Co to za stuknięcie
Moderator: Marcin-Kraków
Co to za stuknięcie
Koledzy, wytłumaczcie mi co to za dość głośne puknięcie słychać kilka sekund po przekręceniu zapłonu ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Sportage 2.0 DOHC
2000r. gaz
2000r. gaz
-
-
Re: Co to za stuknięcie
U mnie jest to samo - według mnie po przekręceniu kluczyka włącza się pompka paliwa (u mnie przy otwartych drzwiach słychać pracę pompki) i po dobiciu ciśnienia w układzie paliwowym coś ją wyłącza, jeszcze nie rozgryzłem czy to jakiś wyłącznik ciśnieniowy czy cóś innego.
Też tak myśle, ale podobno w naszych wozidłach pompa załącza się w momencie rozruchu. Dziwne to rozwiązanie ale być może tak jest 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Sportage 2.0 DOHC
2000r. gaz
2000r. gaz
-
-
Być może tak jest w tych starych wersjach, ja popuściłem przewód paliwowy i po włączeniu stacyjki przez pare sekund pompka paliwowa podaje paliwo i potem po zakręceniu rozrusznikiem znowu zaczyna pracować. Też mam kiłę z 2000 r.
Leon ma chyba starszą i twierdzi że u niego pompka zaczyna pracować po zakręceniu rozrusznikiem. Być może kijanki od 2000 r. przeszły jakąś modyfikację
.
Leon ma chyba starszą i twierdzi że u niego pompka zaczyna pracować po zakręceniu rozrusznikiem. Być może kijanki od 2000 r. przeszły jakąś modyfikację

takie jakby podwójne stuknięcie powoduje pompa ABS
-
-
Sęk w tym że to jest pojedyncze stuknięcie i nie jest to raczej pompa abs (nie w tym miejscu stuka)