kia sorento-awaria

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

radzzio2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

kia sorento-awaria

Post autor: radzzio2 » ndz lis 16, 2008 3:02 pm

WITAM!
Jakis czas temu kupilem sorento 04 rok 2.5 crdi w manualu z reduktorem.Po przejechaniu ok 10 tys i pewny wypadzie w teren troche jazdy na reduktorze i z napedem 4x4 zaczelo cos dziac sie ze skrzynia(chyba). Konkretnie wyglada to tak ze na 3 biegu i 5 slychac dziwne odglosy-zgrzytanie (jakby kola sie nie trybily w skrzyni lub w reduktorze).Na 3 biegu slychac bardzo slabo mozna spokojnie jechac ale juz na 5 masakra wogole go nie uzywam(praktycznie zaczyna trzes buda). Dzieje sie tak obojetnie na jakim napedzie.

Panowie prosze o jakies rady co to moze byc...
I o polecenie jakiegos dobre fachowaca w woj. warmisnko-mazurskim lub w trojmiescie. (naprawa w serwisie kia to juz ostatecznosc,serwis nie znaczy ze zrobi to dobrze a na bank skasuje jak trzeba)

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz lis 16, 2008 3:17 pm

A wału nie skrzywiłeś?
Krzyżaki całe?

Bo jak trzęsie budą to najpierw tam bym zajrzał
:roll:

Ale to i tak wróżenie z fusów, strzał w ciemno i tak dalej...

radzzio2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: radzzio2 » ndz lis 16, 2008 3:22 pm

Wal niedotkniety, az tak nie szalalem.
Dziwne bo na 4 biegu jade np 120 km nic nie trzesie wlacze 5 i tragedia a na 3 bardzo delikatnie zgrzytanie nawet niczym nie trzesie.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » ndz lis 16, 2008 3:33 pm

Posłuchać trzeba skąd rzęzi...
W kijance kiedyś podnosiliśmy tył, czwórka czy tam piątka i z kanału słuchaliśmy skąd dźwięk dobiega... Tutaj widzę, że trzeba będzie to samo zrobić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”