Kia Sorento

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Jarosław Pesta
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Kia Sorento

Post autor: Jarosław Pesta » śr mar 28, 2007 11:27 am

Jestem "szczęsliwym" posiadaczem Kia Sorento, 3,5 :evil: . Od dwóch miesięcy usiłujemy znaleźć przyczynę świecenia się błędu w silniku. Padło na brak uszczelek pod kolektorami, założenie nowych nie pomogło, nadal auto drży i kontrolka CHECK się świeci.

Awatar użytkownika
mlodyy

Post autor: mlodyy » śr mar 28, 2007 6:46 pm

Urok Kianki :)21 W mojej co prawda Sportage też się czasami zapala jednak silnik pracuje normalnie 8)
ONLY TOYOTA
LJ70 - classic
KDJ95 - zmotka :-) - miłe wspomnienie
http://www.tlc.org.pl

Awatar użytkownika
Andrzejmastalerz

Kontaktowanie:

Post autor: Andrzejmastalerz » czw kwie 05, 2007 10:18 pm

U mnie też raz świeci a raz nie (sportage). Chyba zakleję nalepką bo nic się nie dzieje. Ale w innym aucie świecenie było spowodowane awarią silnika krokowego w kolektorze ssącym i silnik pracował wtedy nieregularnie. Kolejny kolega opowiadał mi o 5 krotnej wymianie sondy lambda w Toyocie co też objawiało się świeceniem.
Wokół nas jest wiele miejsc do Poznania (od Wrocławia)

Awatar użytkownika
Arturosxp

Re: Kia Sorento

Post autor: Arturosxp » ndz wrz 14, 2008 2:51 pm

Jarosław Pesta pisze:Jestem "szczęsliwym" posiadaczem Kia Sorento, 3,5 :evil: . Od dwóch miesięcy usiłujemy znaleźć przyczynę świecenia się błędu w silniku. Padło na brak uszczelek pod kolektorami, założenie nowych nie pomogło, nadal auto drży i kontrolka CHECK się świeci.
Witam,
Moj znajomy jest zainteresowany kupnem takiej Kijanki. Czy jestes z niej zadowolony?
Artur B

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”