Sportage dla kobiety - zakup!?!
Moderator: Marcin-Kraków
Sportage dla kobiety - zakup!?!
Witajcie, moja zona postanowila, ze kupimy Kia Sportage. Poczytalem opinie o tych samochodach i... jestem w kropce. Wolalbym kupic jej Vitare z twardym dachem ale Vitary w moim zasiegu nie maja klimy.
Generalnie auto musi miec KLIME i cene ~13.000. W ogloszeniach znalazlem 2 kijani, jedna w Bialymstoku TD i jedna w Bydzi 2.0 z gazem.
Ta w Bydzi ma na pewno do wymiany amorki i obudowe filtra powietrza (kichniecie gazu) jest salonowa z Polski i ma 180 tys.
Sportage diesel w Bialymstoku, jest zarejestrowana ale byla pryprowadzona. Wstepnie zostala oblukana przez znajomego i wyglada ok.
Pomozcie w podjeciu decyzji. a co zwrocic szczegolna uwage.
Ps. Wlasnie znalazlem Frontere 3 drzwi, 2.0 z klima, sciagnieta z Wloch. Moze to byloby to, co wy na to?
Generalnie auto musi miec KLIME i cene ~13.000. W ogloszeniach znalazlem 2 kijani, jedna w Bialymstoku TD i jedna w Bydzi 2.0 z gazem.
Ta w Bydzi ma na pewno do wymiany amorki i obudowe filtra powietrza (kichniecie gazu) jest salonowa z Polski i ma 180 tys.
Sportage diesel w Bialymstoku, jest zarejestrowana ale byla pryprowadzona. Wstepnie zostala oblukana przez znajomego i wyglada ok.
Pomozcie w podjeciu decyzji. a co zwrocic szczegolna uwage.
Ps. Wlasnie znalazlem Frontere 3 drzwi, 2.0 z klima, sciagnieta z Wloch. Moze to byloby to, co wy na to?
Auto jest w Bialymstoku, czyli 330 km. odemniesergio pisze:Jeśli juz kiłkę (choć możesz trafić na egzemplarz ok a mozesz na dno) to tylko TD.

- radziu1488
- jestem tu nowy...
Sportage w Bydgoszczy - totalna Kila
do Bialegostoku sie niestety nie wybralem.
Ogladalem rowniez Frontere, ladna ale... troche nie za bardzo podchodzi zonie. Nie wiem, z czym to jest zwiazane, ale kobiety nie przekona sie do pewnych rzeczy.
Jutro bede mial sprawdzana jedna Kijanke w Gdansku i... szukam dalej. Niestety nie znalazlem zadnej ladnej Vitary z twardym dachem

Ogladalem rowniez Frontere, ladna ale... troche nie za bardzo podchodzi zonie. Nie wiem, z czym to jest zwiazane, ale kobiety nie przekona sie do pewnych rzeczy.
Jutro bede mial sprawdzana jedna Kijanke w Gdansku i... szukam dalej. Niestety nie znalazlem zadnej ladnej Vitary z twardym dachem

- MuMiNkI
-
Re: Sportage dla kobiety - zakup!?!
mmmm to może ja bym sprzedał moją miłośćfomicz pisze:Witajcie, moja zona postanowila, ze kupimy Kia Sportage.

hmm... na pewno jest jakiś powód dla którego Vitarka jest droższa od Sportage'afomicz pisze:A znajdz mi taka w dobrej cenie, stanie, roczniku i z twardym dachem!!!kozioU pisze:A może jednak Vitarka??

W takim jednym komisie była Vitka krótka z twardym dachem, 96rok, elektryka, klima itd.... ale: cena była 16500 (w internecie 15800), ogólnie było widać, że poprzedni właściciel zupełnie o nią nie dbał, zamiast znaczka suzuki - znaczek z napisem "tuning"

A tej w Dojlidach co prawda nie widziałem, ale widziałem jeszcze parę innych terenówek w komisach w Białym i wszystkie były

Jutro wyjazd do Warszawy. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam jeszcze jedno auto na oku, ale... ci....cho, zupelnie inne niz wymieniane. Zobaczymy. Przyznam, ze troche przeraziliscie mnie jezeli chodzi o zakup Sportage.leon zet pisze:No i klimy nie miała...
Mam jeszcez dodatkowe pytanie. Przy ewentualnym przerabianiu przednich sprzegielek na manulane, co jeszcze warto wymienic?
Albo zawsze jakas kilakarolb pisze:ze znajomym kiedys Vitark iszukalismy, i nic nie znalezlismy w rpzedziale 8-12 tys wszytko bylo slabe, rama silnik , ogolnie ciezki temat:) w kazdej bylo cos co ja eliminowało z dalszego ogladania!
Pozdraawiam

To prawdaleon zet pisze:Wiesz sergio - zasadniczo to masz rację...sergio pisze:Może Kia Retona??Jest lepiej wykonana niż Sportage bo robiona w Belgii i dla koreańskiego wojska, poza ty tania jak barszcz
Tylko uroda tego autka jest taka ... specyficzna

niezawodnością (wiem, wiem ciężko uwierzyć

Samurai 1.9 d '03
Jimny 1.3 '05
Jimny 1.3 '05