Czy duży jest koszt przerobienia instalacji na BLOS-a i jak ze strzałami i ogólnie eksploatacją ?
P.S. Jestem po wymianie świec i 2 przewodów (tych bez cewki) a Kijanka jak tylko ostrzej ruszę zachowuje się jak na pierwszej linii frontu

Pozdrawiam
Moderator: Marcin-Kraków
Cały koszt to zakup blosa i doróbka dolotu. Koniec strzałów, eksploatacja bezobsługowa, wyrażny wzrost dynamiki i kultury pracy, niezauważalneSajmon28 pisze: Czy duży jest koszt przerobienia instalacji na BLOS-a i jak ze strzałami i ogólnie eksploatacją ?
Akurat...kszesz pisze:Cały koszt to zakup blosa i doróbka dolotu. Koniec strzałów, eksploatacja bezobsługowa, wyrażny wzrost dynamiki i kultury pracy, niezauważalneSajmon28 pisze: Czy duży jest koszt przerobienia instalacji na BLOS-a i jak ze strzałami i ogólnie eksploatacją ?
zyski w spalaniu. Osobiście zawsze polecam dla taniego tuningowania starych instalek LPG.
Jesli chodzi o legalność to nikt na przeglądach o to nie pyta
A u mnie w Explozji ucynił cud dlatego go polecamleon zet pisze: bloss .....- cudów nie czyni...
A przeróbka kijankowego dolotu pod owego cudaka to rzeźba tępym dłutem w suchym gównie ...
Często to słyszę po otwarciu maskileon zet pisze: Śliczności
Zgadzam się z Tobą w zupełności, porządna sekwencja nie kosztuje 2000 PLN - a taką tanią założył mój znajomy i efekt był taki że regulacja trwała ponad pół roku a i tak nie jest tak jak powinno. Ja też założyłem blosa i jak na razie mam spokój, raz ustawiony działa, podkręciłem tylko pół obrotu na zimę bo zimowy gaz ma trochę inny skład. spalanie w lecie około 12-13 l,DamnIt! pisze:no a BLOS kosztuje ~ 400zł, jest zylion razy prostszy w montażu i raz wystrojony działa na zawsze. No i nie ma żadnej niepotrzebnej elektroniki. A tania sekwencja składa się z najtańszych elementów i montowana jest przez najtańszego gazownika. Nie oznacza to że musi być źle - ale niestety często jest. Porządne firmy od LPG nie założą sekwencji za 100 zł.
Dobre..... A LPG to z powietrza łapieMroczny pisze:no masz.. to przy blosie nie trzeba butli, przewodow, montażu i dokumentu? Faktycznie dobra oferta..
Trzeba butli i przewodów, ale koszt instalacji zamyka się w kwocie 800 - 1000 PLN + ja dałem za blosa 300 PLN, a za tą cenę to możesz sobie założyć sekwencję ale do traktoraMroczny pisze:no masz.. to przy blosie nie trzeba butli, przewodow, montażu i dokumentu? Faktycznie dobra oferta.. skoro zestawiacie koszt samego blosa z kosztem kompletnej sekwencji
jaka jest różnica w cenie pomiędzy kompletna instalacja gazową z blosem i w opcji sekwencji? Dlaczego blos nie przechodzi przeglądu? Ile kosztuje łapówa za przegląd itd
Do 4 cyl silnika instalacja gazowa w dobrym punkcie wcale nie musi kosztowac powyżej 2 koła
Tyż prawda.DamnIt! pisze:przecież kolega który założył ten temat MA JUŻ instalację II gen. w swoim samochodzie.![]()
Najsensowniejszym upgrade'em takiej instalacji jest właśnie montaż BLOSa. Pakowanie się w tanią sekwencję jest pomysłem znacznie bardziej ryzykownym - a już na pewno o wiele droższym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość