Jak sie dobrać do klawisza sterowania szybami w SI?
Moderator: Marcin-Kraków
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jak sie dobrać do klawisza sterowania szybami w SI?
Witam,
zauważyłem, że nie działa klawisz sterowania szybą pasażera (przód). Z pozycji kierowcy opuszczanie i podnoszenie działa. Mniema, że to wina klawisza (prądzik nie dochodzi, klawiszek uszkodzony), ale muszę się do niego dobrać. Jak to zrobić? Czy jest wciskany w podłokietnik, czy trzeba zdjąć tapicerkę aby się do niego dostać?
zauważyłem, że nie działa klawisz sterowania szybą pasażera (przód). Z pozycji kierowcy opuszczanie i podnoszenie działa. Mniema, że to wina klawisza (prądzik nie dochodzi, klawiszek uszkodzony), ale muszę się do niego dobrać. Jak to zrobić? Czy jest wciskany w podłokietnik, czy trzeba zdjąć tapicerkę aby się do niego dostać?
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Re: Jak sie dobrać do klawisza sterowania szybami w SI?
Jest wciskany, tyle że bez zdjęcia tapicerki go nie wydłubiesz - ma takie dwie rozprężne blokadki. Po zdjęciu tapicerki ściskasz je palcyma i wypychasz klawisz do góry.
a to ci numer, u siebie bez problemu mogę wyjąć wszystkie 4. Może mniej spasowane, czy jak? a może ktoś je już kiedyś tak wycisnął, że już chodzi na lekko? Same nie wychodzą, trzeba lekko podważyć, ale palcami daje radę.
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
No popatrz...
Nigdy specjalnie nie wyciągałem tego przełącznika. Zawsze odłączałem go przy okazji dłubania w drzwiach
Nigdy specjalnie nie wyciągałem tego przełącznika. Zawsze odłączałem go przy okazji dłubania w drzwiach

aż jutro wyjmę sobie z ciekawości

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja wyjąłem (wyjąć, wsadzić to ponoć męska rzeczkubbaas pisze:aż jutro wyjmę sobie z ciekawości![]()

W sumie nic nie zrobiłem, wyjąłem guziczek z tapicerki i włożyłem na powrót i zaczął działać.....czary jakieś czy co!?
http://picasaweb.google.com/rakso70/KIA ... 5876670722
http://picasaweb.google.com/rakso70/KIA ... 6787433714
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 10:27 pm przez rakso70, łącznie zmieniany 3 razy.
no czary
ja bez zdjęcia (tapicerki) wyjąc nie mogę

ja bez zdjęcia (tapicerki) wyjąc nie mogę