Kia Sportage I
Moderator: Marcin-Kraków
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Re: Kia Sportage I
Nie bardzo mam jak w tej chwili zrobić zdjęcia. Auto kibluje u mechanika kolejny dzień... Pasowałoby się jutro przejechać i zobaczyć czy już trup czy jeszcze się da zreanimować 

Może być jutro... Moje nie wyjedzie od magika w tym tygodniu (konserwacja, hak i wieszak...)leon zet pisze:Nie bardzo mam jak w tej chwili zrobić zdjęcia. Auto kibluje u mechanika kolejny dzień... Pasowałoby się jutro przejechać i zobaczyć czy już trup czy jeszcze się da zreanimować
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Masmo pisze:Kupiłem stelaż rurowy i nie bardzo wiem jak to jest mocowane. Szczególnie nie pasuje mi ten punkt mocowania pod lampą.
Możecie mi opisać, zrobić zdjęcia miejsc mocowania?
Z góry dzięki.

image ru

post a picture

image sharing sites
Nad lampą jest jeszcze jeden uchwyt ale jakoś go nie ująłem

Nie ważne czym lecz gdzie i z kim!
Dzięki bardzo! Górny ogarnę bez fotek. Problemem widzę jest dolny.wojteusz pisze:....
Nad lampą jest jeszcze jeden uchwyt ale jakoś go nie ująłemmogę jutro
Z tego co widzę to pod lampą u Was jest w karoserii wspawane gniazdo do montażu stelażu. W mnie pod lampą wygląda to identycznie jak pod prawą. I teraz zagwozdka czy szukać ćwiartki blacharskiej i wyciąć i wspawać czy motać coś od zera

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Ja tam motałbym. Jakiś czas temu miałem wątpliwą przyjemność leczenia migomatem rozlazłych blach w miejscu gniazda pod śrubę stelaża - tę bliższą klapy. Lepiej od razu wspawać coś porządniejszego a nie bazowac na rozwiazaniu z miliona pozgrzewanych blaszek.
leon zet pisze:Ja tam motałbym. Jakiś czas temu miałem wątpliwą przyjemność leczenia migomatem rozlazłych blach w miejscu gniazda pod śrubę stelaża - tę bliższą klapy. Lepiej od razu wspawać coś porządniejszego a nie bazowac na rozwiazaniu z miliona pozgrzewanych blaszek.

W końcu Projekt ruszył. Guru powypychał BMKi z warsztatu i znalazł chwilę na moją Kijankę. Okazuje się że pod tylną lampą jest taki dekielek na śruby i po jego odkręceniu chyba blacha będzie pasować do wieszaka na koło. Pod zamkiem też jest płaski fragment budy do którego zamek pasuje. Wydaje się że motania będzie mniej niż początkowo mogło się wydawać.
Hak kupiony od krótszej siostry 5D jest przystosowywany. Będzie lepiej zmontowany niż producent haka przewidział. Rama z tyłu ZDROWA

Witam. W przeszłosci poruszany był temat awarii przedniego napęduKia Sportage I tzn. nie załącza się przód. czytając ten wątek wychodzi na to że awaria sprzegiełek. Mógły ktoś wytłumaczyć laikowi gdzie one się znajdują - gdzie zajrzeć aby sprawdzić. Mam mechanika w rodzinie ale nie miał do czynienia z 4x 4. pozdrawiam.
Na zewnątrz piasty przedniej- czarny "kołpak" mocowany na sześć śrub, najczęściej z napisem KIA.
Pierwsza z brzegu strona, akurat o wymianie automatu na manual:
http://www.fourwheeler.com/features/150 ... to-04.html
Pierwsza z brzegu strona, akurat o wymianie automatu na manual:
http://www.fourwheeler.com/features/150 ... to-04.html
Dzieki za odpowiedź. Przy kolejnych wątpliwościach nie omieszkam pytać 

Witam. I kolejne pytanie dot. sprzęgiełek. Rozebrałem u siebie sprzęgiełka automatyczne. Nie posiadają żadnych widocznych uszkodzeń. Nie działały gdyż obręcze z pierśnieniami były zapieczone w rdzy. Nie przesuwały się. Poprzedni właściciel nie zaglądał do nich i z tego co wiem to nie używał napędów. Teraz zdaje się ze powinno być ok po obczyszczeniu i uruchonieniu pierścienia a nie jest. Na jakiej zasadzie działają te sprzęgiełka ( automatyczne ) ? co jeszcze sprawdzić ? po załączeniu przedniego napędu półosie działają
8v, lpg AGC
Łeee taka ładna , moja brzydka , brudna i straszy dzieci ale nie zamieniłbym jej na taki wehikuł , chociaż jakbym szarpnął w totka parę $ to bym odkupił od gościa żeby mieć dwie , jedną ładną do "kościoła" a drugą w błoto i na ryby 

Nie ważne czym ważne gdzie
Ale się chłopina narobił, ciekawe czy ktoś to łyknie za te pieniądze
? 

Sportage 98 2.0 16V, Stag 300
LT 235/75R15
LT 235/75R15
Oficjalnie koniec narzekania na rdze

Nie wróżę powodzenia. Sprzedawałem mocno doinwestowanego Terracana 2003 za mocno mniejsze pieniądze a i tak 4 miesiące to trwało. A były lifty, wyciągarka i różne drobne extrasy...tomik44 pisze:Ale się chłopina narobił, ciekawe czy ktoś to łyknie za te pieniądze?
Za taka kasę to już można nabyć tojute LC czy y61 nie wspominając o jeepach v8...
8v, lpg AGC
Albo Pajeraka III po wymianie wtryskiwaczy...
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Zacząłem się poważnie zastanawiać na wartością tego autka, w końcu kia, brak klapki wlewu paliwa, kangur w kolorze nadwozia ?, barwa tapicerki do koloru pasuje jak łańcuch świni, wszystko sprawne
? - trochę to dziwne bo przecież to kia, w zamian mogę zaoferować Audi 100/A6, 92r V6 174km na chodzie, jak się nie zgodzi to oddam audi na złom, jak się zgodzi to będę miał parę części zapasowych 

LT 235/75R15
LT 235/75R15
Mnie się nie podoba tylko ta..... kamieni kupa 

"samochód sprzedaję, ponieważ więcej przy nim już nie mogę zrobić"
nic tylko motać 

czarna mać 2.0 SOHC '95 - ta historia nie ma końca
W mojej kijance brak jest złącza OB2, Pytanie, czy komuś udało się podłączyć kompa pod złącze diagnostyczne pod machą
?

LT 235/75R15
LT 235/75R15
Spec od gazu miał i podłączył się pod złącze pod maską diagnoskopem prof. V-Scan:tomik44 pisze:W mojej kijance brak jest złącza OB2, Pytanie, czy komuś udało się podłączyć kompa pod złącze diagnostyczne pod machą?
http://viaken.pl/pl/profesjonalny-diagn ... marki.html
Buuu!
Hallo jest tu kto?
Można tu zapytać o trudne sprawy czy to bd grafiti na ścianie w piwnicy?
Hallo jest tu kto?
Można tu zapytać o trudne sprawy czy to bd grafiti na ścianie w piwnicy?