Gdzie gaz w Warszawie i okolicy?
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
Gdzie gaz w Warszawie i okolicy?
Witam! Tym razej już jako szczęśliwy posiadacz...
Mam pytanie, jestem z pod Radzymina k/Warszawy.
Musze zagazować Kię Sportage.
Słyszałem że jedne instalacje się sprawdzają inne nie.
Nie w sensie "zwykła" czy sekwencyjna, bo jestem zdecydowany
na sekwencyjną, ale chodzi o producenta...
A co Wy sądzicie?
1. Jaką instalację?...
2.Gdzie?
Może mi ktoś coś polecić lub "odpolecić" ?
A co wy na to?? (niżej)
"W przypadku innej koreańskiej marki, KIA Motors Polska nie udziela zgody na montaż LPG. Odmienne zdanie mają jednak niektórzy dealerzy Kia, którzy dają klientowi tzw. własną gwarancję.
- Nie wszystkie instalacje sprawdzają się w silnikach Kia. Nasze 7-letnie doświadczenia wskazują jednak, że jedyną instalacją, która pracuje bezproblemowo w naszych autach jest Landi Renzo (dop. red. OMEGAS - 5.000 zł lub IGS 4.000 zł.) - powiedział Jerzy Żochowski, właściciel firmy KIA Motors Żochowski w Grudziądzu. Próbowaliśmy także instalacje Tartarin i BRC, ale występowały problemy - dodał Żochowski."
http://www.autoflesz.pl/artykuly/105,Ga ... _cz_1.html
Mam pytanie, jestem z pod Radzymina k/Warszawy.
Musze zagazować Kię Sportage.
Słyszałem że jedne instalacje się sprawdzają inne nie.
Nie w sensie "zwykła" czy sekwencyjna, bo jestem zdecydowany
na sekwencyjną, ale chodzi o producenta...
A co Wy sądzicie?
1. Jaką instalację?...
2.Gdzie?
Może mi ktoś coś polecić lub "odpolecić" ?
A co wy na to?? (niżej)
"W przypadku innej koreańskiej marki, KIA Motors Polska nie udziela zgody na montaż LPG. Odmienne zdanie mają jednak niektórzy dealerzy Kia, którzy dają klientowi tzw. własną gwarancję.
- Nie wszystkie instalacje sprawdzają się w silnikach Kia. Nasze 7-letnie doświadczenia wskazują jednak, że jedyną instalacją, która pracuje bezproblemowo w naszych autach jest Landi Renzo (dop. red. OMEGAS - 5.000 zł lub IGS 4.000 zł.) - powiedział Jerzy Żochowski, właściciel firmy KIA Motors Żochowski w Grudziądzu. Próbowaliśmy także instalacje Tartarin i BRC, ale występowały problemy - dodał Żochowski."
http://www.autoflesz.pl/artykuly/105,Ga ... _cz_1.html
ja mam wtrysk ciągły firmy BRC i służy w miarę dobrze od 5 lat (ponad 100 tys. km)
zakładu, wktórym zakładałem
na szczęście już nie ma, serwisuję w głównym zakładzie BRC przy al. Krakowskiej - w sumie są OK. choć nie oznacza to, że jest się zwolnionym od patrzenia im na ręca (chodzi o pierdołki, które jednak mają znaczenie)
wiem, że główny serwis KIA na ul. Czyżewskiej montuje oficjalnie instalacje BRC
zakładu, wktórym zakładałem

wiem, że główny serwis KIA na ul. Czyżewskiej montuje oficjalnie instalacje BRC
pustynna jaszczurka 
BFG AT 31", lift 2", bodylift 2"
Suza GV 2.7 po czarnym

BFG AT 31", lift 2", bodylift 2"
Suza GV 2.7 po czarnym
http://www.versuslpg.com/pl/
Sekwencja za około 2300 zł, mam dopiero 1kkm jak narazie ok.
Jednak ważna sprawa aby autko było sprawne na benie (check i takie tam) gdyż na gazie przeważnie jest już tylko gorzej.
Tomasz
Sekwencja za około 2300 zł, mam dopiero 1kkm jak narazie ok.
Jednak ważna sprawa aby autko było sprawne na benie (check i takie tam) gdyż na gazie przeważnie jest już tylko gorzej.
Tomasz
to ja od siebie dodam:
Instalka Romano-II generacja(
dziwolag ale juz byla)+ Blos - od kilkudziesieciu tys. km w zasadzie bez problemow( 2 czy 3 strzaly w dolot spowodowane moim zaniedbaniem-swiece+filtr gazu)
Zalety? Mozna nie miec przeplywki,lambdy itd.Wazne ,zeby iskra byla i dolot szczelny
.........dopóki gaz sie nie skonczy
Instalka Romano-II generacja(

Zalety? Mozna nie miec przeplywki,lambdy itd.Wazne ,zeby iskra byla i dolot szczelny

Pozdro
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny
###
Troopek
### Trooper 2,6i LPG Blos powered ###
### Sportek małżowiny

Tak z innej beczki ale w temacie.
Czy ktoś wie gdzie jest koło zapasowe w wersji long? Nie znalazłem żadnego info w necie a jestem ciekawy jaki zbiornik LPG się tam zmieści.
Czy ktoś wie gdzie jest koło zapasowe w wersji long? Nie znalazłem żadnego info w necie a jestem ciekawy jaki zbiornik LPG się tam zmieści.
Flota off-road IC 2x RR Classic 3.9 V8+Touareg Dakar V10 TDI. Kupiłem SUV, www.suv.org.pl/forum/
-
- jestem tu nowy...
Re: Gdzie gaz w Warszawie i okolicy?
koło zapasowe w wersji long jest pod podłogą pagażnika - tak jak w krótkiej jest skrzynka na narzędzia - miałem gdzieś schematy longa - jak znajdę to wrzucę
KIA Sportage 2.0 + LPG