felgi 15"
Moderator: Marcin-Kraków
bardzo śmieszne bardzo ! koledzy śmiechem żartem ale niestety w tym modelu naprawdę jest różnica miedzy felgami przednimi i tylnymi - inna głębokość mocowania i tym samy inne przesunięcie od osi pojazdu - jak zamienisz przód z tyłem to felga ociera o szczęki hamulcoweigor pisze:Leon, przedniej alu nie masz, ale może masz tylną?
-
- jestem tu nowy...
Re:
Leon masz może jeszcze ten komplet oryginalnych stalówek? Ja przy zmianie opon dowiedziałem się, że moje felgi mają za duży otwór i tylko na śrubach się trzymają i niestety nie mam pojęcia czy są to oryginalne stalówkileon zet pisze:Alu nie mam...
Ale - jeśli już lecimy z ogłoszeniami to mogę Ci opchnąć komplet oryginalnych stalówek...

KIA Sportage 2.0 + LPG
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Re: felgi 15"
Mam. Walają mi się po garażu.
Jak bardzo Ci na nich zależy to możemy porozmawiać, ale na PW.
Tylko tak się zastanawiam - po co Ci one?
Skoro masz nieoryginalne felgi to zapewne masz w nich inne, korzystniejsze niż w oryginalnych ET. Otworem centrującym nie przejmowałbym się zbytnio - mam u siebie felgi dotz dakar, w krótych otwór centrujący ma średnicę większą niż oryginalny - i nic się nie działo. Armon ma tak samo - też nic się nie dzieje. Jak Cię bardzo boli ta sprawa to po prostu dorób odpowiednie pierścienie i po problemie.
Jak bardzo Ci na nich zależy to możemy porozmawiać, ale na PW.
Tylko tak się zastanawiam - po co Ci one?
Skoro masz nieoryginalne felgi to zapewne masz w nich inne, korzystniejsze niż w oryginalnych ET. Otworem centrującym nie przejmowałbym się zbytnio - mam u siebie felgi dotz dakar, w krótych otwór centrujący ma średnicę większą niż oryginalny - i nic się nie działo. Armon ma tak samo - też nic się nie dzieje. Jak Cię bardzo boli ta sprawa to po prostu dorób odpowiednie pierścienie i po problemie.
Nie przejmuj się.
Moje też tylko na śrubach się trzymają i jest git
(otwór niby rozmiar jak być powinien a jednak milimetr luzu jest.
Zresztą jeśli się nie mylę, Leon też pisał, że jego podobnie wycenrowane są jedynie na śrubach.
Jeśli chcesz to mam komplet alu oryginał. Możemy się dogadać.
Moje też tylko na śrubach się trzymają i jest git

Zresztą jeśli się nie mylę, Leon też pisał, że jego podobnie wycenrowane są jedynie na śrubach.
Jeśli chcesz to mam komplet alu oryginał. Możemy się dogadać.
Zdaje się, że odpowiedziałem w tym samym momencie co Leon, ale jak widzisz potwierdza.
-
- jestem tu nowy...
Potrzebuję drugi komplet felg bo chcę mieć komplet z zimówkami, a i obecne felgi muszę oddać do piaskowania i lakierowania bo ruda je bierze. Niestety nie mogę sobie pozwolić na przestój autka na cegiełkach. Dzięki za info i jak tylko będę miał jaką kolwiek dodatkową kasę to odezwę się do Was w sprawie felg 

KIA Sportage 2.0 + LPG
Felga 15" do Asia Rocsta
Interesują mnie dokładne rozmiary felgi - czy jest ktoś w stanie mi odrobinę pomóc ?!
I pytanko jaki jest oryginalny rozmiar opon do Kia Asia Motors Rocsta ?!
Interesują mnie dokładne rozmiary felgi - czy jest ktoś w stanie mi odrobinę pomóc ?!
I pytanko jaki jest oryginalny rozmiar opon do Kia Asia Motors Rocsta ?!

"I tylko drzewa jak świat, światem, ślą ukłony tym co pod wiatr"
-
-
No takie ty masz, ale jakie są oryginalne montowane !?mirek-zuza pisze:Ja mam 215/80.
A co do felg to jaki rozmiar ?! ile cali maja oryginały ?!
-
-
A może udało by ci się wyczytać informacje o feldze /?!
Czy to przypadkiem nie jest ?
Rozstawem śrub 5x139,7.
Średnica: 15
Szerokość: 8
Rozstaw szpilek: 5x139,7
Osadzenie (ET): -15
a może ?!
Szerokość: 7
Osadzenie (ET): 3
Czy to przypadkiem nie jest ?
Rozstawem śrub 5x139,7.
Szerokość: 8
Osadzenie (ET): -15
a może ?!
Szerokość: 7
Osadzenie (ET): 3
-
-

Ale o co chodzi

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Ja szukam niespiesznie czegoś alu z ET pomiędzy -10 a 10 i w mocno przyjaznej cenie z rachunkiemzbjibs23 pisze:Dokładnie, dla kolegów z forum większy upust...

Takie ładniusie:

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.