serwisy & warsztaty
Moderator: Marcin-Kraków
serwisy & warsztaty
Dzień dobry.
Witam w wątku dotyczącym warsztatów.
Zaprowadzę kiankę na Czyżewską do serwisu KIA - spróbują zdiagnozować moje problemy dotyczące przyspieszania i Vmax.
Dam znać do czego to dojdzie.
Serwis KIA z mechanikami co to już coś takiego ogarnęli w innym sportage'u. Tak przynajmniej się pan z serwisu zareklamował.
Mają ogarnąć i podać przyczynę po podłączeniu do kompa, nawet podadzą diagnozie.
A! i nie chciał bym oczywiście tam zostawiać kianki dłużej niż to konieczne. Jakoś im podskórnie nie ufam...
Jeśli problemu nie ogarnę z tym V maxem to muszę (kia w Wiśle y zanurzyć) chyba
Pozdrawiam userów.
Witam w wątku dotyczącym warsztatów.
Zaprowadzę kiankę na Czyżewską do serwisu KIA - spróbują zdiagnozować moje problemy dotyczące przyspieszania i Vmax.
Dam znać do czego to dojdzie.
Serwis KIA z mechanikami co to już coś takiego ogarnęli w innym sportage'u. Tak przynajmniej się pan z serwisu zareklamował.
Mają ogarnąć i podać przyczynę po podłączeniu do kompa, nawet podadzą diagnozie.
A! i nie chciał bym oczywiście tam zostawiać kianki dłużej niż to konieczne. Jakoś im podskórnie nie ufam...
Jeśli problemu nie ogarnę z tym V maxem to muszę (kia w Wiśle y zanurzyć) chyba
Pozdrawiam userów.
Sportage'99 lift - był
Sorento'08 3,3V6 - klasa sport
KZJ 95 wyprawówka... - klasa adventure
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Re: serwisy & warsztaty
Cóż to są za problemy?megadeth pisze:spróbują zdiagnozować moje problemy dotyczące przyspieszania i Vmax.
W sumie to idzie jako tako do 80km/h ledwo do 110km/h się rozpędzi. Ze 3 miesiące temu jeździła szybciej.
Różni mechanicy i znajomi podpowiadali co jak sprawdzić - lecz nic to nie dało. Obroty nie jej falują, może lekko częsie się silnik jak jadę 80 i odpuszczam powoli gaz. Powoli kończą mi się pomysły
Różni mechanicy i znajomi podpowiadali co jak sprawdzić - lecz nic to nie dało. Obroty nie jej falują, może lekko częsie się silnik jak jadę 80 i odpuszczam powoli gaz. Powoli kończą mi się pomysły
Sportage'99 lift - był
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Katalizator już wypruty?
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Szosowe włącz.....leon zet pisze:Ręczny popuść

Zagadać do niej np. w języku mrugowym
Jak jej dobrze włożysz to wymruga co ją boli, chyba że to wina innych podzespołów niż elektryczne. Ja bym uważał przy wodowaniu aby na inną nie wpadła po drodze

Nie zabijajcie! Nie kradnijcie! ->rząd nie lubi konkurencji
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Był Sportek 96-Custom
Suzuki GSX600F
Moja KIA po wymianie w w/w warsztacie na Czyżeskiej, z okresu 2 tyg i 2 dni:
-cewki szt 2 - (stare były popękane)
-kabli wys.napięcia (to prewencyjnie jakby co)
-świec (wyglądały na konkretnie zużyte na ok 40tys km, a miały przejechane ok 7-8 tys)
- sprawdzenie komputera (sprawny)
- wyłapano wtedy wiązkę kabli tę co przez błotnik wychodzi, kable miały złuszczoną otulinkę i się zwierały, powodując problem.
KIA ruszyła ostro z kopyta, już witała się z gąska - po testach w warsztacie było już poprawnie. Nie przeszła jednak jazda po nierównościach, które są oczywista priorytetem. Spowodowało to ponowy spadek mocy...
Zaczęto szukać dalej.
Sprawa zaczyna się wydłużać. Panowie serwisanci się nie poddają, choć jest mocno wakacyjne i brak pełnych obsad stanowisk:
Wczoraj sprowadzone zostały nowa pompa paliwa i listwa wtryskiwaczy. Są wątki niskiego ciśnienia podczas dodawania obrotów silnika.
Nie chcę dzwonić żeby nie zapeszać, bo już odnoszę wrażenie że tylko szamani z Columbii pomogą, lub plazma-wiary.
Do wszystkich co się zastanawiają nad zakupem KIA. NA PEWNO moja będzie działająca i zadbana technicznie.
-cewki szt 2 - (stare były popękane)
-kabli wys.napięcia (to prewencyjnie jakby co)
-świec (wyglądały na konkretnie zużyte na ok 40tys km, a miały przejechane ok 7-8 tys)
- sprawdzenie komputera (sprawny)
- wyłapano wtedy wiązkę kabli tę co przez błotnik wychodzi, kable miały złuszczoną otulinkę i się zwierały, powodując problem.
KIA ruszyła ostro z kopyta, już witała się z gąska - po testach w warsztacie było już poprawnie. Nie przeszła jednak jazda po nierównościach, które są oczywista priorytetem. Spowodowało to ponowy spadek mocy...
Zaczęto szukać dalej.
Sprawa zaczyna się wydłużać. Panowie serwisanci się nie poddają, choć jest mocno wakacyjne i brak pełnych obsad stanowisk:
Wczoraj sprowadzone zostały nowa pompa paliwa i listwa wtryskiwaczy. Są wątki niskiego ciśnienia podczas dodawania obrotów silnika.
Nie chcę dzwonić żeby nie zapeszać, bo już odnoszę wrażenie że tylko szamani z Columbii pomogą, lub plazma-wiary.
Do wszystkich co się zastanawiają nad zakupem KIA. NA PEWNO moja będzie działająca i zadbana technicznie.
Sportage'99 lift - był
KIA wróciła z serwisu na Czyżeskiej 3.
Gdyby nie zacięcie obsługi, to sam nie wiem co by z nią już było.
Usterki które wystąpiły naraz to: przetarte wiązka kabli od komputera, pęknięte cewki, nadmiernie zużyte świece i główny winowajca regulator ciśnienia paliwa (0K08A12380A)
Moc wróciła.
Serwisy KIA nie robią już tych samochodów. Ostatnio KIA jaka u nich była robiona to 4 lata temu z rozwalonym rozrządem.
ament
Gdyby nie zacięcie obsługi, to sam nie wiem co by z nią już było.
Usterki które wystąpiły naraz to: przetarte wiązka kabli od komputera, pęknięte cewki, nadmiernie zużyte świece i główny winowajca regulator ciśnienia paliwa (0K08A12380A)
Moc wróciła.
Serwisy KIA nie robią już tych samochodów. Ostatnio KIA jaka u nich była robiona to 4 lata temu z rozwalonym rozrządem.
ament
Sportage'99 lift - był
Zazdroszcze ci.