Pilot do Kia Sportage

Sportage, Asia Rocsta

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Pilot do Kia Sportage

Post autor: seba4x4 » śr kwie 21, 2010 4:29 pm

Skończył mi się jeden pilot, obecnie drugi coraz ciężej otwiera zamki i odblokowuje immobiliser. Zamykanie działa OK. Czy jest to naprawialne u normalnego speca od pilotów, czy wymagany jest specjalny pilot "made in KIA" ? Nie chciałbym stanąć gdzieś w trasie i nie móc odpalić auta.... Będę wdzięczny za jakieś porady 8)
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Awatar użytkownika
igor

Re: Pilot do Kia Sportage

Post autor: igor » śr kwie 21, 2010 4:48 pm

Trzeba lutownicą na gorące powietrze przelutować płytke pilota a jak nie pomoże to wymienić sam mikrowyłącznik pilota lub obydwa- zamknij , otwórz.
Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.

Awatar użytkownika
leon zet

Kontaktowanie:

Post autor: leon zet » śr kwie 21, 2010 8:00 pm

Kiedyś miałem jazdę z pilotami - otwarcie albo zamknięcie drzwi działało jak chciało. Znajomy mechanik zrobił tak: wsypał trochę pyłu grafitowego na "stopkę" przycisku dotykającą do płytki, bo zdawało mu się, że coś tam nie zwiera. I jakiś czas działało. Potem przestało. I któregoś dnia stało się tak, że nie byłem w stanie odpalić auta przed warsztatem kumpla - bardzo wkurzająca sytuacja. Już chciałem sypać grafit w pilota, ale kumpel mówi - poczekaj... Przyniósł jakiś zajzajer do czyszczenia styków, przemył płytkę i guziki - i problem zniknął...

kubbaas
Kontaktowanie:

Post autor: kubbaas » czw kwie 22, 2010 3:00 pm

a jak to jest z nowszymi wersjami czyli niby po lifcie :)21

mam zielony kluczyk z immo więc funkcje zamytania/otwierania i immo są niejako roździelone...
a jednak pilotem tylko mogę zamknąc a nie mogę otworzyc grata... alarm rozbraja a grata nie otwiera...

wiem też, że czasem może byc potrzebna regulacja siłownika centralnego zamka, jak dojde do siebie po szpitalu to zacznę grzebac przy różnych takich "wkurwiaczach"...
Wdupiemamto 4x4 Team
Disco 300 zielony taki...
www.momitransport.pl

Awatar użytkownika
arki

Post autor: arki » pt maja 28, 2010 2:23 pm

Witam po latach ; )

Miałem ten sam problem, niedawno rozmawiałem z "macherem" i powiedział że nie ma problemu ze "sklonowaniem" pilota. Tylko łatwiej jest jak chociaż jeden pilot działa, ale rzekomo da się dorobić i bez działającego pilota. Zapytałem również o wyłączenie immo... i okazało się że za ok 400 PLN może go wyłączyć wstawiając jakieś obejście...bodajże ( emulator ) :)

-pozdr.
Arek
Kijanusia 2L....16Volt...97%

xree
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: xree » sob gru 28, 2013 10:43 pm

Odgrzewam kotleta:) Jaką macie baterie w pilocie ? (ja mam pilot taki z 2 przyciskami szarymi i z tyłu napis kia :) ) Nie miałem w nim żadnej baterii przy zakupie i włożyłem jakąś i działa ale z nie za dużej odległości i nie wiem czy nie powinno być może 2 baterii?

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » ndz gru 29, 2013 8:32 am

Bateria jedna, dość duża, okrągła. Młodzi pojechali w gościnę, więc symbolu nie podam... Działanie na nowej baterii do 10 m, później góra 5-6 m.
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kia”