symbol korka od chłodnicy PILNE ... sportage
Moderator: Marcin-Kraków
symbol korka od chłodnicy PILNE ... sportage
Mam wielką prośbę prosze o podanie symbolu ktory jest na korku od chłodnicy w Kia Sportage. Ja widzialem 0,9 a jak jest u Was? Po odpowiedzi...opisze ciekawą historię, która dzisiaj mi się zdarzyła.... 

Dawny posiadacz Kia Sportage...kiepskiego egzemplarza 

Kupilem sobie jak pamietasz na morelowej koreczek.....
Zanioslem stary dla porownania powiedzieli ze ten nowy bedzie OK....
Dzisiaj jade sobie i nagle widze chmure dymu przed sobą.
Zatrzymuje sie, patrze pod maske rurka od termostatu przecieka na wentylator i caly srodek w plynu. Trudno sparciała pewnie...sam nie zmienie plynu nie mam wiec podjechalem do pobliskiego aso fiata.
Skrócili rurke dolali płynu ok...
Jade znow bucha dym ale mysle sobie po prostu wszystko morke i paruje ale dziwnie to jakos wyglada z tylu chmura z przodu nic nie widac, wewnatrz auta powoli sie cos dostaje...zatrzymuje sie auto nie chce palic parownik zamrozony. Jakos udaje mi sie na benzynie doczlapac.
Znow to samo rurka pekla, wsciekly na serwis jestem ... czekam az założą całą nową. Ciśnienie jednak dziwne w rurze od chłodnicy twarda jak cholera nawet po wyłączeniu silnika. Mowie o korku, wsadzaja moj stary korek 0,9 ktory jest nieco poszczerbiony. Cisnienie jest ok, wkladaja inny nowy 0,9 cisnienie jest OK.....
Ten ktory kupilem na morelowej ma napis 1,1 .............
Ku*.* wymiana korka kosztowala mnie w sumie 170 zl nie mowiac o bezsensu zmienianym plynie ktory mial 9 dni....................

Zanioslem stary dla porownania powiedzieli ze ten nowy bedzie OK....
Dzisiaj jade sobie i nagle widze chmure dymu przed sobą.
Zatrzymuje sie, patrze pod maske rurka od termostatu przecieka na wentylator i caly srodek w plynu. Trudno sparciała pewnie...sam nie zmienie plynu nie mam wiec podjechalem do pobliskiego aso fiata.
Skrócili rurke dolali płynu ok...
Jade znow bucha dym ale mysle sobie po prostu wszystko morke i paruje ale dziwnie to jakos wyglada z tylu chmura z przodu nic nie widac, wewnatrz auta powoli sie cos dostaje...zatrzymuje sie auto nie chce palic parownik zamrozony. Jakos udaje mi sie na benzynie doczlapac.
Znow to samo rurka pekla, wsciekly na serwis jestem ... czekam az założą całą nową. Ciśnienie jednak dziwne w rurze od chłodnicy twarda jak cholera nawet po wyłączeniu silnika. Mowie o korku, wsadzaja moj stary korek 0,9 ktory jest nieco poszczerbiony. Cisnienie jest ok, wkladaja inny nowy 0,9 cisnienie jest OK.....
Ten ktory kupilem na morelowej ma napis 1,1 .............
Ku*.* wymiana korka kosztowala mnie w sumie 170 zl nie mowiac o bezsensu zmienianym plynie ktory mial 9 dni....................

Dawny posiadacz Kia Sportage...kiepskiego egzemplarza