no czas wyjechać aura super, kończ snorkel i w drogę
RETONKI
Moderator: Marcin-Kraków
Re: RETONKI
przepchaj ją chociaż trochę
Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
- leon zet
-

- Kontaktowanie:
Przepchać się nie da, bo tył ciągle na kołkach
Ale z mojej listy rzeczy do zrobienia wykreśliłem ostatnio kilka pozycji
Ostatnim osiągnięciem są gumowe poszerzenia przodu pożenione z prywaciarskimi nadkolami z allegro. Od jutra kontunuuję walke z osranym pasem tylnym
Ale z mojej listy rzeczy do zrobienia wykreśliłem ostatnio kilka pozycji
Ostatnim osiągnięciem są gumowe poszerzenia przodu pożenione z prywaciarskimi nadkolami z allegro. Od jutra kontunuuję walke z osranym pasem tylnym
Zaniemowilem
. dzis wyciaglem zbiornik na swiatlo dzienne. Zdziwilo mnie dziwne wyprofilowanie go od gory (jakos dziwnie powyginany) gdy zdjolem dolna oslone zaniemowilem... Dziwne podcisnienie ktore sie tworzylo w zbiorniku od czasu do czasu ZASSALO ZBIORNIK.
Teraz juz wiem dlaczego pokazywalo mi nonstop pol zbiornika paliwa a paliwa brakowalo :/ Caly ten "koszyk" w ktorym byl zanuzony smok byl podniesiony ( tak ze lekko powyginalo konstrukcje pompki) i czujnik pomimo ze dotykal dna i tak byl w pozycji "1/2" ;] i paliwo w zbiorniku bylo... tyle ze w obrzezach zbiornika a nie tam gdzie byc winno czyli w tym koszyczku :/
Teraz juz wiem dlaczego pokazywalo mi nonstop pol zbiornika paliwa a paliwa brakowalo :/ Caly ten "koszyk" w ktorym byl zanuzony smok byl podniesiony ( tak ze lekko powyginalo konstrukcje pompki) i czujnik pomimo ze dotykal dna i tak byl w pozycji "1/2" ;] i paliwo w zbiorniku bylo... tyle ze w obrzezach zbiornika a nie tam gdzie byc winno czyli w tym koszyczku :/Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]
- leon zet
-

- Kontaktowanie:
Niezłe ssanie miała
Nie kombinowałeś przypadkiem z usuwaniem tudzież przerabianiem odpowietrzenia baku?
Nie kombinowałeś przypadkiem z usuwaniem tudzież przerabianiem odpowietrzenia baku?
a osłona zbiornika nie ruszona- płaska w sensie?
bo wygląda to raczej na przejazd nad głazem
bo wygląda to raczej na przejazd nad głazem
Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
Nieruszona nic. Nawet lekko nie podgieta, a zbiornik od gory wyglada tak samo... zassany. Niee ja baku nie ruszalem wogole wogole az do przedwczoraj 
Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]
Pozwolilem osbie uzyczyc fotke od Diesla
powiedzcie mi ktory czujnik jest od temp. wody... :/ czy jest to ten widoczny na ekranie --> http://img242.imageshack.us/my.php?imag ... 404mz0.jpg czy jest to ten z drugiej strony z 2 pinowym wejsciem?? Jezeli ten z 1 pinem to od czego jest ten z 2 pinami lub na odwrot?? Prosz o pomoc
jak sie okazalo mialem padniety termostat W POZYCJI ZAMKNIETEJ!! dzis wyjolem go wlozylem do gotujacej sie wody i niesttey nie otwarł się :/ probe powturzylem 3x po pare minut woda miala dokladnie 95*C a termo otwiera sie przy 88 :/ bynajmniej powinien sie otworzyc...
Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]
Mam pewne pytanie ;P powiedzcie mi gdzie kijanka ma czule punkty pod wzgledem zalania... Czytalem dzis forum i znalazlem temacik gdzie panowie Armon i Młodyy potopili kijanki. Armon pisal ze suszyl wtyczke od kompa i caly komputer. Powiedzcie mi co po zalaniu bezwarunkoow unieruchomi mi kijanke (nie mowie tutaj o ele. szybach czy klaksonie ;P )
i jeszce jak zrobiliscie odpowietrzenie mostow, skrzyni?? Jakies foto
??
bezwarunkowo kierowcaBombelnik pisze: Powiedzcie mi co po zalaniu bezwarunkoow unieruchomi mi kijanke ?
hmmmmm no ja po zalaniu nie siadam za kolko tak wiec zalany kierowca odpada ;P kierowca owszem ale nie zawsze ;] moze byc to bezmyslny pasazer otwierajacy drzwi podczas brodzenia
(zdazaly sie takie przypadki)
- leon zet
-

- Kontaktowanie:
Jeśli w retonie komputer jest w tym samym miejscu co w spotrage to masz się czego obawiać

- leon zet
-

- Kontaktowanie:
Po stronie pasażera na grodzi praktycznie pod nogami... W wiązce jest chyba z 50 kabli...
byle udalo mi sie znalesc takowsza kostke.... ;] jutro to zczaje 
nom wymienilem swiece zarowe i teraz pali od strzala (3 swiece byly przepalone)teraz musze jeszcze zrobic rozrzad,wymienic olej(okazalo sie ze retonka ma 2 filtry oleju
)i zrobic cos z pompa paliwa jakas regulacja albo cos ale to juz nie na moje mozliwosci
KIA RETONA 2.0 TDI 4x4 power
aa i ARO 243 D
aa i ARO 243 D
2 filtry

nommnie az zatkalo babka mi przynosi 2 filtry ja do niej ze 1 potrzebuje to ona mowi za tam sa 2 filtr(dzwonilem pozniej do do znajomego i rzeczywiscie sa 2 filtry)Bombelnik w dieslu sa 2 ale w benie moze byc 1
te 2 filtry to wstepnego i dokladnego oczyszczania
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ec ... 4f840.html na tym obrazku to widac filtry oznaczone sa nr 17 i 18
te 2 filtry to wstepnego i dokladnego oczyszczania
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ec ... 4f840.html na tym obrazku to widac filtry oznaczone sa nr 17 i 18
aa i ARO 243 D
aa i ARO 243 D
a no luz
ja mam jeden tylko motam sie od czego jest ten ten filterek z tylu przy ramie wie ktos moze??
I pamiętaj raffx89, że ten mniejszy musi być dość płaski inaczej wyrżnie o ramę. A na rynku są dwa rodzaje.
Samurai 1.9 d '03
Jimny 1.3 '05
Jimny 1.3 '05

odpowietrznik skrzyni a przynajmniej reduktora jest obok dźwigienki włączania napędów 2H-4H-4L, odpowietrzniki mostów mają zaworki jednokierunkowe- ale to tak dla picu tylko, trzeba wężyk podciągnąć w górę.Bombelnik pisze:i jeszce jak zrobiliscie odpowietrzenie mostow, skrzyni?? Jakies foto
??
Od skrzyni polecam w podłokietnik tylko mieć zamknięty bo capi hipolem
hehehe dzieki ja podlokietnika nie mam wiec moze wezyk do schowka pasazera pociagne <lol2>. Za odpoietrzenia biore sie w piatek 
no wreszczie uporalem sie z kia,juz nie szarpie po prostu poruszalem kablami co wchodza do pompy paliwowej i widocznie cos nie laczylo i cos z wtryskiem paliwa bylo ale juz jest dobrze(a ile sie przy tym nakombinowalem)
PS-musze wymienic olej w retonie dieslu,jaki olej bedzie najlepszy?
PS-musze wymienic olej w retonie dieslu,jaki olej bedzie najlepszy?
aa i ARO 243 D
aa i ARO 243 D
- diesel2007
-

Moja tez juz nie szarpie
przeczyszczone miala dysze w kolektorze i sie uspokoilo. Dzisiaj przejechalem 80km i nic
smiga az milo. Mam nadzieje ze z jej kaprysami juz mam spokuj na jakis czas 
Ja w poniedzialek dostane nowy zbiornik pompka juz jest zainstalowana (tylko wpiasc w zbiornik) smok rownierz, zaworek do "napowietrzenia zbiornika" rozkminilem i zrobi "zastepczy"
termostat czujnik temp cieczy wymieniony taksmao jak swiece
zalozone zarowki do wszystkich podswietlen wew. jak i na zew. pojazdu
do tego przeczyszczony dolot i poniekad wylot z silnika
zalozone nowe paski klinowe tylne chamulce podregulowane
tak wiec mam nadzieje ze po odpaleniu we wtorek?? nie bede sie denerwowal ze cos nie dierży
(jutro od rana walcze z odpowietrzeniami)