centralny zamek

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
MuMiNkI

Post autor: MuMiNkI » pt paź 20, 2006 6:41 am

Noooo :D u mnie jak działał :D to po odblokowaniu zamków z pilota po minucie sam się potrafił zamknąć. Ale jeśli w ciągu tej minuty otworzyłem tylko na milimetr któreś drzwi i potem je powrotem zamknąłem już tej sztuczki nie robił.
Po uruchomieniu silnika również zamykał drzwi – ale akurat to mnie cieszyło – bo na światłach nikt się nie ładował do samochodu .

Awatar użytkownika
Armon

Post autor: Armon » pt paź 20, 2006 6:49 am

Automatyczne zamykanie, w przypadku odblokowania zamków z pilota i nie otwieranie drzwi to ustawienie fabryczne - zabezpiecza przed dprzypadkowym otwarciem samochodu, np. przy chowaniu pilota do kieszeni :roll:
... a umnie nie zamyka sam po odpaleniu :( .... z drugiej strony przydatna rzecz w mieście ale wku...jąca w terenie
pustynna jaszczurka :)21
BFG AT 31", lift 2", bodylift 2"
Suza GV 2.7 po czarnym

Awatar użytkownika
MuMiNkI

Post autor: MuMiNkI » pt paź 20, 2006 9:55 am

u mnie teraz też sie nie zamyka :)21

Awatar użytkownika
MuMiNkI

Post autor: MuMiNkI » wt lis 21, 2006 10:14 am

Witam ponownie.
Centralny naprawiony :D i w tym miejscu chciałbym podziękować wszystkim za podpowiedzi i sugestie bez których spec rozkręciłby połowę mojej Padlinki i nic by nie uzyskał.
Faktycznie padł siłownik w drzwiach kierowcy. Po wymianie działa wszystko jak trzeba. Dla ciekawskich koszt naprawy wraz z wymianą siłownika 80 zł.
artkozi pisze:...montaż po demontażu klamki wewnętrznej mogli wymyslić tylko żółci inżynierowie.
I tu się zgodzę z kolegą hihihi :lol: ile jobów dostali żółci konstruktorzy – spec zakładał ją 45 min – no w końcu nie wszyscy mają takie małe żółte łapki. Niby czynność prosta ale jak skomplikowana :)21

Awatar użytkownika
redkris
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: redkris » wt lis 21, 2006 11:44 am

z tym zamykaniem zamka po minucie trzeba by poszukac istrukcji kodowania alarmu ja miałem to samo przez przypadek nie kumajac nacisnołem 2 przyciski na raz i co sie dzieje co wejde do auta po minucie ciach zamkniety siedze hmm moze to i dobre dla ładnych pan z torebkami pełnymi forsy ale tak to tylko przeszkadza pojechałem do fachowac ktory mi alarm montował bo to nie orginał kie ponaciskał i wszystko oka raz zaraze w czasie jazdy kolanem przycisnołem i całkiem wyłoaczyłem alarm myslame ze szalag go trafił a tu niespodianka gosc od alarmu ponaciskał i na nowo zakodował i gra trzeba by poczytac instrukcje alarmu danego typu i moze kłopoty sie skoncza !powodzenia
redkris

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”