Chamulce Tył, Antrapka Sprzeglo :/ cos niegra

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Bombelnik
Kontaktowanie:

Chamulce Tył, Antrapka Sprzeglo :/ cos niegra

Post autor: Bombelnik » czw cze 19, 2008 6:09 pm

Hmmm mam nielada problem. Ostatnio cos mi sie dziej z chamulcami tylnimi zaczleo je blokowac ale to tak jakby jedno kolo przywiazal lancuchem do murupo takim chustaniu chustaniu chustaniu cos strzeli chamulce pszczaja i wszytko gra rozebralem toto i wszytko jest cacy zalozylem i nieraz mi je lapie hcialme rozebrac gdy je pryzblokowalo ale niesttey niemozliwe bylo zdjecie bebna. Druga sprawa to sprzeglo. Dzis odpalilem auto i niemialem sprzegla prubowlame wbic bieg nieudlao sie wiec wzucilem na reduktorz eN i bez problemu wzucilem wsteczny (wszystkce wchodizly ale ze stalem przodem przy plocie niechcialme ryzykowac z 1 ;p) wiec wbilem wsteczny i chcialme zalaczyc jakikolwiek naped (nonstop wcisniete sprzeglo) zazgrzytalo tylko i nic. Przepompowlaem sprzgelo pare razy nic nic nic wylaczylem silnik wyszedlme z pojazdu i jeszcze chcialem sprubowac odpalic na biegu (musialem to ustrojstwo odpalic bo nikt niemogl dostac si ena plac ;p) odpalilem i nagle sprzeglo zaczelo dizalac. wszytko ladnie pieknie zgasilem odpalilem sprzeglo dziala i tak po 7h stania znow odpalilem i przez pierwsze 10sek niemialem sprzegla :/. I ostatni zecz ma moze ktos antrapke przednio do retony na zbyciuuu ;) pilnie posuzkuje
Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » czw cze 19, 2008 6:38 pm

rozmumiem raz, potem sie czlowiek reflektuje. ale tyle razy? to juz recydywa..... :o i to jeszcze taka "podstawowkowa"

sa narzedzia, nie tylko do auta.... :)21
Mistrzow uprasza sie o spokoj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”