filtr paliwa...
Moderator: Marcin-Kraków
filtr paliwa...
gdzie znajduje sie filtr paliwa w KIJANCE SportaŻ ?
jak i czy jest jakis filterek kabinowy/przeciwpylkowy???????
jak i czy jest jakis filterek kabinowy/przeciwpylkowy???????
GAZ 69M Rulez
Jak wymienić filtr paliwa a dokładnie jak zdemontować te plastikowe zatrzaski na rurkach od filtru, wiem że trzeba je ściągnąć ale nie chciałbym tego robić nieumiejętnie żeby ich nie uszkodzić. Filtr pasujący do mojego Sportage zakupiłem tutaj w sklepie na stornie głównej, model 98-. /13303312/.
Grand Vitara '2004
Próbowałem naciskać i to z dość dużą siłą, na te jakby wystające zapadki ale nic nie wchodzą do środka. Nie wiem jak mocno ciągnąć, i czy można do naciskania użyć jakichś szczypiec. Jeżeli ten plastik ulegnie uszkodzeniu to czy można go gdzieś dostać i wymienić, a może zgodnie z radą „leon zet” obciąć i zastosować opaski metalowe?
I jeszcze jedno plastik ten ma jakby obwódkę, która obejmuje kołnierz na rurce od filtra, może to jest przeszkodą.
Ponieważ dostęp jest dość trudny nie bardzo widzę jaką to ma budowę.
I jeszcze jedno plastik ten ma jakby obwódkę, która obejmuje kołnierz na rurce od filtra, może to jest przeszkodą.
Ponieważ dostęp jest dość trudny nie bardzo widzę jaką to ma budowę.
Grand Vitara '2004
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
To już zależy od Ciebie. Spróbuj to zdjąć i zostac przy oryginale. Na wszelki wypadek jednak zakup dwie opaski.
Za opaskami zaciskowymi przemawia to, że są one dostępne w każdym sklepie gieesu na dowolnie wybranym zadupiu. Montaż i demontaż jest sprawą prostą - a co najważniejsze - spełniają dobrze swoją rolę. Poza tym - jak słusznie zauważyłes dostęp do tamtej okolicy jest utrudniony- tak więc tym bardziej potrzeba czegoś prostego i pewnego
Za opaskami zaciskowymi przemawia to, że są one dostępne w każdym sklepie gieesu na dowolnie wybranym zadupiu. Montaż i demontaż jest sprawą prostą - a co najważniejsze - spełniają dobrze swoją rolę. Poza tym - jak słusznie zauważyłes dostęp do tamtej okolicy jest utrudniony- tak więc tym bardziej potrzeba czegoś prostego i pewnego