cieknie na nogi pasazera z klimatyzacji
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
cieknie na nogi pasazera z klimatyzacji
witam jestem szczęsliwym posiadaczem kia sportage 2.0 16 v 96 z klimatyzacja:) , jak w temacie po włączeniu klimatyzacji robi sie przyjemnie chłodno klima swiezo nabita ale na nogi pasazera leje sie woda ktora skrapala sie ze wzgledu na roznice temeperatur oczywiscie czesc wody wydostaje sie takze na zewnatrz, gdzie jest odpowietrznika albo dziurka sciekowa bo pewnie to ona jest przypchana ?
-
- jestem tu nowy...
Jesli leci tobie woda po włączeniu klimy to na 90% masz problem z odpływem wody ze skraplacza.Poszukaj u siebie skraplacza zobacz czy jest prawidłowy odpływ.Istnieje taka opcja że poprostu gumowy wężyk nie został wpiety w skraplacz bo ktos cos juz tam motał jak to w Polsce bywa albo jest uszkodzony.Niestety nie wiem gdzie owy odpływ jest w Kia
NO PAIN NO GAME!
-
- jestem tu nowy...
na 100 procent masz problem ale nie ze skraplaczemjezzz pisze:Jesli leci tobie woda po włączeniu klimy to na 90% masz problem z odpływem wody ze skraplacza.

rada; kładż się pod furmankę i poszukaj wężyka który prowadzi w miejsce chłodnicy , na końcu jest otwarty lub ma taką zweżkę , przedmuchaj kompresorkiem jeśli to nie usunie awari szukaj na nim przetarcia a może całkiem spadł z tacki
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
Taaa....jak chcesz mieć wiecej doświadzczeń to kup sobie lokomotywę bez szyn albo prom kosmiczny po wypadku a nie tam jakieś kapanie po butach pasażera, pewnie kierowca za duzo piwa wypił i wciąż im się zdawoło, że to klima wciąż działa jeszcze a to echo siuśków brzmiało....leon zet pisze:Spójrz na to inaczej...
O ile doświadczen jesteś uboższy...

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
- Andrzejmastalerz
-
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...