kia sportage 2.0 16v DOHC 1998r
Moderator: Marcin-Kraków
Re: kia sportage 2.0 16v DOHC 1998r
nic z tych rzeczy.
no troszkę tego brakuje ;p aby tylko było odłączane i komfort jazdy na oblodzonych drogach był by lepszy ;p . Ale z 2 strony napęd na tył daje dużo zabawy :d nvm. bo oddalam się od tematu ;p
Jedno pytanie co powinno być podłączone przy kolektorze dolotowym za przepływką jest taki trójnik i tam mam to zaślepione kołkiem drewnianym co mnie strasznie irytuje ;/
EDIT: ps mam instalacje gazową ale to na pewno nie od gazu
Jedno pytanie co powinno być podłączone przy kolektorze dolotowym za przepływką jest taki trójnik i tam mam to zaślepione kołkiem drewnianym co mnie strasznie irytuje ;/
EDIT: ps mam instalacje gazową ale to na pewno nie od gazu
Ostatnio zmieniony śr gru 22, 2010 2:50 pm przez Aspirek, łącznie zmieniany 1 raz.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Wstaw gumowy.
Pewnie resztki po rezonatorze.

Pewnie resztki po rezonatorze.
coś w rodzaju rezonatora lub tłumika szmerów ssania itp... do niczego nieportzebne.
przy lpg innym niż wtrysk sekwencyjny szkodliwe, więc dlatego masz zdemontowane.
przy lpg innym niż wtrysk sekwencyjny szkodliwe, więc dlatego masz zdemontowane.
Oczywiście, że jest i w starszych teżAspirek pisze:zastanawia mnie jedno czy w modelach z 1999roku zakładali może w opcji kontrole trakcji :> ?
PS. autko coraz bardziej mi się podoba i nie wiem czy czasem ojcu nie podwędzę ;p

Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
za kontrole trakcji odpowiada tylko i wyłącznie łącznik między pedałami a kierownicą 

- leon zet
-
- Kontaktowanie:
No tak.
Ale niektóre łączniki mają jeszcze blokady w standardzie

A niektóre nie

Ale niektóre łączniki mają jeszcze blokady w standardzie

A niektóre nie

blokadę jedyną którą posiadam to brak dużej ilości mamony ;p
A tak ogólnie mówiąc autko sprawuje się wspaniale ;]
Odnośnie imo zauwarzyłem że gdy autko dość długo postoi tzn. więcej jak 24h to przy pierwszym przekręceniu kluczyka baardzo szybko gasnie kontrolka od imo także wycofuje kluczyk i przekręcam go ponownie i już jest ok ;]
Sam odpalam go zawsze w ten sposób i jest ok ojcu też kazałem i puki co wraca nim do domu ;d
A tak ogólnie mówiąc autko sprawuje się wspaniale ;]
Odnośnie imo zauwarzyłem że gdy autko dość długo postoi tzn. więcej jak 24h to przy pierwszym przekręceniu kluczyka baardzo szybko gasnie kontrolka od imo także wycofuje kluczyk i przekręcam go ponownie i już jest ok ;]
Sam odpalam go zawsze w ten sposób i jest ok ojcu też kazałem i puki co wraca nim do domu ;d
U mnie czsami muszę wachlować kuczykiem kilka razy aż przestanie migać i zgaśnie kontrolka imo. Jest to troszkę denerwujące ale jak na razie od prawie 1,5 roku odpala.