Po każdej kąpieli czek się zapala
Moderator: Marcin-Kraków
Po każdej kąpieli czek się zapala
Po każdej kąpieli w myjni lub w terenie zapala się "check", po wybłyskaniu wychodzi pięć błyśnięć po czasem godzinie a czasem dniu znika i tak w kółko . Podejrzewam że to jest z powodu zwarcia któregoś czujnika, ale w żadnej tabelce ani spisie nie mogę znaleźć opisu takiego błędu.
KIA Sportage 2.0 4WD 2000 r 128KM
Re: Po każdej kąpieli czek się zapala
Dodam, że objawem dodatkowym przy paleniu sie tego błędu jest: po uruchomieniu zimnego silnika jakby przez chwile może jedną minutę nie miał siły ruszyć, jak by nie za bardzo działało ssanie (obroty około 1000).
- kia-sportage
- jestem tu nowy...
to nadzwyczajnie czujnik spalania stukowego. znajdziesz ustrojstwo przy bloku silnika od strony korektora ssącego. u mnie przestał działać tak poprostu bo się kabelek urypał.
Mówcie na mnie OBCY
Jest VITARA 1,6 8v geo
Jest KIA SPORTAGE 2.0 16v
Jest VITARA 1,6 8v geo
U mnie jeszcze jest ale pewnie zmurszała izolacja w weekend sprawdzę.
Mam pytanie ale z innej beczki:
Jeśli sterownik naszych sprzętów wyłapie od czujnika błąd to przechodzi w jakiś tryb awaryjny i wtedy nasze kijanki o wiele więcej palą paliwa ?
Mam pytanie ale z innej beczki:
Jeśli sterownik naszych sprzętów wyłapie od czujnika błąd to przechodzi w jakiś tryb awaryjny i wtedy nasze kijanki o wiele więcej palą paliwa ?
- kia-sportage
- jestem tu nowy...
Dokładnie jak piszesz, zacznij sie przyzwyczajać do tego spalania
u mnie przy stukowym 25 gazu było na setke 

Mówcie na mnie OBCY
Jest VITARA 1,6 8v geo
Jest VITARA 1,6 8v geo
Ostatnio zagazowałem i błąd przestał się pokazywać i zdecydowanie lepiej chodzi na wolnych obrotach. PUK PUK w niemalowane.
Okazało się przy wymianie paska rozrządu, że był przesunięty o 2 zęby. Po wymianie i prawidłowym ustawieniu, a od tej pory przejechałem 700 km ,wkur.... sie nie zapala.