HardTop Asia
Moderator: Marcin-Kraków
HardTop Asia
Poniewaz sprawa hardtopu do Aski nabrala nowego wymiaru dzieki Rafalowi (Rav) i Mackowi zaczynam nowy temat.
Pojechalismy dzisiaj z Rafalem do Swietego Wojciecha gdzie miesci sie warsztat Edka Szczesnego, nick Spojler. Ul. Po Schodkach 21.
tel. (058) 309-48-92.
Gosc wyglada solidnie wiec zaryzykowalem zaliczke (500) na materialy.
Na dachu jego warsztatu lezy kopyto do budy Wranglera. Gosc ma je przerobic na potrzeby Aski. Robimy tyl otwierany, z szyba przykrecona do tylnych drzwi. Robota i materialy maja wyniesc 1200 + moje szyby.
Bede Was informowal jak to idzie. Mam nadzieje, ze gosc skonczy przed 10 marca bo musze potem przegonic Aske do Finlandii.
Jesli macie jakies pomysly dajcie znac.
Jeszcze raz dzieki Rafal (Rav) za pomoc w szukaniu tego warsztatu
Pojechalismy dzisiaj z Rafalem do Swietego Wojciecha gdzie miesci sie warsztat Edka Szczesnego, nick Spojler. Ul. Po Schodkach 21.
tel. (058) 309-48-92.
Gosc wyglada solidnie wiec zaryzykowalem zaliczke (500) na materialy.
Na dachu jego warsztatu lezy kopyto do budy Wranglera. Gosc ma je przerobic na potrzeby Aski. Robimy tyl otwierany, z szyba przykrecona do tylnych drzwi. Robota i materialy maja wyniesc 1200 + moje szyby.
Bede Was informowal jak to idzie. Mam nadzieje, ze gosc skonczy przed 10 marca bo musze potem przegonic Aske do Finlandii.
Jesli macie jakies pomysly dajcie znac.
Jeszcze raz dzieki Rafal (Rav) za pomoc w szukaniu tego warsztatu
zastanawiam się czy by załozyc tak jak ty nowy hard top,bo jeżdzę asią już 3 lata i nieziemsko mnie w.kurwia sciaganie oryginalanego topu a już szału dostaję przy ładowaniu czegokolwiek do asi.
Ktos kiedyś napisał że te drzwi w aśce to coś jak zamurowane drzwi w "alternatywy4"
p.ierdoleni koreańcy tez widać swoje w zyciu przeszli
Ktos kiedyś napisał że te drzwi w aśce to coś jak zamurowane drzwi w "alternatywy4"

Merc G wolf i Pinzgauer 710M
Jeżeli zdecydójesz się na nowy hardtop to chętnie odkupie od ciebie stary, ja jak coś przweoże to przyczepką . Dlatego nie przeszkadzałoby mi , że nie mogę tam nic włożyć , a moja plandeka jest już podjechana i cholernie muszę uważać jak jeżdże po zakrzaczonym terenie. irekddd@tlen.pl
Jasiek, chyba latwiej przerobic bude, ktora masz. Z oknami jest pewien problem. Plastikowe okna, nawet z poliweglanow nie sa dopuszczone do ruchu. Wiec moga byc truble przy przegladach. Na razie mam troche poliweglanowych kawalkow wiec moze cos posklecam.
Rozumiem, ze Jasiek masz bude na polski rynek? Jak ona jest przyczepiana wewnatrz? Czy ona jest z jednego kawalka, czy daszek z przodu jest osobno?
Sasiad zrobil mi zgrabna konstrukcje do przyczepienia tylnej szyby. Wszystko bedzie zdejmowane na wypadek przeworzenia dlugiej wedki.
Jak rozwiazac boczne szyby jeszcze nie mam pomyslu. Ogladalem dostepne uszczelki i maja bardzo fikusne ksztalty. Rant na ktorym sie trzymaja w karoserii jest zazwyczaj w zaglebieniu. Moze ktorys z was widzial prosta uszczelke, najlepiej z metra?
Jutro jade do goscia i odstawiam mu Aske na tydzien lub dwa. Dzisiaj dzwonil, ze kopyto juz pociete na kawalki. Troche zal sie z nia rozstawac.
Latem zapraszam na plaze ale beze mnie. Na czas upalow przeprowadzam sie na Spitsbergen. Tam tez zapraszam.
Maciek, musisz troche poczekac na mnie. Na razie jezdze peugotem poltrupem.
Pozdrowienia dla wszystkich
Rozumiem, ze Jasiek masz bude na polski rynek? Jak ona jest przyczepiana wewnatrz? Czy ona jest z jednego kawalka, czy daszek z przodu jest osobno?
Sasiad zrobil mi zgrabna konstrukcje do przyczepienia tylnej szyby. Wszystko bedzie zdejmowane na wypadek przeworzenia dlugiej wedki.
Jak rozwiazac boczne szyby jeszcze nie mam pomyslu. Ogladalem dostepne uszczelki i maja bardzo fikusne ksztalty. Rant na ktorym sie trzymaja w karoserii jest zazwyczaj w zaglebieniu. Moze ktorys z was widzial prosta uszczelke, najlepiej z metra?
Jutro jade do goscia i odstawiam mu Aske na tydzien lub dwa. Dzisiaj dzwonil, ze kopyto juz pociete na kawalki. Troche zal sie z nia rozstawac.
Latem zapraszam na plaze ale beze mnie. Na czas upalow przeprowadzam sie na Spitsbergen. Tam tez zapraszam.
Maciek, musisz troche poczekac na mnie. Na razie jezdze peugotem poltrupem.
Pozdrowienia dla wszystkich
Usczelki mozesz dopasowac od zuka ( od tych bocznych szybek) dostepene na ul. grunwaldzkiej w sklepie, z szybami mozesz włozyc zwykle , chociaz ja mialem pleksi i nikt nigdy na to nie zwrócl uwagi. Pochwal sie jak bedziesz mail daszek to polukamy, ocenimy, opijemy
pozdrawiam

pozdrawiam

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
No i ...pa. HardTop w wykonaniu machera ze Sw.Wojciecha okazal sie wielkim niewypalem. Aska z tym czrnym czyms wygladala jak karawan.
Nawet nie zrobilem zdjecia, tylko szybko zalozylem szmate i czekam do wiosny. Jak temperatura wzrosnie to przerobie ta bude albo wymaluje na niej gustowny napis Przedsiebiorstwo Pogrzebowe HADES albo CERBER.
Gosc lachmaniarz jak juz spieprzyl prawie wszystko to na koniec przemyl okna z poliweglanu rozpuszczalnikiem. Wyglada jak okno w gabinecie zabiegowym. Okno jest ale nic nie widac.
Do tego wszystkiego w drodze powrotnej do domu, na Obwodnicy wydmuchalo mi uszczelke pod glowica. Poniewaz do drugi raz od grudnia wiec diagnozuje glowice. Jak nie to trzeba wyciagac blok silnika. A moze ktos z Was slyszal o dobrym silniku D 2.2?
Pozdrowienia
Nawet nie zrobilem zdjecia, tylko szybko zalozylem szmate i czekam do wiosny. Jak temperatura wzrosnie to przerobie ta bude albo wymaluje na niej gustowny napis Przedsiebiorstwo Pogrzebowe HADES albo CERBER.
Gosc lachmaniarz jak juz spieprzyl prawie wszystko to na koniec przemyl okna z poliweglanu rozpuszczalnikiem. Wyglada jak okno w gabinecie zabiegowym. Okno jest ale nic nie widac.
Do tego wszystkiego w drodze powrotnej do domu, na Obwodnicy wydmuchalo mi uszczelke pod glowica. Poniewaz do drugi raz od grudnia wiec diagnozuje glowice. Jak nie to trzeba wyciagac blok silnika. A moze ktos z Was slyszal o dobrym silniku D 2.2?
Pozdrowienia