Padła gazownia w kijance

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
piotrx0
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Padła gazownia w kijance

Post autor: piotrx0 » ndz maja 18, 2008 10:32 am

Witam. Koledzy pomóżcie, mam instalację gazową z mikserem i tylko z dwoma funkcjami albo sama bęzyna albo odpalanie na bęzynie i automat przełancza na gaz. Wczoraj postanowiłem wyczyścić sobie listwę wtryskową i obejrzeć wtryski. No i jak wszystko poskładałem to na bęzynie chodzi a funkcji na gaz wogóle nie da się włączyć. Czy ktoś wie o co tam chodzi, czy mogło być błędem moim to że nie odłączyłem akumulatora jak rozpinałem elektrykę jeżeli tak to co teraz?

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz maja 18, 2008 10:36 am

Sprawdź czy nie rozłączyłeś przypadkiem kabla biegnącego od cewki do kompa gazowego. Miałem ostatnio coś podobnego.

Awatar użytkownika
piotrx0
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piotrx0 » ndz maja 18, 2008 10:41 am

To mało prawdopodobne bo w tym miejscu nic nie rozłanczałem ale sprawdzę
Sprawdziłem cewki z komputerem gazowym połączone. Cały czas tylko na benzyna instalacja gazowa nie daje znaków życia, chyba się wybiore do gazownika i znów będzie się mądrzył?

Awatar użytkownika
piotrx0
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piotrx0 » śr maja 21, 2008 5:49 pm

Dziś uzbrojony w porady kolegów z pracy przystąpiłem do działań:
1. Czy dochodzi prąd z akumulatora do komputera gazowego.
2. Odłączyć napięcie od komputera gazowego na conajmniej pół godziny czyli reset.
Odpiołem komputer gazowy w tym czasie sprawdziłem i wyczściłem wszystkie styki połączń elektrycznych posładałem wszystko i alleluja znów wszystko działa jak trzeba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”