ktoś zna wymiary tego uszczelniacza?
nr. katalogowy OKO11 27 150A wielkie dzięki za pomoc jakby coś to posiadam katalog i chętnie pomogę.
uszczelniacz
Witam i pozdrawiam kupiłem orginalny koszt to 38zł nr.katalogowy (0K0 11 27 165 ) i dodam,że chyba tylko orginał bo zamiennika to raczej się niedostanie bo jest inny niż wszystkie ale to już jest taka żółta uroda olej dopiero wymienię a to z braku czasu. olej już mam
Castrol Differential EPX 80W-90 jest to olej klasy GL-5
przedni dyfer 1.2 litra
tylny dyfer 1.5 litra
skrzynia rozdzielcza biegów 4WD 1.3 litra GL-4 SAE 75-90
przekładnia 1.25 litra GL-4SAE 75-90
olej silnikowy 4.7 litra z filtrem
płyn chłodzący 7.5 litra z elementem grzejnym
to kilka danych czego ile przy wymianie
a mam jeszcze pytanko za ile i jakiś namiar na manuale piast przednich 26 zębów na wielofrezie proszę o podpowiedź.
Castrol Differential EPX 80W-90 jest to olej klasy GL-5
przedni dyfer 1.2 litra
tylny dyfer 1.5 litra
skrzynia rozdzielcza biegów 4WD 1.3 litra GL-4 SAE 75-90
przekładnia 1.25 litra GL-4SAE 75-90
olej silnikowy 4.7 litra z filtrem
płyn chłodzący 7.5 litra z elementem grzejnym
to kilka danych czego ile przy wymianie
a mam jeszcze pytanko za ile i jakiś namiar na manuale piast przednich 26 zębów na wielofrezie proszę o podpowiedź.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
A ten olej co go dyfrów masz to aby nadaje się do LSD? Pamietaj, ze takie ustrojstwo masz (lub powinieneś mieć - z żółtymi inżynierami nigdy nic nie wiadomo) w tylnym moście i musisz zalać go spec olejem - to tak dla przypomnienia.
Manualne sprzęgiełka do sportka to naszybciej kupisz w handelesie na stronie głównej - AVM - całkiem przyzwoitej jakości ale z jednym zastrzeżeniem - obudowa sprzęgiełka będąca ciśnieniowym odlewem to porażka. Delikatne toto, kruche i zapiekają się w tym łebki śrub mocujących. Ale podobno nowe mają być już poprawione
Manualne sprzęgiełka do sportka to naszybciej kupisz w handelesie na stronie głównej - AVM - całkiem przyzwoitej jakości ale z jednym zastrzeżeniem - obudowa sprzęgiełka będąca ciśnieniowym odlewem to porażka. Delikatne toto, kruche i zapiekają się w tym łebki śrub mocujących. Ale podobno nowe mają być już poprawione

@Ja-Gra sprzęgiełka są tudej: http://rajdy4x4.pl/sklep/grupy/37.html
Disco_very 300, KIA Sportage`99 - była, www.landklinika.pl