Blokada Mostu
Moderator: Marcin-Kraków
Blokada Mostu
Ja mam takie pytanie. Czy ktoś próbował domotać blokadę tylnego mostu do Rocsty? Jeśli tak to jaki model?
OnRoad: BMW 316i sedan 1991r.
OffRoad: Asia Rocsta 1,8 z 1995r.
OffRoad: Asia Rocsta 1,8 z 1995r.
Mam blokadę i zapewniam Cię że też zaryłem się parę razy i to ostroMatthaves pisze:W moim przypadku bo:
1. Zaryłem się parę razy i to ostro.
2. Zamierzam się tym ścigać i stwierdziłem że do tak oczywistych rzeczy jak lift i opony MT przydałaby się modyfikacje natury mechanicznej

Może i trochę wolniej ale zawsze do celu.
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
SUPER Y61 3.0 DIT SUPER
Re: Blokada Mostu
Witam. Jak ktoś ma mnóstwo baksów
to może sobie nabyć to: http://www.kaiserlocker.com/en/produtos ... icacao.asp Blokady na tył i przód, jedyne 750$ sztuka.
Made in Brasil.

czarna mać 2.0 SOHC '95 - ta historia nie ma końca
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
odgrzebię temat.
gdzie jeszcze takei same dyfry jak w sorento były spotykane??
val-racing puścił do seryjnej produkcji blokady torsen do sorento, a chce się upewnić gdzie jeszcze one występowały.
gdzie jeszcze takei same dyfry jak w sorento były spotykane??
val-racing puścił do seryjnej produkcji blokady torsen do sorento, a chce się upewnić gdzie jeszcze one występowały.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Sorento to chyba ma coś wspólnego z terracanem - ale to niech posiadacze jednego i drugiego się wypowiedzą.
Jakbyś dowiedział się czegoś o torsenie do sportage rocznik 1998 - 2004 to byłoby fajnie.
Jakbyś dowiedział się czegoś o torsenie do sportage rocznik 1998 - 2004 to byłoby fajnie.
- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Dziękuję za odp.leon zet pisze:Sorento to chyba ma coś wspólnego z terracanem - ale to niech posiadacze jednego i drugiego się wypowiedzą.
Dla Sportage - nie słyszałem nic dotąd. Val-racing obecnie pracuje nad Suzuki, może latem 2012 wejdą do seryjnej produkcji.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
znając możliwości kijanki a raczej jej części to obawiam się że przy pełnej blokadzie to się rozpadnie , co do kopania w błocie blokada nie zawsze pomaga a dobre LSD jest naprawde dobrą sprawą a zwłaszcza zimą , lsd z przodu ma NO2 w K160 i sobie chwali bo można spokojnie skręcać na napędzie co z blokadą raczej będzie destrukcyjne , w ogóle podziwiam że chcecie tym jeździć w cięzkim terenie - szacun , chba tylko byda zostaje a cała reszta to zmota , mosty z Toyoty silnik z Terrano V6
ale jestem dowcipny

Super parchatek Super y60 

- kb-autostyle
-
- Kontaktowanie:
Kolega przesadza. Bez-ramowymi 30-letnimi nivami z blokadami torsen jeżdżą , to kijanka nie da sobie rady .. ?pawel abramczyk pisze:znając możliwości kijanki a raczej jej części to obawiam się że przy pełnej blokadzie to się rozpadnie , co do kopania w błocie blokada nie zawsze pomaga a dobre LSD jest naprawde dobrą sprawą a zwłaszcza zimą , lsd z przodu ma NO2 w K160 i sobie chwali bo można spokojnie skręcać na napędzie co z blokadą raczej będzie destrukcyjne , w ogóle podziwiam że chcecie tym jeździć w cięzkim terenie - szacun , chba tylko byda zostaje a cała reszta to zmota , mosty z Toyoty silnik z Terrano V6ale jestem dowcipny
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
100 procentowej blokady na pewno nie zakładałbym. Ale torsena - jak najbardziej. Nie od dzisiaj wiadomo, ze do kijankowego dyfra podchodzi torsen z mazdy mx5 - prawie na zasadzie plug and play. Na allegro czasami można wyhaczyć taki dyfer za pieniądze z ludzką twarzą. Oczywiście wolałbym coś co jest dedykowane do sportage.
A kia w terenie robi. Oczywiście pewne przeróbki są wskazane - ale umówmy się: które seryjne auto terenowe nie wymaga "dozbrojenia" w teren? O myślącym kierowniku za kółkiem nie wspomnę.
A kia w terenie robi. Oczywiście pewne przeróbki są wskazane - ale umówmy się: które seryjne auto terenowe nie wymaga "dozbrojenia" w teren? O myślącym kierowniku za kółkiem nie wspomnę.
Wczoraj grzebałem na ruskich stronach i znalazłem takie coś: http://www.amisa.com.ua/locker_kia Cena dobra. Kto jeździ na Ukrainę lub do Moskwy 

That's right.
Mają w ofercie jeszcze torsena (Quaife). Cena za tego LR to 12000 rubli do końca roku. Potem cena się zmieni. A tu koreański lockright na tył: http://xn----7sbbabgqiayecrclm5ahc3bi0g ... -zadnjaja/ już drożej 

Re:
Poważnie? Bebechy tylnego i przedniego mostu są takie same w Sportage Ileon zet pisze:Dać się da...
Tylko po co?

To byłaby zajefajna sprawa mieć LSD z przodu. Miałem w Vitarze Lock-Right z przodu i powiem Wam że całkiem bez problemu skręcał z nawet z zapiętym przodem a po rozłączeniu przodu i sprzęgiełek oczywiście żadnego wpływu na kierowanie.
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Mam u siebie dwa stare mosty z jedynki.
Główki wielkościowo podobne są. Jakby na przód przełożyć kosz razem z LSD a pozostawić talerz i atak to miałoby szanse zadziałać.
Główki wielkościowo podobne są. Jakby na przód przełożyć kosz razem z LSD a pozostawić talerz i atak to miałoby szanse zadziałać.
Przymierzam się do zakupu lock-right do kia na przód. I Kupię, nie dziś, nie jutro ale kupie.

sportage'98r 16V KL71 235/75/15
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra
boodylift 2,6" przód lift 1.6"+gumy Tył:2"+astra

Jak Suzuki wytrzymuje przez chwilępawel abramczyk pisze:znając możliwości kijanki a raczej jej części to obawiam się że przy pełnej blokadzie to się rozpadnie ...

Powiedzcie mi Panowie jak na spowiedzi: łatwo ukręcić coś w napędach Sportage? Bo w Suzuki bardzo łatwo

Gdyby dało się zmotać LSD na przód za niedużą kasę to byłby HIT
Dwa LSD ro prawie jak jedna 100% 
Trzebaby sprawdzić wielokliny półosi przedniej i tylnej jeśli są identyczne to byłaby szansa to ożenić.
A propos czy 2001 16V będzie z LSD? Bo to jeśli tak to wolę Sportage niż GV.

Trzebaby sprawdzić wielokliny półosi przedniej i tylnej jeśli są identyczne to byłaby szansa to ożenić.
A propos czy 2001 16V będzie z LSD? Bo to jeśli tak to wolę Sportage niż GV.
Ostatnio zmieniony czw kwie 09, 2015 9:29 pm przez Masmo, łącznie zmieniany 3 razy.