sam już nie wiem jak to jest z tymi karmanami...

Tak naprawdę to charakteryzują się czymś szczególnym?
Moderator: Marcin-Kraków
Oczywiście, że KNEJA, z własnych obserwacji mogę potwierdzić, że moim zdaniem mniej są skorodowane. Ze względu na mniejszą ilość elektroniki mamy tu też mniej problemów z elektryką. Ot i tylePaweł7 pisze:seba, a ta Twoja "Karman" tez ma vin KNEJA? bo jesli tak to produkcja korea...
sam już nie wiem jak to jest z tymi karmanami...![]()
Tak naprawdę to charakteryzują się czymś szczególnym?
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=52&t=75327Paweł7 pisze:Tak naprawdę to charakteryzują się czymś szczególnym?
Data produkcji jest w następnym polukod DOT zgodny z wymaganiami norm (USA)
Data produkcji opony znajduje się na końcu kodu DOT, który również znajdziesz na boku opony. Na końcu kodu znajdują się (często w obwódce) cztery cyfry. Dwie pierwsze oznaczają tydzień produkcji opony, dwie kolejne rok.
Przykład: DOT J3EX 4208
DOT - informacja, że opona spełnia normy amerykańskiego Departamentu Transportu.
J3EX - kod opisujący producenta, fabrykę, wymiar i model opony, w tym wypadku oznacza oponę marki Matador wyprodukowaną w fabryce Matador A.S., Puchov na Słowacji.
4208 - oznaczenie daty producji opony, w tym przypadku oponę wyprodukowano w 42 tygodniu 2008 roku
Miałem w służbowym Jimny Toyo OC A/T produkcja gdzieś z przed 4-5 lat. Były bardzo dobre na asfalcie, suchym, mokrym itp. W błocie też robiły jak na AT-ki przyzwoicie (lepiej niż GY ATR). W zimie nie testowałem bo auto miało zimówki, ale myślę że jako nowe dawałyby radę.zbjibs23 pisze:Jeździł ktoś bądz posiada informacje o oponach toyo open country at plus??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości